Stire

Arad - C?te decese reale se datorează ?gripei porcine?? Familiile morţilor contestă diagnosticul, ?n timp ce cazurile au devenit secret de stat!

19.01.2010 ⋅ 0 comentarii

De când s-a pornit tãvãlugul „gripei” porcilor – timp în care mass media ºi întreaga populaþie n-au (prea) bãgat în seamã avertismentele zilnice de pe audiovizual privind „infectarea cu virusul gripei noi” – a trecut peste un an. Valurile bolii venite ca un tzunami din îndepãrtatul Mexic au traversat rapid o mare parte din glob, boala ridicând în scurt timp gradul de alertã la maxim – conform comunicatelor OMS. Cu greu, lumea s-a cam dat pe brazdã, vaccinurile au intrat în fabricaþie ºi, pânã la urmã, în administrare. Pentru ca aceasta sã se întâmple trebuia sã existe cel mai puternic argument: îmbolnãviri masive ºi (obligatoriu) niºte decese. Ultimele ºtiri legate de aspectul funebru al bolii porceºti aratã cã pe plan mondial cifra deceselor se ridicã la 10.000 persoane conform aceleiaºi OMS. Privind spre România cifrele sunt obositor de repetat în creºterea lor zilnicã – iar decesele au ajuns în jurul a o sutã de cazuri. În Arad s-au înregistrat 3 (sau 4 sau chiar 5) cazuri de deces privind îmbolnãvirea cu virusul gripei noi. Extrem de obositor acest „subiect” al virusului gripal AH1N1 sau mai vulgar spus „gripa porcinã”. Obositor, stresant, incert cât încape, un fel de „poţiune” de credibilitate asupra cãreia se încãpãţâneazã (încã) – sã nu creadã o mare parte dintre noi. De fapt, întreaga „emisiune” de boli gripale cu potenţial exterminator – aviar, bovin, cabalin, porcin – toate cu transmitere umanã – s-a lovit de imense suspiciuni privind realitatea acestora. Au fost sacrificate pãsãri şi animale nevinovate (sãnãtoase!?) s-au închis abatoare şi s-a importat carne la greu. Pânã la urmã, totul a revenit la normal, dar cu ce preţ?! Iatã, însã, cã „gripa porcinã” a hotãrât sã schimbe dur macazul şi sã „infesteze” oameni din toate colţurile planetei într-un ritm ameţitor, panicard. România a intrat şi ea în hora bolii porcine, astfel cã, din momentul în care, dupã un an de publicitate asiduã – cine suportã oare toate cheltuielile?! – s-a ajuns şi la cazuri reale de îmbolnãviri, internãri, chiar decese dar şi oameni vindecaţi. Între timp a început şi isteria vaccinãrilor. Din pãcate – au murit oameni. Unii tineri, alţii maturi. De ce au murit, asta numai Dumnezeu ştie, pentru cã spitalele în care au închis ochii au pus totul pe seama gripei porcine confirmate la Bucureşti. Şi Aradul a înregistrat câteva decese cu acest diagnostic. Curios este faptul cã ministerul sãnãtãţii a fost cel care a pornit uruitul „motoarelor” cu nenorocita asta de gripã – despre care nici în ziua de azi nu se ştie nimic clar – pentru ca acum, dupã ce presa a început sã punã tot mai multe întrebãri şi sã caute familiile celor decedaţi pentru a pune alte întrebãri – în virtutea aflãrii ADEVÃRULUI – ei bine, sforãitorul mecanism al ministerului a amuţit. Directorii de sãnãtate publicã din ţarã au primit ordin de a nu mai oferi niciun fel de relaţii mass media, în special în cazul deceselor.  
Morţii sunt trecuţi la secret. De ce?S-au dat comunicate oficiale prin care şi oraşul nostru a înregistrat câteva decese. Se vorbea despre trei cazuri, alţii spun cã ar fi patru, iar gura târgului, cinci. Probabil cã doar familiile celor implicaţi ar putea sã lãmureascã marele „secret” care planeazã asupra acestor date (brusc) „confidenţiale”. Firesc, ne-am adresat Direcţiei de Sãnãtate Publicã, respectiv dr. Dana Negru, dar am fost „expediaţi” rapid cãtre ministerul sãnãtãţii, deoarece înalta instituţie a interzis trasmiterea oricãror date privind persoanele afectate de virusul AH1N1. Sunãm la minister. Nervi de fier, oţel aliat, etc. deşi am respectat întocmai ceea ce ni s-a spus de la  Biroul de presã, apoi din partea şefului Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile dr. Adriana Pistol. Cu mare greutate, dupã câteva ore am reuşit o scurtã legare de cuvinte din care n-am aflat nimic, dimpotrivã am fost muştruluiţi sã nu mai stresãm persoana. Sã sunãm peste o orã. Evident, nu a mai rãspuns deloc. Tot PR a lãmurit problema: „nu mai avem voie sã dãm niciun fel de date despre numãrul de bolnavi pe judeţ, nici numele acestora sau decese. Singurele date oferite sunt de de ordin general, pe ţarã.”Din nou la Arad...  Medicii nu vorbesc, la DSP inutil sã mai suni, iar la minister te ia cu tromboane şi-ţi închide gura. De ce trebuie înghiţitã gãluşca asta „scumpã şi nefiartã” – vorba unui pacient care a scãpat (cu bine) din spital. „Totul se ţine acum în secret, dupã ce cã ne-au invadat un an de zile pe posturi cu tot felul de sfaturi de prevenire... Apã de ploaie, bani aruncaţi şi strânşi de alţii, minciuni sfruntate la nivel mondial, suntem o planetã de manipulaţi!” – rãbufneşte Ştefan P. din Arad. 
Arad: 3, 4 sau 5 morţi?Pânã la urmã, prin metode jurnalistice specifice - am aflat câte ceva şi promitem cã vom sta de vorbã,  în scurt timp cu toate familiile implicate. Decesele din Arad s-au produs în intervalul cuprins de la jumãtatea lui decembrie 2009 şi pânã pe 13 ianuarie 2010.  Este vorba de T. Viorica de 55 ani, B. Mihai de 49 ani, A. Adrian de 36 ani şi, dupã câte se aude, ar mai fi fost un caz sau chiar douã... dar secretul e secret, deocamdatã.Cazul T. Viorica ne-a fost relatat pe scurt de cãtre vãrul persoanei decedate. „Nu am ţinut prea mult legãtura cu ea, fiecare ne-am vãzut de viaţa noastrã, dar am aflat cã avea probleme destul de serioase cu plãmânii. Aşa mi-au spus nişte nepoţi care o vizitau frecvent. Apoi mi s-a spus cã a fost internatã în decembrie la spitalul judeţean, dar eu am prins-o deja în comã. Nu ştiu exact ce a avut – ceva la plãmâni, atât ştiu, deşi de la familie am aflat cã avea mai multe probleme de sãnãtate cronice.” B. Mihai este din punctul nostru de vedere „ pe lista de aşteptare” – în sensul cã familia nu a putut fi contactatã la momentul scrierii articolului. Dar se ştie cã evoluţia degradãrii stãrii sale de sãnãtate a fost extrem de rapidã.A. Adrian a fost cel mai tânãr decedat în urma... acestei boli. Am reuşit un dialog cu fratele acestuia A. Dani: „Nu pot sã-mi explic ce s-a întâmplat. Fratele meu nu a fost niciodatã bolnav, nu era fumãtor, nu fãcea niciun fel de excese... Nu a avut nimic, de Crãciun ne-am distrat împreunã toatã familia. Apoi, peste douã-trei zile a rãcit şi s-a prezentat pe data de 30 decembrie la Urgenţa spitalului judeţean. A spus cã medicii care l-au consultat i-au spus cã nu e nimic neobişnuit şi grav, e o simplã stare de disconfort datoratã rãcelii şi cã poate sã stea liniştit acasã cu tratament. Totuşi, starea lui s-a agravat dupã Revelion, astfel cã pe 4 ianuarie a fost internat de urgenţã la spitalul municipal. Nu ştiu ce analize i s-au fãcut, dar cei de aici l-au transferat la spitaul TBC. Aici a fost diagnosticat cu apã la plãmâni iar starea lui a devenit foarte gravã. Pânã la urmã a fost retransferat la spitalul judeţean la terapie intensivã. Aici a fost intubat câteva zile la rând, dupã care s-a produs decesul pe 13 ianuarie dimineaţa. Suntem distruşi şi bulversaţi, nu ştim nici acum cauza exactã a morţii.” În cazul acestui tânãr şi a lui B- Mihai – conform surselor medicale – testele privind virusul AH1N1 au fost pozitive. Tânãrul A. Adrian a lãsat în urmã un copil de 1 an şi 10 luni şi o fetiţã de 10 ani. Era pasionat de motociclism, avea o firmã pe acest domeniu cu piese pentru motociclete şi echipament adecvat, îi plãcea muzica instrumentalã, cânta la acordeon...
*                        *                      * Mult contestata gripã porcinã e de urmãrit chiar dacã ministerul sãnãtãţii a interzis ca presa sã-şi mai bage nasul. Vom reveni.

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R.Gheorghe ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro