Stire

Postul Televiziunii de Stat Maghiare ?M1? se prinde din nou, iar politicienii arădeni se laudă ?n ?intervenţii? la Bucureşti pentru acesta

21.01.2010 ⋅ 0 comentarii

Postul „1” al Televiziunii de Stat Maghiare, „M1”, poate fi recepţionat din nou pe raza judeţului nostru, de către arădenii a căror furnizor de cablu este compania RCS-RDS.  Principalul post al Televiziunii de Stat Maghiare a fost scos din grila de programe a operatorului amintit pe data de 23 decembrie, fapt ce i-a nemulţumit pe etnicii maghiari din judeţul Arad. Deputatul UDMR Farago Petru ne-a mărturisit că cei de la UDMR au strâns „peste 3000 de semnături” pentru reintroducerea postului „M1” în grila de programe RCS-RDS. Acţiunea lor vine ca urmare a  unui „adevărat pelerinaj al oamenilor revoltaţi la sediul nostru din Arad, spre surprinderea noastră unii chiar de etnie română, concomitent încingându-se şi liniile noastre telefonice. Organizaţiile locale din judeţ ale UDMR ne-au informat că valul de reclamaţii nu s-a limitat doar la municipiul Arad”, a informat deputatul Farago. Conform unui comunicat primit de la UDMR, se pare că liderii formaţiunii politice a maghiarilor nu au putut rezolva problema la Arad, ci “după zece zile de tărăgănări din partea firmei prestatoare a devenit clar că rezolvarea problemei se află la Bucureşti. A fost rândul reprezentanţilor noştri aleşi să acţioneze”, se arată în informarea celor de la UDMR. Printre “reprezentanţii aleşi” ai UDMR Arad nu s-a aflat însă şi deputatul Farago Petre, membru al Comisiei de Telecomunicaţii, acesta precizând că în această perioadă s-a ocupat exclusiv de bugetul de stat. Din câte se pare, un membru al conducerii centrale a UDMR a “intervenit” direct la proprietarul RCS-RDS, Teszari Zoltan, român de origine maghiară. Reclamaţiile privind “M1” au venit la centrul UDMR din mai multe judeţe ale ţării, ceea ce i-a determinat pe liderii formaţiunii să facă lobby pe lângă Teszari pentru ca problema să se remedieze. Din informaţiile noastre, patronul RCS-RDS ar fi motivat absenţa postului maghiar “M1” din grila de programe din cauza unor reglaje făcute de angajaţii companiei. 
PDL: “Important este că s-a rezolvat problema, contează mai puţin a cui influenţă a fost mai mare”În luna decembrie, Primăria Pecica a depus o sesizare la cabinetele parlamentarilor Constantin Igaş şi Iustin Cionca, dar şi la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Arad, privind problema postului „M1”. Într-un comunicat aparţinând de data aceasta Primăriei Pecica, se arată că „parlamentarii pecicani au intervenit la Bucureşti pe lângă instituţiile abilitate şi la sediul central al RCS pentru remedierea cât mai rapidă a situaţiei”. Mai departe, primarul Petru Antal le mulţumeşte parlamentarilor şi instituţiei amintite pentru faptul de a „dovedi, încă odată, că vocea pecicanilor poate fi auzită şi la Bucureşti, dar numai dacă ne unim forţele, la toate nivelurile”. Cert este că scoaterea din grila de programe a canalului „M1” a produs nemulţumiri majore în rândul populaţiei maghiare din judeţul nostru, fapt subliniat de senatorul Constantin Igaş. „Am fost sesizaţi de primarul oraşului Pecica cu privire la această problemă. Specific muncii noastre din PDL, am intervenit în paralel pe mai multe căi în vederea rezolvării acestei probleme. Important este că problema s-a rezolvat, contează mai puţin că influenţa unora a fost mai mare decât a celorlalţi. Nu ar trebui politizată problema, cu UDMR s-a demonstrat că facem o echipă mult mai bună decât cu celelalte partide”, a declarat senatorul Igaş. Din câte am înţeles, parlamentarii au trimis adrese oficiale către RDS-RCS, problema ajungând şi pe masa consilierului arădean din Ministerul Telecomunicaţiilor, Dacian Ţolea. Lobby-ul făcut de politicienii arădeni a dat astfel roade, începând de ieri putând fi recepţionat postul principal al Televiziunii de Stat Maghiare.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro