Stire

Arădenii au avut parte de cel mai nereușit foc de artificii al ultimilor ani, ?n noaptea de revelion - imagini

02.01.2010 ⋅ 0 comentarii

Arădenii au avut parte de cel mai nereușit foc de artificii din ultimii ani, la noaptea dintre 2009 și 2010. Tot programul festiv de revelion a fost afectat de ploaia torențială care s-a abătut asupra Aradului încă de joi după-masa. Din această pricină, la concertul din fața primăriei nici nu a fost un public numeros. Oamenii au început să vină în număr mare cu jumătate de oră înainte de miezul nopții, moment în care s-a și dezlănțuit un adevărat vacarm pe Bulevardul Revoluției.

 

 


Au pocnit petarde, s-au aprins artificii, oamenii au destupat cu zgomot sticle de șampanie, s-au stropit cu băutură din cap până în picioare. O rachetă de artificii a fost cât pe aici să aprindă o mașină parcată pe bulevard, peste drum de Finanțe, pentru că petrecăreții au împlântat bățul rachetei în pământ; cum nu s-a putut lansa, racheta a explodat la câțiva centimetri de motorul autoturismului, fără însă a provoca pagube. La miezul nopții, în centrul Aradului un singur agent comercial era deschis, dintre cei care nu organizaseră program de revelion - este vorba de acel fabricant de șaorma care și în anii precedenți ținuse deschis. A avut încasări bune, pentru că oamenii nu s-au sfiit să se oprească în drum spre platoul Palatului Administrativ și să mănânce pe stradă o șaorma. Un om al străzii s-a orientat și el, și lângă clădirea Mc Donalds vindea vâsc. Lângă el, un altul a etalat pe trotuar ciocane de bătut șnițele, linguri de lemn, toporașe. Și-au păstrat marfa la vedere până la ora 1, când lumea părăsise de tot piața. 

 

Focul de artificii din fața primăriei a fost cel mai nereușit din ultimii ani. A început cu întârziere de cinci minute, ceea ce pe unii i-a determinat să creadă că nici nu va mai avea loc. Chiar când lumea începea să plece dezamăgită, artificiile au început firav. Nu au fost deloc deosebite, fiind aproape întrecute în intensitate de cele organizate în spatele Hotelului Continental, care însă nu au putut fi văzute de arădeni, fiind mascate de clădirile înalte. Odată pornite, artificiile primăriei au etalat un program... de criză. Nu au avut splendoarea din anii precedenți. Mai mult, patru rachete au fost prost poziționate - trei au lovit turnul primăriei, unul ceasul din turnul primăriei! Ieri se puteau zări urme ale impactului pe clădire.

 

 

Firma Polaris, care se ocupă de salubrizarea orașului, s-a mobilizat pentru curățirea centrului. La ora 2.30 nu mai era nici urmă a petrecerii dintre ani. Doar în cartiere, pe străzile mărginașe, au mai rămas cartoanele artificiilor răsfirate pe șosea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro