Stire

UTA a ?nvins cu 4-1 Giarmata, ?ntr-un joc ?n care Pecarov se pare că şi-a c?ştigat postul de titular ?n atac

12.02.2010 ⋅ 0 comentarii

Bătrâna Doamnă a disputat, ieri dimineaţă, un nou joc de pregătire, printre ultimele dinaintea startului returului. Pe terenul sintetic de la Şega, utiştii au avut ca partener de antrenament Mileniul Giarmata, divizionară care evoluează în Liga a III-a. Roland Nagy şi Dan Stuparu au început partida în următoarea formulă de echipă: Bujor - Nădăban, Manea, Ştreangă, Roman - Tobă, Apostol, Benzar, Purece - Pecarov, Edson. De cealaltă parte, Adrian Săvoiu a apelat la următoarea formaţie: Mariţa - Mihălcean, Oneţ, Cojocaru, Panaitescu - S. Mihai, Leucă, Cărlăţeanu, Dobre - Covaci, Miculescu. UTA a intrat mai greu în joc şi timp de 20 de minute nu a pus în mare pericol poarta adversă. A urmat apoi un joc la discreţia utiştilor, care, înainte de a deschide scorul, şi-au permis să rateze câteva ocazii bune, printre care şi o „transversală” a lui Pecarov. Acesta va fi autorul primului gol marcat de UTA, după o acţiune personală a lui Edson, urmată de o pasă precisă spre colegul de echipă. Gestul portughezului va fi întors de Pecarov, care îi va pasa lui Edson pentru 2-0, scor cu care se va termina prima repriză. A fost o repriză în care Pecarov a fost printre cei mai buni de pe teren. Atacantul Bătrânei Doamne a avut o prestaţie excelentă, dând dovadă în multe situaţii şi de altruism. „Şi-a dat drumul la joc”, a recunoscut Dan Ţapoş. La pauză, George Ţucudean i-a luat locul lui Edson, fiind singura mutare făcută de antrenori. Tot Pecarov va fi la originea celui de-al treilea gol, după o pasă inspirată spre Purece, care a preferat un şut violent, uitând blestemata „scăriţă”. George Ţucudean va închide seria golurilor marcate de UTA, iar Blănaru de la oaspeţi a marcat golul „de onoare”. Batin, prea nervosDupă 65 de minute de joc, Roland Nagy a apelat şi la serviciile lui Bălgrădean, Draia, Pascariu, Buican, Chindriş, Mitu, Drida şi Batin. Ultimul a fost extrem nervos şi a fost pe punctul de a se lua la bătaie cu un timişorean. „Lasă prostiile astea şi vezi-ţi de joc”, i-a spus Nagy. Catanzariti a avut probleme la intrareBodyguardul de serviciu de la baza sportivă de la Şega a ţinut să-i enerveze pe mai toţi cei prezenţi la meci. După ce a avut o tentativă de a scoate ziariştii de pe marginea terenului, Kevin Kostner de Bujac a fost foarte aproape de a-i interzice accesul la banca de rezervă lui Giovani Catanzariti. „Dumneavoastră unde mergeţi acolo. Nu aveţi voie”, s-a răstit bodyguardul. „Sunt preşedintele clubului UTA”, a venit răspunsul italianului. Probleme la intrarea în bază a avut şi Dorin Mihuţ, care, abia după ce l-a lămurit pe enervantul Kostner de Bujac că e jucător la UTA, a putut urmări de pe margine meciul. 
Copil, alergări în jurul terenuluiDumitru Copil se confruntă în continuare cu unele probleme medicale şi nu a evoluat în partida de ieri. „L-am întrebat dacă poate juca şi mi-a spus că încă simte dureri”, a spus Roland Nagy. Mitruţ a alergat pe tot parcursul meciului amical în jurul terenului. Totuşi, mijlocaşul Bătrânei Doamne are şanse de a juca în următorul test al utiştilor de la finalul săptămânii. Un alt fotbalist care nu a putut juca ieri a fost Dorin Mihuţ. „Mai trebuie să stau două zile după care revin la antrenamente”, a spus fundaşul Bătrânei Doamne.
Concurenţă mare în atacMeciurile bune făcute în pregătiri de Pecarov fac ca antrenorii să aibă o serioasă temă de casă în privinţa cuplului de atac. După ce în tur Ţucudean şi Batin erau siguri de post, acum concurenţa este una serioasă. Mai mult, dacă Edson nu va mai pleca, atunci putem spune că UTA are printre cele mai bune atacuri din Liga a II-a.
Edson, tot pe picior de plecareDacă în jocurile precedente a fost menajat, pentru a nu risca o accidentare, la „amicalul” de ieri Edson a fost titularizat. A jucat 45 de minute şi a arătat că are potenţial şi că nu a „fentat” pregătirea de iarnă. A marcat un gol, a dat o pasă de gol şi s-a zbătut mult în atac. „Aştept un telefon să vedem dacă Edson va pleca”, a recunoscut preşedintele Catanzariti, care are speranţe că va obţine o sumă importantă de bani în urma vânzării portughezului, necesară a acoperi datoriile existente.
Ionuţ Popa: „Mă simt mai bine, dar abia săptămâna viitoare sunt la antrenamente”Ionuţ Popa se află în continuare sub tratament, ieri urmând să ia ultima injecţie. „Mă simt acum mai bine, însă abia săptămâna viitoare voi apărea la antrenamente. Poate, dacă mă lasă medicul, voi merge sâmbătă în Ungaria, însă sunt şanse mici”, a spus Mister. Acesta a afirmat că-i doreşte la echipă pe toţi cei aflaţi în pregătire. „Mitu, Benzar şi Tobă sunt în vederile mele. Pe Tobă îl cunosc de mult şi sunt sigur că e capabil să ne ajute. El îşi doreşte să joace la noi, însă să vedem cum putem să-l transferăm”, a mai declarat Popică. Ionuţ Popa nu înţelege nici el de ce nu a plecat Edson până acum în Antalya să-şi caute o echipă. „Când mai pleacă? Acum când toate echipele pleacă de acolo?”, se întreabă directorul tehnic de la UTA, care se vede încurcat şi nu ştie ce decizie să ia în privinţa lui Claudiu Drăgan. 
Sâmbătă, un nou joc în UngariaUtiştii vor avea parte astăzi de o singură şedinţă de pregătire, după care sâmbătă vor juca un nou meci de verificare. Elevii lui Roland Nagy vor face deplasarea la Bekescsaba, pentru confruntarea cu echipa din localitate. Partida este programată cu începere de la ora 11 (ora 12 în România). Sunt şanse mari ca pe banca tehnică a utiştilor să stea şi Ionuţ Popa, care se simte mult mai bine după problemele medicale avute.

Sursa: Observator.info

Autor: Daniel Berar ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro