Stire

Noaptea de revelion: două come alcoolice (un băiat de 15 ani și unul de 16), bărbat lovit de tren, accident de circulație cu victime

02.01.2010 ⋅ 0 comentarii

Noaptea dintre ani a fost foarte aglomerată la Ambulanță. La Unitatea Primire Urgențe de la Spitalul Județean s-a lucrat la foc continuu, chiar de la miezul nopții, când a fost adus un grup de tineri ce făcuse un accident de mașină. Un băiat era inconștient, o fată s-a ales cu trei vertebre dislocate în zona gâtului, unui alt tânăr i s-au aplicat trei copci. Fata a refuzat internarea, la fel și băiatul rănit la cap, grăbindu-se să ajungă totuși la petrecere de revelion pe care o organizaseră. ”Ce să facem cu toată mâncarea de acasă?!” - a fost argumentul lor în fața cadrelor medicale. O altă tânără implicată în accident a rămas spitalizată, pentru că avea o puternică hemoragie nazală, care nu se mai oprea.

Ceva mai târziu, o doamnă și copilul ei au fost aduși de ambulanță. Femeia a căzut și și-a rupt piciorul. Cadrele de la Urgențe l-au consultat însă și pe copilul de aprox. 6 ani, care șchiopăta evident. Au constatat, surprinzător, că nu avea șosete pe picioare, mama copilului motivând că din cauza sărăciei nu și-a putut permite să le cumpere. Asistentele au servit micuțul cu piure de cartofi, șnițele și friptură, dar copilașul a preferat să i le dea mamei, și să mănânce împreună cu ea. La externare, personalul a colectat bomboane, ciocolată și saloane pentru băiețel, iar pentru femeia cu piciorul în gips a chemat un taximetru.

Un bărbat lovit de tren a fost dus direct la reanimare. Viața sa era în pericol și vineri după-amiaza, deși medicii au reușit să îl stabilizeze.

Cazurile cel mai șocant pentru cadrele medicale ale cadrelor de la Urgențe au fost cele ale doi tineri, aduși la spital în jurul orei 1.30. Ambii au fost aduși în comă alcoolică - unul din Arad, celălalt din județ. Cel din Arad, de 16 ani, s-a îmbătat pentru prima oară în viața sa; are 16 ani și locuiește în Micălaca, unde și participase la o petrecere cu prietenii. Celălalt, de 15 ani, se distra cu sora sa și un grup de amici, care susțin că l-au lăsat singur doar câteva minute, timp în care el s-a îmbătat. Doar părinții celui de-al doilea au venit la spital pentru a-și lua copilul în noaptea de Anul Nou, dar au fost refuzați de cadrele medicale, care au aplicat ambilor pacienți în comă alcoolică perfuzii și le-au făcut spălături gastrice, să își revină.

Tot în noaptea de revelion au fost internați un bărbat cu criză de fiere și o doamnă, cu criză de rinichi. O femeie de 50 de ani, care a alunecat și a căzut, s-a ales cu fractură la antebrațul stâng și după ce mâna a fost pusă în gips pacienta s-a întors acasă.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro