Stire

UTA şi-a am?nat cu două săptăm?ni prima mutare şi a ?nceput destul de tare: Marius Mitu

21.01.2010 ⋅ 0 comentarii

Mijlocaşul de 33 de ani a făcut deja două antrenamente cu UTA. Acordul iniţial prevede ca el să efectueze cantonamentul de la Moneasa şi să joace în patru-cinci meciuri amicale, după care se va pune problema unui contract.

Adus marţi seara la Arad, Marius Mitu s-a integrat începând de miercuri în programul de pregătire al UTA-ei, la Moneasa. Fotbalistul în vârstă de 33 de ani este liber de contract şi are un acord verbal cu preşedintele clubului arădean, Giovanni Catanzariti în privinţa unui contract, însă actele nu sunt parafate. Conform conducătorului Bătrânei Doamne, nu s-a pus problema semnării pe loc a unui angajament, aşteptându-se ca părţile să realizeze dacă există compatibilitate între ele. "Nu se pune problema ca Marius Mitu să susţină probe de joc, mai ales că îi ştim calităţile. În schimb, atât jucătorul, cât şi Ionuţ Popa doresc să vadă dacă există compatibilitate. Jucătorul vrea să vadă ce fel de echipă este UTA, să o cunoască mai bine, în timp ce Mister doreşte să ştie unde şi cum s-ar potrivi jucătorul în echipă", a declarat Giovanni Catanzariti. Prin urmare, acordul iniţial dintre părţi prevede ca fotbalistul să se pregătească sub comanda antrenorilor utişti de-a lungul stagiului de la Moneasa şi să rămână în lot pentru meciurile amicale pe care UTA le va susţine începând cu 30 ianuarie, după care urmează o discuţie finală.  Mitu ar rezolva problema mijlocaşului de legătură în sistemul 3-4-1-2 - crede Popa Înainte ca Marius Mitu să fie adus la UTA, când doar se discuta despre o eventuală venire a sa la Arad, Ionuţ Popa se arăta încântat de această posibilitate. Directorul tehnic al Bătrânei Doamne spunea că prin eventuala aducere a lui Marius Mitu, un mijlocaş cu profil ofensiv, ar putea să rezolve o problemă de ordin tactic, a mijlocaşului de legătură dintre linia mediană şi cea de atac. "Dacă vine un mijlocaş precum Marius Mitu, vom putea păstra sistemul 3-4-1-2 pe care l-am tot testat în prima parte a sezonului. El este un jucător experimentat, de rafinament tehnic, care ar acoperi o gaură în echipă", spunea Ionuţ Popa, care acum are ocazia să-l testeze în modulul tactic pe care şi-l doreşte. Dacă transferul lui M. Mitu s-ar perfecta, concurenţa ar creşte la nivelul mijlocaşilor centrali, în special în cazurile lui Adrian Drida, Florin Purece şi Dumitru Copil, jucători de profil asemănător. 
Contradicţia dintre declaraţiile şi acţiunile oficialilor dezvăluie intenţia de atacare a promovăriiDeşi interesul UTA-ei faţă de un jucător de 33 de ani precum Marius Mitu nu este tocmai nou, aducerea sa - fie şi fără semnarea unui acord - reprezintă o surpriză, având în vedere teoriile lansate de Ionuţ Popa şi Giovanni Catanzariti vizavi de strategia clubului şi de resursele financiare. Utiştii au subliniat de câteva ori, recent, că nu dispun de un buget pentru transferuri şi că sunt obligaţi să se concentreze eventual asupra unor jucători tineri, de la 17-18 ani ori a unor fotbalişti de pe plan local, a căror aducere să nu presupună eforturi financiare considerabile. În schimb, mutarea făcută de UTA dezvăluie intenţii clare legate de tentativa de promovare în Liga I la capătul sezonului.  Preşedintele spune că nu cade în capcana trecutuluiDe-a lungul ultimelor luni, oficialii utişti au acuzat în repetate rânduri strategia conducerilor clubului UTA din perioada 2006-2008, care au apelat la jucători în vârstă, cărora le-au oferit salarii mari, risipind banii şi provocând ulterior datorii greu de acoperit. Ce spune acum preşedintele UTA-ei, vizavi de cazul Marius Mitu? "Nu este aceeaşi situaţie. Marius Mitu este un jucător de 33 de ani, dar el nu poate fi considerat scump. Cum am spus, avem cu el un acord verbal legat de condiţiile financiare pe care le va avea la UTA şi tot ce pot să spun este că nu vorbim despre un jucător scump, cu pretenţii. Dimpotrivă, am apreciat la el că mi-a spus din start că vine, se pune la dispoziţia antrenorilor, face întreg cantonamentul de iarnă, joacă în patru-cinci meciuri amicale după care urmează să ne aşezăm şi să facem actele. Deci nu este un fotbalist care a vânat un contract, care a vrut să se asigure că înaintea primului antrenament deja semnează cu UTA", a declarat Giovanni Catanzariti. 
Ionuţ Popa decidePreşedintele grupării arădene a subliniat că decizia în ceea ce-l priveşte pe Marius Mitu îi aparţine lui Ionuţ Popa: "Mister l-a cerut pe Mitu. Eu i l-am adus, am discutat cu jucătorul, ştiu ce pretenţii are, nu sunt mari, treaba mea e rezolvată", a adăugat Giovanni Catanzariti. Marius Mitu s-a integrat ieri în lot, efectuând primele antrenamente cu UTA. "Mi-a plăcut de el, are o atitudine bună, se implică, e dornic să muncească", a spus preşedintele UTA-ei.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro