Stire

Mesaj pentru fotbaliştii UTA-ei: ?Acum ?ncepe adevăratul cantonament?

22.01.2010 ⋅ 0 comentarii

Utiştii sunt întinşi la maxim în cantonamentul de la Moneasa. Ionuţ Popa îşi respectă întocmai programul stabilit înainte de reunirea lotului şi nu are milă faţă de niciun fotbalist, indiferent că se numeşte Draia sau Marius Mitu. „Dacă vreţi să fiţi fotbalişti, atunci respectaţi-mi programul de pregătire. Nu e obligatoriu să ajungi fotbalist, e faculativ. Cine nu vrea să devină fotbalist se poate lăsa acum de treabă. Numai să îmi spuneţi, să nu mă încurcaţi”, le-a spus părinteşte Ionuţ Popa fotbaliştilor. Mister i-a avertizat că adevăratul cantonament începe cu cel de-al doilea antrenament al zilei de miercuri. „Până acum a fost doar o acomodare cu regimul de cantonament. Nu cred că aţi obosit până acum. Vă avertizez că vor urma zile foarte grele. Repet, încă o dată, cine nu vrea să se antreneze se poate lăsa de fotbal”, a concluzionat Ionuţ Popa.
„Dumnezeule, ce antrenament!”Ionuţ Popa vrea să se asigure în cantonamentul de la Moneasa că pregătiea fotbaliştilor va fi una de Champions League şi nu acceptă niciun comentariu sau vreo scuză din partea jucătorilor. „Nu vreau să aud de răceli sau accidentări. Nu încercaţi să mă fentaţi, pentru că, în primul rând, vă fentaţi pe voi. Vreau să văd că nu fentaţi antrenamentul”, a spus Mister, care a fost cu gura şi cu ochii pe fotbalişti la deschiderea balului seriei de antrenamente de forţă statică. Coarda, saltelele, gărduleţele au fost „amantele” fotbaliştilor la primul antrenament. Au fost 60 de minute de chin, gemete şi întrebări repetate în legătură cu timpul rămas până la finalul antrenamentului. „Dumnezeule, ce antrenament”, a putut spune Edson Rolando, într-o pauză de exerciţii. Roman: „Am umilit bătrânii”Primul antrenament al zilei de ieri a avut loc pe terenul de la Moneasa. Cum sunt mai multe echipe cazate în staţiune, terenul de la Dezna, acolo unde s-a antrenat până acum UTA, a fost ocupat de ACU Arad. Astfel, începând cu ora 11:00, utişii au călcat zăpada groasă a cochetei baze sportive de la Moneasa. A fost un antrenament desfăşurat cu zâmbetul pe buze de către fotbalişti, semn că s-au acomodat cu regimul de cantonament şi cu metodele de pregătire impuse de Ionuţ Popa. Între reprizele de alergări, lotul utiştilor a fost împărţit în două (tineri şi bătrâni), pentru jocuri pe tot terenul. Dacă prima repriză a fost câştigată cu 1-0 de „bătrâni”, ultima a aparţinut în totalitate tinerilor. A fost 3-1 pentru tineri, prin golurile marcate de Batin, maseurul Dorin Constantin şi Dumitru Copil. Echipa câştigătoare a fost formată din Bodea, Roman, Batin, Chindriş, Draia, Purece, Copil, Ţucudean, Manea, Pantin, Nagy, Vîrtaci, Botiş, Constantin. „I-am umilit!”, a declarat în pur stil Băsescu fundaşul Roman.„O să dorm toată ziua”Aşa cum spuneam, antrenamentele UTA-ei de la Moneasa sunt noi pentru marea majoritate a componenţilor lotului. Cu toate că-l au aproape pe maseurul Bicski, pentru a-i recupra după efort, oboseala s-a intalat în rândul multor jucători. Dacă Edson se plânge în permanenţă de greutatea antrenamentelor, nici mai tinerii Chindriş şi George Ţucudean nu se pot lăuda că sunt proaspeţi. „Duminică, dacă nu avem niciun antrenament, o să dorm toată ziua. Nici măcar la masă nu cobor din cameră”, a glumit Ţucudean. 
Partida dintre tineri şi bătrâni a fost pe viaţă şi pe moarte. Alunecările au fost la ele acasă, iar spre bucuria antrenorului nu au apărut accidentări. Plini de tupeu, tinerii au câştigat jocul şi, mai mult, au reuşit şi faze de senzaţie. Draia a avut tupeul, după cum se vede, să-i introducă mingea printre picioare lui Dorin Mihuţ. Cu siguranţă că revanşa nu se va lăsa prea mult aşteptată...  Drăgan, primul căzut la datorieClaudiu Drăgan a tras tare până acum la antrenamente, fiind conştient că numai aşa poate să-l impresioneze pe Ionuţ Popa pentru a fi menţinut în lot. Din nefericire pentru jucător, acesta a căzut ieri la datorie. „Iedu” nu s-a antrenat, preferând să rămână în cameră, deoarece nu s-a simţit prea bine. Totuşi, acesta este aşteptat cât mai repede să revină, deoarece, chiar dacă unii cârcotaşi spun că nu mai poate ajuta UTA, este un fotbalist care nu şi-a spus ultimul cuvânt.
Mister, îngrijorat de PocucaIonuţ Popa a spus că aşteaptă să revină cât mai repede în lot Pedrag Pocuca. Fundaşul Bătrânei Doamne va rata întreaga pregătire centralizată, după intervenţia chirurgicală suferită. „Mă bucuram ca Pedrag să fie aici la Moneasa. Nu e prea bine pentru el că a ratat-o. Eu sper să apară cât mai repede şi să recupereze, deoarece avem nevoie de el. Are şi un avantaj că nu joacă în prima etapă, fiind, după cum se cunoaşte, suspendat”, a spus Mister.
A apărut Dino Eze, a revenit BenzarÎn cantonamentul de la Moneasa a mai apărut un fotbalist. După ce a fost învoit de Ionuţ Popa pentru a se însura, Dino Eze a revenit în lotul Bătrânei Doamne, pentru a se antrena. Dino Eze a ajuns la Moneasa cu un alt fotbalist care vrea să-l „cucerească” pe Ionuţ Popa, Romario Benzar. Eze a şocat imediat cum a intrat în holul Hotelului Parc, acolo unde l-a întâmpinat Ionuţ Popa. Utistul a purtat o ţinută în stilul dinamovistului Ndoye. „Sunt bine şi pregătit de antrenamente”, a spus cu zâmbetul pe buze Dino Eze.În ceea ce-l priveşte pe juniorul Benzar, el a fost readus în lotul lărgit, existând posibilitatea ca UTA să găsească resursele financiare necesare integrării lui în lot. 
Se mai gândeşte la Liga IIonuţ Popa se fereşte să declare că obiectivul Bătrânei Doamne este promovarea, dar de fiecare dată când discuţia ajunge la primul eşalon, vorbşte cu nostalgie de vremurile petrecute la Poli Iaşi. „Nu puţini se pot lăuda cu performanţa mea de a sta şapte ani în Liga I”, afirmă Mister, care, dacă îi va fi pus la dispoziţie un lot valoros, promovarea va fi un fapt firesc, cunoscută-i fiind valoarea tehnicianului. 
Mister e campion şi la cărţiÎn timp ce fotbaliştii Bătrânei Doamne preferă jocurile pe calculator, în special FIFA 2010, antrenorii au o preocupare mai tradiţională. Cei patru încing partide interesante de cărţi („cruce”), seara, înainte de culcare. Campion la acest joc este, până acum, Ionuţ Popa. Mister face pereche bună cu Roli Nagy sau mai nou cu medicul Voin. Tehnicianul Bătrânei Doamne are şi un susţinător, în persoana lui Alexandu Ţamboi, antrenorul secund de la ACU, unul dintre prietenii apropiaţi ai utistului. De altfel, de ziua lui Mister, Ţamboi s-a ales cu o şampanie de 5 litri, oferită cadou de Popică. „Numai la Formula 1 am mai văzut aşa şampanie. Aşa mare era că puteam să-i stropesc pe toţi locatarii blocului unde stau”, a recunoscut Ţamboi.

Sursa: Observator.info

Autor: Daniel Berar ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro