Stire

Egal la Bekescsaba, ?n urma unui joc modest

15.02.2010 ⋅ 0 comentarii

Ionuţ Popa este în continuare în căutarea unei formule de echipă cu care să fie abordate partidele din retur Bătrâna Doamnă a mai bifat un joc de verificare, tot cu o echipă din Ungaria. Elevii lui Ionuţ Popa s-au deplasat la Bekescsaba, acolo unde au întâlnit echipa Elore FC din localitate, partida disputându-se pe un teren sintetic, impecabil din punctul de vedere al directorului tehnic utist. „Aşa trebuie să arate un teren sintetic. Aş vrea să am şi eu unul la fel la baza mea”, a spus Ionuţ Popa. Mister a revenit la echipă după o pauză de aproape două săptămâni, timp în care o boală l-a ţinut la pat şi a avut nevoie de un tratament riguros. „Acum mă simt mai bine. Sper să nu răcesc că e foarte frig aici în Ungaria”, spunea înaintea partidei. Revenind la joc, UTA a început meciul în următoarea formulă de echipă: Bălgrădean – Manea, Ştreangă, Pascariu, Roman – Tobă, Chindriş, Mitu, Drida – Pecarov, Ţucudean. Gazdele au deschis foarte repede scorul, după o fază contestată de utişti, aceştia considerând că golul a fost marcat dintr-o poziţie neregulamentară. A urmat o repriză în care ungurii au fost mai activi în joc, spre nemulţumirea lui Ionuţ Popa, şi doar paradele lui Bălgrădean au făcut ca scorul să nu ia proporţii. După 30 de minute consumate din prima repriză, Mister a făcut şi prima mutare în echipă. A fost scos de pe teren George Ţucudean iar în locul acestuia a intrat Paul Batin. „Sper să sparg gheaţa şi să dau gol. Ar fi timpul să înscriu”, spunea Batin înainte cu puţin timp de a intra pe teren. În cele din urmă, golgheterul Bătrânei Doamne a fost cel care a restabilit egalitate pe tabelă, cu 15 minute înainte de finalul meciului.
Mister, în căutarea formulei de bazăIonuţ Popa a încercat pe parcursul meciului mai multe formule de echipă şi a apelat la întreg lotul deplasat în Ungaria. Imediat după pauză a ieşit din teren Ştreangă, iar în locul acestuia a intrat Nădăban. Astfel, nou linie de apărare a arătat astfel: Nădăban, Manea (trecut fundaş central, după ce în prima repriză a evoluat pe flancul drept), Pascariu, Roman. În minutul 45, Ionuţ Popa a efectuat cele mai multe modificări în echipă, schimbând aproape toată linia de mijloc. Au ieşit din teren Pecarov, Mitu, Chindriş şi Drida, în locul acestora intrând George Ţucudean, Copil, Apostol şi Purece. În urma acestor modificări, în atac s-a refăcut cuplul Ţucudean-Batin, iar linia de mijloc a fost compusă din Tobă, Apostol, Copil şi Purece. Pe finalul meciului, cu menţiunea că între timp în poartă a intrat Bujor, a fost folosit şi Draia, care i-a luat locul accidentatului Pascariu.  Tobă, „reparat” de Bicski şi „judecat” de MeszarGeorgian Tobă nu a prestat un joc pe placul conducerii clubului, iar viitorul acestuia la UTA nu pare a fi unul favorabil, mai ales că pot apărea complicaţii la transfer. Alexandru Meszar, prezent şi el la Bekescsaba, a spus că UTA are în lot fotbalişti cel puţin la fel de buni ca şi Tobă. „Nu vreau să spun că Purece sau Copil sunt mai buni ca Tobă, pentru că aş fi acuzat de subiectivism. Dar, în opinia mea, şi Florin Gâlcă este mai bun, după ce am văzut astăzi. Mie, sincer, nu mi-a plăcut de Tobă cum a evoluat în partida cu Bekecsaba”, a spus Meszar. Georgian Tobă a avut parte în Ungaria şi de o accidentare urâtă, care se putea lăsa cu urmări complicate pentru fotbalist. La unul dintre contactele dure la care au fost supuşi utişti, Tobă a căzut rău, iar umărul a cedat şi a sărit de la loc. Ca un veritabil medic, maseurul Ştefan Bicski a reuşit să-i pună umărul la loc iar fotbalistul a putut evolua pe tot parcursul meciului. În afara lui Tobă, doar Roman a bifat toate cele 90 de minute ale meciului.Certaţi la pauză de PopicăUtiştii au fost certaţi la pauză de Ionuţ Popa. Tehnicianul Bătrânei Doamne a fost nemulţumit în primul rând de apărare, nesigură în multe momente, dar şi de faptul că se prea grăbea pasa decisivă în atac. Sfaturile primite la utişti au avut în cele din urmă efect, deoarece UTA a prestat un joc mult mai bun în repriza a doua, când a ieşit la rampă Paul Batin. Dacă în partida precedentă de verificare Dejan Pecarov a fost cel ramarcat, acum a venit rândul lui Batin. Acesta şi-a hărţuit în permanenţă adversarii şi a ratat, din păcate, alte bune ocazii de a marca.
Edson, menajat din nouRolando Edson nu a făcut deplasarea în Ungaria. Portughezul a fost menajat de antrenori, pentru a nu risca o accidentare. În continuare, conducerea textilistă depune eforturi de a-i găsi o echipă şi a obţine o sumă de bani, care ar salva situaţia financiară de moment a clubului. Cert este că în această săptămână, Edson ar putea părăsi definitiv UTA, iar destinaţia se doreşte a fi una în străinătate.
Nagy şi Ţapoş, în spionajÎn Ungaria au lipsit şi Roland Nagy şi Dan Ţapoş. Cei doi au primit o misiune importantă de la Ionuţ Popa, de a spiona două adversare din campionat ale Bătrânei Doamne. Mai întâi, cei doi au urmărit partida Gloria – Fortuna Covaci, după care jocul dintre ACU Arad şi FC Bihor. Altfel, Roland Nagy a plecat aseară la Bucureşti, pentru cursul de perfecţionare al antrenorilor principali din Liga a II, urmând să revină la echipă abia marţi. Şi Ionuţ Popa trebuia să descindă în capitală, însă problemele medicale cu care se confruntă nu-i permit prezenţa la FRF.
Drida şi Nădăban, căpitanii Bătrânei DoamneBanderola de căpitan de echipă a fost purtată în partida cu Elore Bekescsaba de Adrian Drida, acesta urmânda fi şi în retur antrenorul din teren al utiştilor. Din monutul 65, când a fost schimbat din teren, banderola a ajuns pe braţul lui Cornel Nădăban, un alt „veteran” din trupa lui Ionuţ Popa.
Susţinuţi de suporteriAproximativ 40 de suporteri au ţinut să fie prezenţi la partida din Ungaria. Aceştia şi-au susţinut favoriţii, pe tot parcursul meciului. Chiar dacă în timpul meciului au scandat lozinci anti Ungaria, la final nu s-au înregistrat incidente cu forţele de ordine maghiare.
O nouă săptămână plină de amicaleBătrâna Doamnă îşi va continua şi în această săptămână seria de jocuri de verificare. Marţi, trupa utistă se va deplasa, din nou, în Ungaria, pentru un amical cu Mako. Partida se va disputa la lumina reflectoarelor, începând cu ora 18.30 (ora României). Joi, UTA va avea în program un amical cu Arieşul Turda, iar sâmbătă, cel mai probabil, cu Muncitorul Reşiţa.

Sursa: Observator.info

Autor: Daniel Berar ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro