Stire

Garda Financiară Arad a descoperit 500 de pachete de ţigări ascunse ?ntr-un frigider

27.01.2010 ⋅ 0 comentarii

Comisarii Gărzii Financiare din Arad au descoperit 500 de pachete de ţigări netimbrate, de diferite mărci, într-un frigider din piaţa din Lipova
Echipa de control a Gărzii a efectuat un control inopinant în piaţa oraşului Lipova. Aceştia au căutat în special ţigări de contrabandă, ceea ce au şi găsit la Întreprinderea Familială Roşu. Pentru a nu fi prinşi cu cele câteva sute de ţigări fără timbru, comercianţii le ascunseseră într-un frigider, în speranţa ca echipa de control să nu le caute acolo.„Am găsit 500 de pachete de ţigări, netimbrate, ascunse într-un frigider. Pentru cele constatate s-a dispus măsura de confiscare a mărfii, precum şi de aplicarea unei amenzi contravenţionale în valoare de 100.000 de lei”, ne explică Marius Băltăreţu, directorul coordonator adjunct al Gărzii Financiare Arad. De asemenea, echipa de control a decis şi încetarea activităţii Întreprinderii Familiale pentru o perioadă de o lună. 
S-au confiscat 47.240 de kilograme de grâuComisarii Gărzii Financiare din Arad au depistat, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, o societate comercială din Salcia care efectuase achiziţii intracomunitare de cereale în valoare de peste 160.000 de lei. Agentul economic verificat are un punct de lucru şi pe raza judeţului nostru, la Şimand, în incinta fostului IAS Scânteia. Comisarii au aflat că prin acest punct de lucru se derulează operaţiunile economice reprezentând achiziţii intracomunitare, respectiv livrări către beneficiari, şi că aceste achiziţii sunt efectuate pe la Vărşand.  „Având în vedere aceste aspecte şi coroborat cu faptul că agentul economic verificat nu funcţionează la sediul social declarat, nu are bunuri proprii sau băneşti, conform Codului de Procedură fiscală, Garda Financiară din Teleorman a emis o decizie de instituire a măsurilor asiguratorii până la constituirea unui gaj”, ne explică Anton Pop, directorul Gărzii Financiare Arad. Conform celor descoperite, GFA a dispus indisponibilizarea cantităţii de 47.240 de kilograme de grâu reprezentând achiziţii intracomunitare. „Menţionăm că actul de control privind indisponibilitatea cantităţii de cereale a fost comunicat organului fiscal teritorial competent în vederea ducerii la îndeplinire a măsurilor asiguratorii dispuse prin decizia emisă, aşa cum prevăd dispoziţiile art. 129 din OG nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală”, mai spune Pop.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro