Stire

Veronica Iftodi, cea care şi-a prădat fostul soţ de 30.000 euro a născut un bebe arab!

11.01.2010 ⋅ 0 comentarii

Păţania lui Constantin Ilie din Arad ar putea face faţă cu brio emisiunilor de dragoste duioasă, războinică şi pierzătoare ale lui Mircea Radu. Cazul este trist - lăsând în aspră deznădejde şi sărăcie doi oameni, tată şi fiică - dintre care ultima, cu totul nevinovată. Întâmplarea conţine moralmente două părţi, una fiind legată de escrocherie şi imensă parşivenie premeditată, iar alta priveşte naivitatea incredibilă a bărbatului de a-şi lăsa nevasta de care era divorţat de 10 ani - singură cu banii... Suntem siguri, însă, că dacă organele de urmărire penală îşi fac datoria profesionist - femeia hoaţă va fi prinsă în cel mai scurt timp. 
Un apartament superb, frumos, luminos, aranjat la cheie - acesta este spaţiul pe care Constantin Ilie (50 ani) şi fiica sa Cristina (17 ani) l-au părăsit pentru totdeauna, intrând în negura cruntă a celor care locuiesc pe gazdă cu bani grei...Privesc omul distrus şi sfârşit din faţa mea, un bărbat care în urmă cu puţină vreme arăta înfloritor. În doar câteva săptămâni s-a uscat pe picioare, nevenindu-i să creadă că el este eroul acestei nenorocite păţanii, iar femeia pe care a iubit-o şi în care s-a încăpăţânat să aibă încedere l-a tras în cea mai groaznică ţeapă!
Fuga în Egipt... A cunoscut-o pe Veronica Iftodi prin 90. Ea avea 17 ani, iar el era un tânăr arătos de 30. Lipeala s-a făcut pe loc la o cafea. Peste doi ani s-a născut fiica lor Cristina, o fată frumoasă ca o păpuşă. „Veronica e din Moldova şi şi-a pierdut părinţii la vârsta de 5 ani. A fost crescută de naşa ei, şi, după terminarea şcolii profesionale a venit la Arad să se angajeze . Aşa am cunoscut-o. Eu lucram la UTA ca şofer şi aveam o garsonieră în Vlaicu. Am vândut-o şi ne-am mutat într-un apartament mare în Micălaca. Trebuia pus la punct. Ea s-a băgat în datorii la cinci bănci. Eu am tras zi şi noapte şi până la urmă am angajat-o şi pe ea la UTA la filatură. Aici a lucrat până în 1994. Peste doi ani a intrat confecţioneră la SC FALCON, lucrând până când firma a dat faliment, după care s-a angajat la firma „ARTE” - înfiinţată în locul UTA-ei. Eu lucram la PETROM şi încercam din răsputeri să scăpăm de datoriile mari de la bănci. În 2007, firma lor a dat faliment... Trebuie să spun că în 1999 am divorţat în urma unor neînţelegeri. Ea a băgat divorţul numai ca să mă sperie şi aşa am şi rămas, pentru că am stat în continuare împreună până la capăt!... Mi-a spus că firma şi patronul pleacă în Egipt şi că ar vrea să meargă şi ea să lucreze acolo pentru un an, mai ales că se plăteşte foarte bine. Nu am fost de acord, fetiţa avea doar 15 ani şi nu era potrivit ca mamă să plece. A plecat, totuşi”... Veronica s-a întors în iunie, când fiica ei a dat examen de intrare la liceu. „Singurii bani pe care i-a dat fetei au fost 250 USD şi 150 USD. Atât în toată perioada 2007-2009” - răbufneşte distrus fostul soţ, prădat.  
Era prea bine la arabiVeronica a mai venit câteva zile de Anul nou (2007/2008) şi a dat mereu asigurări că se va întoarce curând în ţară, definitiv. „Ţineam legătura cu ea telefonic, putea să se întoarcă dar nu a vrut. Salariul ei lunar era de 1100 Euro, dar nouă, mie şi fetei nu ne-a trimis nimic. În ianuarie 2008 mi-a spus că ar mai rămâne pentru că acolo e bine şi în România nu are unde să se angajeze iar banii sunt puţini...” Cum criza şi-a făcut simţită prezenţa,  Ilie a ajuns şomer, ratele multe şi grele au devenit imposibile, iar de la fosta soţie nicio şansă de bani. „A venit de vreo două ori, mereu bolnavă, zicea că o doare tare coloana şi că trebuie să se interneze pentru recuperare în Franţa. Spunea că în Cairo, spitalizarea e foarte scumpă şi că lasă zilnic câte 100 de euro la spital... I-am cerut insistent să vină acasă şi să lase totul, mai ales că nu ne-am ales cu nimic din plecarea ei, dimpotrivă; eu nu mai puteam să mă descurc cu ratele mari, plus maşina. Surorile ei din Suceava au chemat-o şi ele să vină acasă, dar ea nu mai avea urechi pentru nimeni.”  
Vând casă, cumpăr casă, etc. Anul 2009 a venit cu necazuri ample; şomaj, rate multe şi neplătite, cheltuieli care nu se mai puteau acoperi. Ilie i-a dat un ultimatum Veronicăi. „Ultima dată când a fost acasă mi-a vorbit pe mobil de 25 de milioane de lei. I-am spus să aducă banii de telefon. A adus 1000 de euro, am plătit mobilul şi la plecare mi-a cerut 300 euro înapoi. Până la urmă m-am hotărât să vând apartamentul din Micălaca. Ea a venit urgent în ţară, asta era în aprilie... L-am vândut bine, ne-am achitat o mare parte din datorii şi am luat apartamentul ăsta din Vlaicu, o frumuseţe... A stat două săptămâni, m-a ajutat la noua casă şi am fost toţi fericiţi. A spus că nu mai stă mult şi vine definitiv acasă.” Au trecut luni multe, Veronica nu a mai venit şi nici vreun ban nu s-a arătat a veni din Egipt. „Cum nu aveam serviciu şi cheltuielile m-au biruit, inclusiv fata care a intrat pe-a XI-a şi are nevoie de mulţi bani - am simţit că nu mai pot înainta cu o casă aşa de scumpă. Am anunţat-o pe fosta soţie că voi vinde şi casa asta. Ea a fost de acord şi a spus că vine prin noiembrie.”       Între timp Ilie a ajuns la spital din cauza stresului. „Mi-am revenit, a venit şi Veronica imediat, am vândut apartamentul şi ne-am găsit altul la Podgoria şi ne mai zi rămâneau şi bani. Eram în culmea fericirii, iar Veronica m-a asigurat că vine definitiv acasă, după ce termină tratamentul de recuperare în Franţa”. 
Pofta de chiftele marinate te scapă de 30.000 euro Banii s-au dat în 9 decembrie 2009, s-au făcut actele notariale, iar a doua zi, pe 10 decembrie Veronica şi Ilie s-au dus la Electrica pentru trecerea contractului pe noii proprietari. „Ea se grăbea tot timpul, pe 12 decembrie trebuia să plece la Paris şi eu voiam să-i dau 1000 de euro să aibă bani la ea, dar a spus că nu-i trebuie, că e totul aranjat. Pe  la 10 am ajuns acasă. Ea şi-a luat un trening şi mi-a spus că îi e foame şi că ar vrea să ne facă nişte chiftele marinate. M-a trimis după carne, mărar, mă rog, mi-a scris o listă de cumpărături...” Ilie a lipsit o oră. Între timp, Veronica Iftodi a luat cei 30.000 Euro puşi sub hainele din dulap şi dusă a fost. „Am intrat în casă şi am strigat-o. Nu a răspuns nimeni şi am simţit că mi se năruie tavanul în cap. Am fugit la bani şi am văzut că i-a luat, lăsându-mi dar o mie şi ceva de euro...”
„Nu o mai pot considera mamă!”A fost chemată poliţia care a luat toate datele despre fugară. „Sunt convins că dacă se acţiona imediat la aeroporturi, vămi şi în gară - era prinsă...” se căinează Ilie.Am discutat cu Cristina, fiica Veronicăi. „Pentru mine nu mai există ca mamă. Ea a lucrat acolo nu pentru mine şi tata, ci pentru ea. Am văzut când am fost la ea în vacanţa de vară, am stat doar două săptămâni - că are prieten şi m-am convins care era realitatea, de ce nu ne trimitea bani şi nici nu voia să vină acasă. Totodată, când a venit ultima dată, anul trecut în noiembrie, am văzut clar că era gravidă; am întrebat-o, dar ea mi-a spus că este umflată din cauza medicamentelor... Stătea tot timpul pe internet, şi-a făcut comandă la parfumuri scumpe, închirieri de maşină cu ceva prieteni de Revelion prin Bucureşti, căuta mereu prieteni pe messenger...”
Rime şubrede pe conştiinţăCristina şi tatăl ei s-au mutat sâmbătă în gazdă... Au spus că Veronica a lăsat nişte „poezii”, un fel de scuză cu rimă chinuită pentru ceea ce a făcut din 2007 şi până în ajunul zilei când le-a furat banii .    *„Eu nu pot să dorm/ Gândurile mă apasă/ De-mi vine să mor. Dar zărind o stea /Parcă îmi şoptea: Nu te poţi lăsa /În negura nopţi i/Gândurile rele vin/ Dar tu eşti o stea /Care va răzbate /Şi va triumfa./ Ai trecut prin multe/ Vrute şi nevrute/ Dar ai astă stea / Ce va triumfa./ Este steaua ta / N-o lăsa să plece /Luptă pentru ea / E speranţa ta./ Dumnezeu ţi-a dat-o ca să o păstrezi / E ultima şansă / Din viaţa ta. /Ai greşit mult / În această viaţă / Ai plătit enorm / Pentru-această şansă”. (27.nov. 2009)
*„Ultima suflare / Nu îţi aparţine / De-aş putea să schimb/ Tot ce a fost rău /Aş schimba iubirea / Pentru copilaşul meu / Am plecat departe/ Printre mulţi străini / Am lăsat în ţară / Un suflet pustiu/ M-am gândit atuncea / Că totul va fi bine/ Dar m-am înşelat /Odată cu mine / Iubirea copilului / Faţă de mamă /S-a transformat în ură / În cealaltă ţară./ Am plecat în lume / Pentru-un trai mai bun / Pentru o altă şansă / Pentru o nouă viaţă / Dar destinul, soarta / Nu a fost să fie / M-am întors în ţară / Ca o străină”. (28.nov.2009)
*„Însă pentru el / Eu sunt un străin / Sunt bolnavă rău / Însă această boală / Pot să o tratez/ Într-o altă ţară / Dar mai am o boală / Cea din corpul meu / Care mă va stinge / Zi de zi mereu. Dacă aş putea / Aş schimba ceva / Pentru fetiţa mea. În această lume/ Pe acest pământ / Iubirea de mamă / Este cel mai sfânt / Însă pentru ea / Eu sunt un străin / Iar inima mea / NU va accepta / Într-o bună zi / Ea va ceda / Din această lume / Eu când voi pleca / Voi lăsa în urmă / Iubirea mea”. (3 XII.2009)
*„De ce această povară  Care e foarte grea de de dus/ E oare povara vieţii? A acelor ani pierduţi / Departe de-a mea ţară/ Am plecat din ţară / De pe-acest pământ / Neştiind atuncea ce va urma/ Totul a fost roz în această ţară / Însă dintr-o dată totul s-a spulberat/ Eu fiind bolnavă şi neputincioasă / Am rămas pe drumuri ca un hoinar / Dar Domnul mi-a dat viaţă / Şi-am putut răzbate/ Chiar de-am fost singură şi neajutorată/ Mai am o etapă pentru a răzbate/ D-zeu mi-a dat-o şi o voi respecta / Cel mai mult mă doare în sufletul meu/ Indiferenţa copilaşului meu (al fetei!)/ Sper ca această şansă de-a reveni/ O să-mi aducă iertarea copilului meu / Această dorinţă dacă o împlinesc/ Pot să mă duc la Domnul/ Cu sufletul împăcat”. (7 XII.2009)
Ultima noutate: Hallo, Baby!Evident, Veronica are sufletul şi conştiinţa încărcate, suferind cumplit din cauza înstrăinării fiicei. Ca ultimă noutate - pe messenger, Veronica a apărut cu noul ei bebeluş (creol), fapt ce demonstrează că era într-adevăr gravidă cu iubitul ei arab!

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R.Gheorghe ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro