Stire

Programul slujbelor religioase de Sfintele Sărbători ale Crăciunului Noua Catedrală ortodoxă şi vechea Catedrală

23.12.2009 ⋅ 0 comentarii

Programul slujbelor religioase de Crãciun la Noua Catedralã ortodoxã, Catedrala veche din Piaţa Catedralei şi celelalte biserici ortodoxe din Arad este urmãtorul: pe 24 decembrie, în Ajunul Crãciunului se va ţine Vecernia cu Litie la ora 18.00. A doua zi, Crãciunul propriu zis - va începe la ora 8.30 dimineaţa cu slujba Utreniei, dupã care se vor oficia Sfânta Liturghie de la ora 9.30 iar la orele 17.00 va avea loc din nou Vecernia. În zilele urmãtoare, respectiv în 26 şi 27 decembrie - zile sãrbãtoreşti - se vor oficia slujbele şi liturghiile din ziua de Crãciun.
Biserica romano-catolicã Arad Centru şi ŞegaLa Catedrala romano-catolicã Arad -Centru data de 24 decembrie, Ajunul Crãciunului va începe cu o slujbã religioasã ţinutã în limba maghiarã la ora 7.30 dimineaţa, dupã care la ora 8 - aceeaşi slujbã se va ţine şi în limba românã - purtând denumirea de Novena de Crãciun. La ora 9 se va ţine din nou slujba în limba românã, iar la orele 24 se va oficia „Baia de Noapte” - o slujbã specialã în limba maghiarã. În ziua de Crãciun programul religios va începe la ora 8 dimineaţa cu o slujbã în limba germanã, la ora 9 în limba maghiarã, la fel la ora 10.30, dupã care la orele 12.00 slujba se va oficia în limba românã pentru ca la orele serii, 17.00 sã se oficieze în limba maghiarã. Urmãtoarele zile, 26 şi 27 decembrie vor urma acelaşi program religios ca şi în ziua de Crãciun. La Biserica romano-catolicã Şega programul slujbelor de Crãciun se va derula dupã urmãtorul orar: pe data de 24 decembrie se va oficia sfânta Liturghie la orele 18.00 în limba germanã, la 20.30 în limba românã şi la orele 23.00 în limba maghiarã. În ziua de Crãciun programul religios va începe la ora 8.30 dimineaţa cu o slujbã în limba maghiarã, la orele 10.00 în limba germanã, iar la orele 12.30 în limba românã. Acelaşi program va urma şi pe data de 26 decembrie. La filiala Turnu pe 24 decembrie ora 18.00 se va ţine o slujbã religioasã (lb. maghiarã) iar pe 25 decembrie se va oficia Sfânta Liturghie de Crãciun la ora 10, în timp ce la ora 15.00 va avea loc Sfînta Liturghie în localitatea Sederhat. Pe 26 decembrie, de asemenea, la Turnu se va ţine slujba religioasã la ora 10 dimineaţa. Biserica romano-catolicã Şega va oficia o slujbã în limba maghiarã şi la Penitenciarul de Maximã Siguranţã Arad la orele 14.
Biserica evanghelicã (Biserica Roşie)  Pe data de 24 decembrie la orele 17.00 va avea loc serbarea copiilor chiar în incinta bisericii în faţa bradului împodobit cu cadouri. De Crãciun, 25 decembrie se va ţine o slujbã în limba românã la ora 9 dimineaţa, la ora 10 în limba maghiarã iar la orele 12.00 în limba germanã, slujbele fiind urmate de Sfînta Împãrtãşanie. Pe 26 şi 27 decembrie se vor ţine slujbe în limba maghiarã ora 10 dimineaţa iar la orele 14.00 în limba slovacã. Slujbele religioase se vor desfãşura atât în bisericã cât şi în sala de rugãciune. 
Biserica reformatã Arad-CentruJoi seara, pe 24 decembrie va avea loc o slujbã religioasã de Crãciun urmatã de un program special pentru copii de la orele 17.00, cu brad împodobit şi cadouri pentru toţi copiii care participã la orele de religie din cadrul bisericii. Vineri, în prima zi de Crãciun se va oficia slujba de Crãciun urmatã de Cina Domnului - ora 10 dimineaţa. Dupã masã se va ţine slujba de la orele 17.00. Sâmbãtã, a doua zi de Crãciun slujba religioasã va începe la ora 10 dimineaţa , iar seara de la orele 17.00 va avea loc o altã slujbã. Duminicã se va oficia Sfânta Liturghie obişnuitã.
Biserica greco-catolicã „Naşterea Sf. Fecioare Maria” de pe str. V. BabeşJoi seara, 24 decembrie la orele 19.00 va avea loc Adoraţia Euharisticã, dupã care la orele 20.00 se va ţine Vecernia cu Sfânta Liturghie de Ajun, urmate de Binecuvântarea Ieslelor şi Procesiunea cu Pruncul Iisus. Vineri, de Crãciun se va ţine Adoraţia Euharisticã la ora 9 dimineaţa iar la 9.30 slujba Sfântului Rozar. La ora 10 va avea loc Sfânta Liturghie Solemnã de Naşterea Domnului iar la final citirea Pastoralei Excelenţei Sale Episcop Alexandru Mesian. Sâmbãta va urma acelaşi program religios ca şi în ziua precedentã. La ora 10 se va oficia Sfânta Liturghie dupã care se va da citire Pastoralei Pf Lucian Arhiepiscop Monsenior al Bisericii Greco-Catolice Române. Duminicã se va desfãşura acelaşi program religios ca şi vineri şi sâmbãtã exceptând citirea pastoralelor.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro