Stire

Patru copii din clasa a VII-a au parodiat cu succes diferite personalităţi politice

26.01.2010 ⋅ 0 comentarii

Patru copii din clasa a VII-a au stârnit aplauzele publicului în cadrul „Serii filmului amator” organizată de Asociaţia WWMP din Arad. Cei patru copii, cu vârste cuprinse între 12 şi 13 ani, au prezentat o parodie după emisiunea „Sinteza Zilei”. Regizori dar şi actori, Alexandru, Vlad, Radu şi Victor au intrat în „pielea” unor politicieni dar şi a moderatorului emisiunii.
Tinerii ne-au povestit despre ideea lor de a face această parodie dar şi despre planurile pe care le au pentru viitor. Aceştia au spus că de fapt, totul a început în primăvara anului trecut, când au făcut o parodie după o emisiune de la OTV. „Ideea ne-a venit de la „Cronica Cârcotaşilor” care parodiau tot felul de emisiuni. Am zis că dacă ei pot parodia noi nu putem? Aşa am parodiat şi noi emisiunea lui Dan Diaconescu. Eroii principali erau Diaconescu şi Nikita”, ne spune Victor, cel căruia i-a venit ideea să facă aceste filmuleţ alături de Radu. După câteva luni cei doi colegi de clasă i-au chemat şi pe Alexandru şi pe Vlad pentru a face un alt filmuleţ – „De această dată am parodiat filmul „Naşul”. Ne-a plăcut foarte mult şi am zis că am putea să-l parodiem. Avem trei filmuleţe cu „Naşul”. Vom mai face şi altele şi din filme dar şi cu diferite emisiuni”, spun cei patru, în cor.Tinerii ne-au spus că la început părinţii nu au fost tocmai de acord cu ceea ce făceau însă după ce au văzut filmuleţele cu „Naşul” au zis că sunt de acord.  „Nu aveam o cameră video foarte bună şi de aceea imaginea nu este chiar ok. Totuşi noi am şi filmat şi am făcut şi replicile. Uneori le scriem înainte şi când este nevoie improvizăm”, ne spune Radu.Cum deja au devenit cunoscuţi prin ceea ce fac, tinerii şi-au luat şi o denumire – „Trupa ARW” – care vine de la numele lor Alexandru, Radu iar pentru a nu fi doi de V de la Victor şi Vlad au pus „W”. „Sinteza zilei” a pornit de la bătaia pentru preşedinţieCel care a venit cu ideea de a parodia emisiunea „Sinteza Zilei” a fost Victor. „Tatăl meu se uită la emisiune. Eu nu mă uit dar am mai prins secvenţe din când în când. Am aflat de ea tot de la Cronica Cârcotaşilor. Am zis că ar fi o idee bună să o parodiem şi să aducem candidaţii la preşedinţie”, spune Victor. Alexandru ne-a explicat că „Rolurile le-am ales în funcţie de cum ne asemănam cu personajele. Fiecare şi-a ales ce a putut imita mai bine.” „Sinteza Zilei” a fost apreciată de către publicul venit să vadă filmele de scurt metraj prezentate de Asociaţia WWMP. Au primit cele mai multe apauze ţinând cont că erau şi cei mai tineri. „Şi joi o să avem un filmuleţ. Vom face partea a doua după „Sinteza Zilei”, unde va fi vorba despre flacăra violet şi ce s-a mai întâmplat în politică”, spun cei patru adolescenţi.
„Flacăra violet” şi „I-am ciuruit”De la aceste replici se va inspira Trupa ARW în partea a doua emisiunii. Vor să parodieze ceea ce s-a discutat despre Flacăra Vilet dar şi replica preşedintelui Băsescu „I-am ciuruit” despre care, spun cei patru că „a fost zisă şi la propriu şi la figurat”. Pentru viitor, Alexandru, Vlad, Radu şi Victor îşi propun să parodieze şi emisiunea „Din dragoste”, „Cireaşa de pe tort”, „Rătăciţi în Panama”...În cele ce urmează puteţi citi părerea fiecăruia despre personajele pe care le-au interpretat.Alexandru Osnaga: „Eu am 12 ani şi am intrat ultimul în trupa ARW, m-au chemat prietenii mei. Mi s-a părut o idee foarte interesantă. La „Sinteza zilei” am jucat rolul lui Ciutacu deoarece eu aveam părul cel mai scurt şi port şi ochelari şi am zis că mi se potriveşte rolul. Am fost şi Marko Bela pentru că pot să îl imit foarte bine (n.r.: Alex ne-a făcut şi o demonstraţie). Al treilea personaj a fost Emil Boc – mi-a plăcut de el pentru că e mic, aşa ca mine şi vorbeşte mult şi repede, iar ultimul personaj interpretat a fost Radu Mazăre, primarul Constanţei.”
Vlad Haneş: „Şi eu am 12 ani şi am venit în trupă în vară. Îmi place foarte mult ceea ce facem şi vreau să continui realizarea de filmuleţe. L-am interpretat pe Corneliu Vadim Tudor pentru că mi-a plăcut să port ochelari şi eşarfă cum face el. De asemenea cred că l-am imitat destul de bine. Am ales şi rolul lui Dinu Patriciu pentru că el face afaceri cu petrol ceea ce pare interesant. Pentru Adrian Năstase am optat pentru că puteam să zic „Fireşte că da”. A fost o experienţă frumoasă.”
Radu Pătroiu: „Eu am 13 ani şi eu am avut prima cameră cu care s-a filmat. Îmi place ceea ce facem pentru că noi şi jucăm în filmuleţe şi le şi filmăm. Eu am fost moderatorul emisiunii, Mihai Gâdea. Mi-a plăcut de el pentru că este simpatic şi îmi plac cravatele lui. Am jucat şi rolul lui Geoană. El a fost invitat în emisiunea noastră chiar după alegeri şi spunea „Sunt preşedinte!!!”. Mi-a plăcut foarte mult cum a zis. Am fost şi Băsescu pentru că de el îmi place pentru că este patriot. Mănâncă şi bea produse tradiţionale. Nu merge în Rusia cum fac alţii. Uneori se mai îmbracă şi în port popular.”
Victor Floruţa: „Eu am 13 ani şi mi-a venit ideea să facem aceste filmuleţe de la cârcotaşi. Vrem să continuăm seria parodiilor. La „Sinteza Zilei” l-am interpretat pe Valentin Stan pentru că mi s-a părut că e ok şi mi-am luat şi un laptop cum face el. Eram singurul care mă potriveam. Am fost şi Crin Antonescu care mi se pare un om ok şi parcă seamănă cu mine. L-am interpretat şi pe Ion Iliescu şi pe Gigi Becali pentru că ştiam să râd ca şi el.”

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro