Stire

Inspectoratul Şcolar a c?ştigat un proiect de schimb de experienţă ?n domeniul educaţiei

02.02.2010 ⋅ 0 comentarii

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a semnat cu Agenţia Naţională pentru programe comunitare în domeniul educaţiei, un contract pentru finanţarea proiectului “Inovaţie şi creativitate în proiecte de parteneriat cu comunitatea locală”.

Grupul  ţintă al proiectului este format din  20 de inspectori şcolari şi formatori care în luna mai 2010 se vor deplasa în Malaga, Spania, în vederea desfăşurării activităţilor propuse în cadrul parteneriatului. Partenerul extern al proiectului este SPANISH & INTERNSHIP CONSULTANT, o instituţie care va media întâlnirile cu partenerii locali ai proiectului.
„Proiectul are ca scop transferul de bune practici între parteneri, prin întâlniri de vârf în domeniul educaţiei: inspectori, directori de şcoli şi a casei corpului didactic, autorităţi publice locale etc. din Malaga. Inspectorii şcolari şi formatorii vor avea oportunitatea să observe, să pună întrebări, să dezbată cu colegii din principatul Malaga, Spania, despre cel mai judicios mod de a folosi resursele locale umane, materiale şi financiare în scopul creşterii calităţii educaţiei”, ne explică Maria Luta, inspector proiecte educaţionale.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt: formarea profesională a personalului de conducere şi formare pentru asigurarea calităţii în toate sectoarele educaţiei şi formării profesionale, dezvoltarea competenţelor de analiză şi evaluare a stării învăţământului din cadrul compartimentului sau a specialităţii, dezvoltarea de abilităţi pentru elaborarea de proiecte şi programe de dezvoltare instituţională inovative în scopul promovării parteneriatului educaţie-comunitate locală.
„De asemenea,  se urmăreşte dezvoltarea competenţelor de proiectare, organizare, conducere operaţională, evaluare a programelor şi proiectelor de parteneriat iniţiate la nivel local, în scopul creşterii eficienţei procesului de învăţământ”, ne mai spune Maria Luta.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro