Stire

Gheorghe Falcă crede că exploatarea rezervelor de aur de la Roşia Montană ar fi benefică economiei

25.12.2009 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), Gheorghe Falcă, primar al Aradului, consideră că exploatarea rezervelor de aur de la Roşia Montană ar fi benefică atât economiei locale, cât şi ţării, acesta susţinând începerea proiectului.
Într-o declaraţie de presă, remisă miercuri, Falcă arată că investiţiile trebuie să fie prioritatea oricărei comunităţi.
"În calitate de reprezentant al administraţiei locale şi de preşedinte al AMR, consider că atragerea şi susţinerea investiţiilor trebuie să fie prioritatea oricărei comunităţi. Legislaţia actuală, în acord cu normele europene, este cadrul care ne asigură că dezvoltarea economică nu este în conflict cu protejarea mediului şi conservarea patrimoniului", arată Falcă.
Preşedintele AMR apreciază că, prin exploatarea zăcămintelor aurifere de la Roşia Montană, se creează locuri de muncă pentru un număr însemnat de locuitori "ai acestei regiuni defavorizate a Munţilor Apuseni", inclusiv din judeţul Arad.
"Acest proiect va aduce beneficii bugetului de stat şi va genera venituri din taxe şi impozite pentru bugetele localităţilor din zonă", declară Falcă.
Roşia Montană Gold Corporation intenţionează să exploateze timp de aproape 20 de ani zona de la Roşia Montană, susţinând că ar putea extrage câteva mii de tone de aur şi argint prin procedeul de cianurare. Compania româno-canadiană intenţionează să deruleze o investiţie de aproape un miliard de dolari, pentru exploatarea celui mai mare zăcământ auro-argintifer din Europa.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro