Stire

Arădeanul Funeriu a primit avizul pentru funcţia de ministru al Educaţiei!

23.12.2009 ⋅ 0 comentarii

Arădeanul Daniel Funeriu a fost avizat, ieri, pentru funcţia de ministru al Educaţiei, de parlamentarii din Comisiile reunite pentru învăţământ, primind 29 voturi "pentru", şapte voturi "împotrivă" şi două abţineri.
Pentru avizul favorabil au votat, pe lângă deputaţii PDL şi UDMR, şi câţiva deputaţi PSD, printre care şi Ecaterina Andronescu, şi un deputat PNL, cele şapte voturi "împotrivă" fiind exprimate de deputaţii PSD, iar abţinerile de către liberali. După exprimarea votului, Funeriu a ţinut să mulţumească "pentru încrederea acordată", asigurându-i încă o dată pe parlamentari că îşi ia misiunea "foarte în serios".În plus, Funeriu a spus că este un moment emoţionant şi a ţinut să se adreseze celor care au votat împotriva sa, spunând că luxul de vota împotrivă le revine după sacrificiul celor care au murit la Revoluţie, drept pentru care ţinut să ceară un moment de reculegere. "Cred că este foarte important să demonstrez în continuare că v-aţi înşelat (cei care au votat împotrivă - n.r.) în acest vot. Şi dacă noi am avut astăzi luxul de a dezbate, de a vota împotrivă, eu cred că acest lux îl datorăm celor care acum 20 de ani au luptat pentru acest lucru. Eu vă invit la un moment de reculegere pentru comemorarea celor care acum 20 de ani au luptat pentru noi. Eu vă mulţumesc şi să fie într-un ceas bun", a afirmat Daniel Funeriu.El a mai spus că ambiţia sa este "ca sistemul de educaţie să fie un pic mai bun" după trecerea sa prin el, susţinând că nu va fi tolerant cu "discriminarea, birocraţia, violenţa în şcoli şi impostura universitară - plagiatul lucrărilor de licenţă etc." Prima sa prioritate este bugetul, menţionând că în privinţa Legii educaţiei aşteaptă decizia Curţii Constituţionale.Daniel Funeriu, propus pentru a treia oară la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, este europarlamentar PDL şi vicepreşedinte al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza şi Elaborarea Politicilor din Domeniile Educaţiei şi Cercetării. A mai fost propus pentru acelaşi post şi în Guvernele Croitoru şi Negoiţă.Daniel Funeriu s-a născut la Arad, în 11 aprilie 1971. 
Deputaţii arădeni, încrezători în faptul că noul Guvern Boc va primi astăzi învestituraParlamentarii arădeni nu se aşteaptă la suprize la votul de învestitură de astăzi, acordat noii forumule de Guvern, condusă de acelaşi premieri Emil Boc. Democrat-liberalii Iustin Cionca şi Adrian Niţu spun că au cunoştinţă despre colegi de-ai lor din PSD şi PNL care vor vota „pentru”, chiar dacă, teoretic, ar exista deja o majoritate. Deputaţii Mihăiţă Calimente (PNL) şi Ciprian Luca (PSD) vor vota împotrivă, însă cel puţin ultimul spune că, la fel, vor mai fi parlamentari din PSD sau PNL care  îşi vor da votul de încredere noului Guvern Boc.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro