Stire

UTA are resurse şi pentru 4-4-2

08.02.2010 ⋅ 0 comentarii

Utiştii par pe un drum bun, reuşind să învingă clar o formaţie maghiară de primă ligă, antrenorii găsind resurse în lot chiar dacă au apărut problemele de ordin medical

UTA a învins cu scorul de 4-2 pe Kecskemet într-un meci de verificare dedicat memoriei lui Marian Sinescu. Jocul s-a desfăşurat sâmbătă după-amiază, pe stadionul "Francisc Neuman", cu o asistenţă redusă, circa 150-200 de spectatori încumetându-se să înfrunte o vreme rea timp de 90 de minute. Fără Ionuţ Popa, rămas acasă pentru a-şi continua tratamentele, UTA a început meciul în 4-4-2, cu Bălgrădean - Mihuţ, Manea, Buican, Eze - Drida, Chindriş, Mitu, Nădăban - Ţucudean, Batin. Utiştii au luat jocul în serios, în ciuda suprafeţei proaste pe care s-a jucat, motiv pentru care au deschis scorul prin Batin în minutul 7, atacantul executându-l plasat pe portarul Lăzăreanu, de la circa 14 metri. Formaţia maghiară a replicat printr-un şut bun, uşor alături, trimis de Bertus în minutul 12, însă şase minute mai târziu scorul redevine egal, după o acţiune personală a lui Bori pe flancul stâng al UTA-ei, Csorsdas reluând cu capul, de la 5-6 metri, în poarta lui Bălgrădean. Arădenii, mai insistenţi de-a lungul primei reprize, au revenit în avantaj în min. 25, când Chindriş a înscris, printr-un şut de la marginea suprafeţei de pedeapsă, după un atac prelungit. Kecskemet ar fi putut să egaleze din nou în min. 32, când Buican a respins din faţa porţii mingea şutată de Bagi, fără preluare, de la 18 metri. Puţin înainte de pauză, Paul Batin a avut o acţiune personală bună pe flancul stâng, însă mingea şutată de la circa 14 metri, lateral stânga, a lovit în plin bara din dreapta lui Lăzăreanu. La pauză, UTA şi-a schimbat perechea din atac, Ţucudean şi Batin făcându-le loc lui Pecarov şi Claudiu Drăgan. O altă schimbare a vizat flancul drept al apărării, preluat în repriza a doua de Nădăban, Copil, intrat în locul lui Mihuţ, evoluând ca mijlocaş dreapta. UTA şi-a mărit avantajul prin fundaşul central Ciprian Ştreangă, în minutul 62, acesta reluând cu capul mingea centrată de Purece din lovitură de colţ. Golul trei al Bătrânei Doamne a venit după ce s-au produs alte schimbări în echipă, Ştreangă, Roman, Purece, Apostol şi Benzar fiind trimişi în teren din minutul 56. S-a jucat în general echilibrat, dar cu un plus pentru UTA, care a sclipit prin Pecarov în minutul 81, atacantul reluând din foarfecă, de la 14-15 metri, direct în plasă, după un corner respins de portar. Apoi, tehnicienii utişti le-au oferit mai tinerilor Draia şi V. Botiş şansa să joace, iar două minute mai târziu atacantul de culoare Dudu, adus de la Debrecen, a stabilit scorul final al întâlnirii, printr-o reluare de la 5 metri, în urma unui corner executat de la Bertus. 
Fără Pocuca, Mutulescu şi Pascariu, UTA a jucat 4-4-2Antrenorii utişti n-au avut ocazia să folosească, sâmbătă, sistemul utilizat în amicalele din acest an - 3-4-1-2, deoarece trei dintre fundaşii centrali se confruntă cu probleme de ordin medical. Mutulescu are nevoie de un tratament pentru o afecţiune fibrilară, iar Predrag Pocuca urmează un program fizic după intervenţia chirurgicală la muşchii abdominali suferită la începutul anului. Cum şi Claudiu Pascariu a devenit indisponibil, tehnicienii au fost nevoiţi să reaşeze echipa în modulul 4-4-2. 
Manea, Buican şi Ştreangă - testaţi în centrul apărării, Mihuţ, Eze şi Roman, readuşi în defensivă În condiţiile sistemului 4-4-2, Mihuţ şi Eze au fost coborâţi de pe flancurile liniei de mijloc ca fundaşi laterali, ulterior UTA folosind o improvizaţie pe partea dreapta a apărării – Nădăban, jucător care în prima repriză a evoluat ca mijlocaş stânga, fiind incomodat de acest rol.  Manea - Buican şi Manea - Ştreangă au fost cuplurile de fundaşi centrali folosite în meciul cu Kecskemet, fiind nevoie de omogenizare în ambele cazuri, cu menţiunea că toţi s-au străduit să convingă, evoluând cu un plus de motivaţie. După pauză, Marius Roman a evoluat pe flancul stâng, unde s-ar putea descurca, cu precizarea că are nevoie de timp pentru a menţine „linia” în care funcţionează UTA atunci când joacă 4-4-2. 
Se testează o linie de mijloc mai ofensivă. Mitu, capabil să aducă viteză. "Valul doi" e încă necopt, dar merită răbdare Linie de mijloc cu care antrenorii au ales să înceapă a fost inedită, dar interesantă: Drida, Mitu, Chindriş, Nădăban. Aşadar, trei jucători cu profil ofensiv s-au regăsit printre cei patru mijlocaşi de start şi chiar dacă terenul a fost greu, prezenţa lor s-a simţit. Drida nu are probleme în a evolua ca mijlocaş de bandă, fiind practic postul pe care a început să joace la UTA, în urmă cu aproximativ zece ani. Cu o capacitate de efort mult crescută faţă de acum un an, Drida nu va avea probleme într-un rol care presupune o implicare fizică suplimentară. Chindriş creşte încet dar sigur fiind aproape de-a deveni om de bază, iar Marius Mitu n-a impresionat, neavând parte de o suprafaţă de joc care să-i permită să-şi pună în valoare calităţile, dar a arătat că este capabil să imprime mai multă viteză jocului, fiind extrem de preocupat de-a pasa scurt, din prima, de a-şi scoate adversarul direct din joc prin combinaţii rapide. Lui Nădăban nu i se prea potriveşte postura de mijlocaş stânga, pe care se descurcă însă, ceea ce e important având în vedere că UTA are nevoie de minim doi-trei jucători polivalenţi, care se pot adapta în funcţie de situaţiile cu care se va confrunta de-a lungul meciurilor. Un plus merită şi Vali Apostol, implicat, motivat şi neîmpăcat cu posibila postură de rezervă. În privinţa mai tinerilor Copil, Purece şi Benzar, cu toţii deţin calităţi şi au şanse de-a progresa. Încă au nevoie de timp, pentru a se disciplina tactic, pentru a înţelege şi pentru a accepta sarcinile defensive pe care uneori le ignoră, provocând disfuncţionalităţi în blocul median, care se doreşte compact şi orientat în grup mereu spre minge. 
Batin rămâne nr.1, iar Pecarov începe să se impunăÎn atac, Batin şi Pecarov par în acest moment al pregătirii în faţa celorlalţi doi atacanţi, Ţucudean şi Claudiu Drăgan. Batin rămâne acelaşi vitezist cu execuţii bune, posesor al unui simţ dezvoltat al golului, însă nu dă semne că i-ar plăcea jocul de echipă, motiv pentru care uneori rămâne individualist. Deian Pecarov pare în mare creştere de formă şi este posibil să nu le ofere antrenorilor decât opţiunea de a-l titulariza. În comparaţie cu turul de campionat, şi-a dezvoltat mult capacitatea fizică, având acum baze solide de pregătire, spre deosebire de perioada de vară, în care a fost nevoit să se integreze în echipă după o vară aproape pierdută. Oricum, Pecarov va avea în continuare un concurent serios în Ţucudean, pentru că tânărul arădean pare să fi înţeles primul ce doresc antrenorii din partea atacanţilor: implicare în faza defensivă, pressing pe fundaşii laterali adverşi, coborâre spre mijlocul terenului pentru acoperirea zonelor de construcţie ale adversarilor. Practic, exact ceea ce nu face Batin, face Ţucudean şi invers, cu menţiunea că avantajul este tot de partea primului, pentru că un atacant trebuie, în primul rând, să marcheze. Claudiu Drăgan începe să se integreze. Nu şi-a pierdut viteza, are explozie şi dacă-şi reglează capacitatea de efort şi începe să se coordoneze cu coechipierii va progresa pe termen scurt şi mediu. Cu siguranţă ar merita o şansă.

UTA Arad - Kecskemeti TE 4:2 (2:1)Au marcat: Batin 7, Chindriş 25, Ştreangă 62, Pecarov 80 / Csordas 19, Dudu 83UTA: Bălgrădean (Bujor, 70) - Mihuţ (Copil, 46), Manea (Draia, 81), Buican (Ştreangă, 56), Eze (Roman, 56) - Drida (Purece, 56), Chindriş (Apostol, 56), Mitu (Benzar, 56), Nădăban (V. Botiş, 81) - Ţucudean (Cl. Drăgan, 46), Batin (Pecarov, 46). Antrenor: Roland Nagy. Kecskemeti TE: Lăzăreanu - Schindler, Gyagya, Lambulics (Koncz, 63), Farkas (Hegedűs, 53) - Bagi, Cukic (Némedi, 46.), Bertus - Bori (Menyhárt, 63), Montvai (Dudu, 63), Csordás (Litsingi, 46). Antrenor: Csertői Aurél. Stadion: "Francisc Neuman"; spectatori: 200.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro