Stire

Ultimele tendinţe ?n domeniul petrecerilor de nuntă pot fi văzute la Expo Arad la t?rgul ?Petreceri de Vis?

06.02.2010 ⋅ 0 comentarii

Cea mai mare expoziţie de nunţi din vestul ţării - Petreceri de Vis - şi-a deschis ieri porţile la Complexul Expo Arad Internaţional. În cele două pavilioane ale Complexului se găsesc toate elementele necesare pentru o nuntă de vis. De la rochii de mireasă, costume de miri, până la aranjamente florale, torturi de mirese şi prăjituri, oferte de invitaţii servicii de foto-video...
Târgul „Petreceri de vis” poate fi vizitat până mâine la ora 16:00, organizatorii propunând, pe lângă oferta bogată de produse şi servicii şi spectacole inedite. Astăzi vizitatorii vor avea parte de o demonstraţie de coktail-uri, dans de societate, prezentări de modă, recital live susţinut de Gabi Gheorghe şi formaţia Rapsodia, dar şi prezentări de coafură şi machiaj. Pentru duminică sunt programate 12 demonstraţii de cocktail-uri, dans de societate şi un nou recital live. Tot în cadrul târgului pot fi aflate ultimele trend-uri în organizarea evenimentelor. Unii expozanţi au participat şi la alte târguri internaţionale de unde au venit cu idei noi. Astfel, pentru aranjamentele meselor şi a sălii se preferă în acest an maron-ul, violetul, verdele sau albul. Torturile de mirese sunt de preferat să fie îmbrăcate în marţipan, ornate cu fructe colorate sau cu modele din marţipan peste care se aplică flori naturale. Pentru miresele mai îndrăzneţe se poate opta pentru culori precum roşul, violetul sau verdele. Rochiile de mirese pot fi clasice dar şi extravagante - se poartă dantela şi croiurile tip „sirenă”. Pentru miri este ceva mai simplu - „Mirii cumpără ce le vine mai bine. La costum pot purta fie cravată fie papion. Anul acesta se pune însă accent şi pe smoking-urile cambrate”, ne spune reprezentanta unei firme expozante. În privinţa machiajului pentru mirese, cosmeticiana Ioana Săvulescu, propune un machiaj cât mai natural - „Anul acesta recomand machiajele uşoare, slabe, care să creeze impresia de prospeţime şi candoare. Machiajul trebuie să fie raportat la tipologia cromatică a pielii fiecărei mirese.”
30.000 de lei pentru o nuntă de 100 de persoaneLa acest târg, persoanele care vor să-şi întemeieze o familie îşi pot găsi toate cele necesare pentru petrecerea de nuntă. Din cele spuse de expozanţi preţurile au rămas la nivelul celor din anul trecut, poate chiar mai mici. Cei care îşi rezervă anumite bunuri sau servicii direct la târg vor beneficia şi de o reducere de 20-30%.Am calculat, pentru dumneavoastră, folosind preţurile propuse de expozanţi la ce preţ s-ar ridica o nuntă de o sută de persoane în acest an. Utilizând preţurile medii ale serviciilor dar şi a rochiei de mireasă şi a costumului de mire, o nuntă relativ mică ar ieşi la 30.000 de lei noi. Astfel o rochie de mireasă poate fi achiziţionată la târg, cu sume cuprinse între 850 şi 5.000 de lei, costumul de mire este ceva mai ieftin, variind între 400 şi 1.500 de lei, pantofii pot fi achiziţionaţi cu 400-500 de lei. Pentru machiajul miresei, cu produse profesionale, folosite pentru moderatorii TV, se va scoate din buzunar aproximativ 500 de lei, coafura ridicându-se de asemenea la câteva sute de lei. Meniul pentru o persoană variază între 100 şi 180 de lei, în funcţie de preferinţele mirilor. Pentru o nuntă de vis, într-un cadru elegant, firmele care se ocupa de aceste servicii aranjează sala pentru aproximativ 2.000 - 4.000 de euro. Tortul de mireasă şi prăjiturile necesare pot fi cumpărate cu 37-40 de lei kilogramul. Nici invitaţiile la nuntă nu sunt tocmai ieftine. Se pot alege modele obişnuite cu 2-6 lei sau invitaţii din ediţiile de lux care ajung la 20 de lei/bucata. Dacă doriţi să fie imortalizate prin fotografii cele mai frumoase momente din viaţa dumneavoastră costul unui pachet foto variază între 120-200 de euro, în funcţie de numărul de fotografii dorit. Pentru serviciile video, se are în vedere durata unei filmări precum şi unghiurile dorite, tarifele variind între 240-320 de euro.  

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro