Stire

UTA acceptă greu ideea că nu-şi permite transferuri, prin urmare a făcut o primă mutare...Marius Mitu

20.01.2010 ⋅ 0 comentarii

Ionuţ Popa a anunţat că a cerut conducerii clubului "o anchetă, un audit, o investigaţie" în ideea de-a se cunoaşte toate evenimentele şi faptele petrecute în perioada 2006-2008, care au generat problemele cu care se confruntă UTA. "În ultima şedinţă a Comitetului Director am deschis acest subiect al jafului clubului utist, al celei mai negre perioade din istoria clubului. Am o dorinţă legată de un control, de o anchetă. Vreau să ştie toată lumea cum a fost posibil acest jaf, cum s-au cheltuit peste zece milioane de euro în doi-trei ani şi cum au fost aduşi peste 60 de jucători. Poate nu o să mai vorbesc vreodată despre acest subiect, pentru că mi-e greaţă, dar cred că e bine măcar să ştim cine şi ce a făcut pentru a aduce UTA în pragul desfiinţării", a declarat Ionuţ Popa.  Directorul tehnic al Bătrânei Doamne susţine că este insuportabil să nu ne poată demonstra „nemernicia şi greşelile” din perioada menţionată. "Dacă nu facem acest lucru, cei care ne-au distrus vor rămâne nepedepsiţi, fie şi moral. S-au adus jucători vârstnici, bolnavi, operaţi, fără valoare, pe care toţi îi refuzau iar UTA îi lua şi îi plătea regeşte. Eram antrenor la Iaşi şi mulţi dintre jucătorii mei mă rugau să le aranjez transferuri la UTA, când auzeau ce salarii se plătesc la Arad. Acea perioadă rămâne o enigmă, ca Revoluţia. Eu nu condamn pe nimeni, vreau doar să ştiu cine şi ce a făcut", a adăugat Ionuţ Popa.
"Suporterii îşi doresc, noi ne dorim, jucătorii îşi doresc, dar e bine să fim realişti, alţii sunt favoriţi la promovare"În altă ordine de idei, Ionuţ Popa consideră că lotul Bătrânei Doamne are valoare de locurile 7-10 în actualul sezon, orice poziţie mai avansată obţinută la finalul sezonului urmând să fie considerată o performanţă, din punctul de vedere al directorului tehnic. "Ştiu că mulţi dintre suporteri se aşteaptă ca UTA să promoveze. Chiar şi noi ne dorim acest lucru, numai că eu cred că e mai bine să fim realişti. Jucătorii mei au o ambiţie extraordinară, îşi doresc mult să devină fotbalişti de Liga I, să ajungă cu UTA printre cei mai buni. E visul care-i motivează suplimentar pe ei. Evident, nu pot să mă opun acestui vis, acestei dorinţe a lor şi în tot ceea ce facem se regăseşte dorinţa de-a câştiga, de-a fi mai buni. Cu toate acestea, din punctul meu de vedere alţii sunt favoriţi la promovare. Acum, cred că FCM Târgu Mureş, Dacia Mioveni şi Universitatea Cluj-Napoca sunt principalele favorite. Dacia Mioveni are o echipă bună, iar la Universitatea Cluj-Napoca sunt ambiţii mari, în timp ce Târgu Mureş s-a întărit deja, ştiu ce vor şi îşi permit să facă transferuri ca să fie mai buni. Noi o să ne vedem de lungul nasului, o să muncim şi ne vom înfrunta adversarii cu ambiţie şi modestie", a declarat şeful staff-ului tehnic al Bătrânei Doamne. 
Diferenţe între ceea ce spun şi ceea ce fac utiştii: Marius Mitu şi Onuţ rămân ţinte pentru UTA Pe de-o parte, Ionuţ Popa are dreptate: UTA a depăşit aşteptările în prima parte a sezonului. Pe de altă parte, directorul tehnic al Bătrânei Doamne nu admite că dorinţa lui de-a readuce echipa arădeană în Liga I este cel puţin la fel de mare cu cea a jucătorilor, care-şi doresc o promovare la finalul sezonului. Iar ambiţia lui Ionuţ Popa se regăseşte în variantele pe care le caută, în prezent, pentru realizarea unor transferuri. Surprinzător sau nu este că între strategia pe care o anunţă UTA - lot tânăr, formarea echipei, implementarea cât mai multor tineri în echipa de bază pe fondul unui obiectiv anunţat de menţinere în Liga a II-a - şi cea care transpiră din discuţiile şi tratativele oficialilor clubului există diferenţe destul de mari. În această categorie poate fi încadrat interesul crescut al UTA-ei faţă de mijlocaşul Marius Mitu, un fotbalist experimentat în vârstă de 33 ani. Din informaţiile pe care le deţinem, Bătrâna Doamnă n-a renunţat la ideea aducerii lui Marius Mitu, lucrându-se în acest sens. De asemenea, în ciuda declaraţiilor de la ultima conferinţă de presă organizată de clubul arădean, nici pista Bogdan Onuţ nu este închisă definitiv, interesul utiştilor faţă de doi jucători experimentaţi, aflaţi la finalul carierelor, spunând multe despre adevăratele intenţii ale UTA-ei, deşi includerea unor fotbalişti de acest gen în lot este cu două tăişuri. Deocamdată însă, oficialii utişti tatonează şi caută soluţii financiare pentru acoperirea unor asemenea mutări, dar intenţiile există, astfel că suprizele, mai mult sau mai puţin plăcute, nu sunt excluse. Drept dovadă, utiştii au făcut un prim pas, aseară aducându-l totuşi pe Marius Mitu, mijlocaş ofensiv de 33 de ani, care de miercuri va începe să se pregătească la Moneasa. Nu s-a perfectat transferul, părţile ajungând la un acord verbal doar. Urmează ca staff-ul tehnic al UTA-ei să evalueze nivelul fizic al lui Marius Mitu şi să anticipeze cum şi când se va integra în angrenajul echipei, după care urmeză parafarea scrisă a angajamentului. 

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro