Stire

Dublă tragedie ?n anchetă criminalistică: soţ sp?nzurat, soţie aproape omor?tă ?n bătaie!

28.02.2010 ⋅ 0 comentarii

Zimand-Cuz. Nimic nu părea să tulbure după-amiaza de ieri, o zi primăvăratică, luminoasă. Totuşi, prânzul a răsunat de clopotele ce însoţeau prin dangătul de jale un „plecat” spre eternitate. „La înmormântare au participat şi soţii Ş. Ioan şi Anuţa – spun patroana şi vânzătoarea de la alimentara de lângă casa acestora. După ce s-au întors de la mort, la scurt timp, doamna a venit la magazin să cumpere câte ceva. Era liniştită ca de obicei, nu părea tulburată de nimic. La nici o oră, am auzit tragedia şi nu ne-a venit să credem că este adevărat! Nu credeam nimic dacă nu vedeam cu ochii noştri nenorocirea!” – mărturia a două femei care i-au cunoscut pe cei doi pensionari îndeaproape. Totul pare inexplicabil, absurd, incredibil... * Am ajuns la Zimand Cuz târziu, spre seară. Casa cu numărul 247 ( zid în zid cu clădirea căminului cultural) era cufundată în tăcere funebră; din când în când, o poartă deschisă/închisă de poliţie, procuror, fiu, fiică, neamuri...  Lumea trece, se uită, îşi face cruce şi nu-i vine a crede. Minute în şir ascultăm hârşâitul unei mături care şterge sângele Anuţei de pe betonul curţii. Dincolo de poarta vişinie s-a petrecut o tragedie cumplită în urmă cu doar câteva ore. Şeful de post, Sorin Breaz ridică din umeri: „nu ştim încă nimic. Bărbatul a fost dus la morgă, iar femeia, după ce a ajuns cu Ambulanţa la spitalul judeţean a fost trimisă de urgenţă la Spitalul Clinic Timişoara, secţia Neurochirurgie, intrând direct în operaţie. Deocamdată nu se ştie nimic. Fiul cel mare a descoperit-o pe mamă-sa căzută în curte, într-o baltă de sânge. Apoi, când l-a căutat pe tată-său, acesta era spânzurat în magazie. Era pe la 4 după-masa şi venise să repare nişte piese. A sunat imediat la poliţie, a venit apoi Ambulanţa, Medicina legală care l-a dus pe decedat la morgă şi procuratura. Înăuntru în casă se află acum procurorul criminalist.”
*Ne îndreptăm atenţia spre magazinul alimentar în care Anuţa a făcut cumpărături cu puţin timp înainte de a cădea victimă tragediei. Iată ce ni se spune: „magazinul l-am deschis în urmă cu 5 ani şi îi cunoaştem bine pe cei doi soţi. De fapt îi ştim mai demult. Sunt nişte oameni foarte liniştiţi, niciodată nu i-am văzut sau auzit certându-se. Doamna venea mereu la magazin şi cumpăra de la noi zilnic. Câteodată mai lua o bere şi zicea „ asta îi cumpăr la bărbatu-meu că a săpat în grădină şi îi sete! Mai venea şi el şi-şi lua o bere, niciodată mai mult. Este incredibil, un coşmar. Nu se poate. S-au înţeles foarte bine. Chiar îşi făceau acum planuri să-şi văruiască pe dinafară casa, că vine primăvara şi Paştile; şi-au cumpărat deja purcei pe care-i cresc, aşa ca-n fiecare an, pentru copii. Unul pentru fată şi unul pentru băiat! – spunea doamna. Pe el nu l-am văzut ameţit sau beat niciodată. Nu păreau să fi avut probleme. Azi (n.red. ieri) au fost la o înmormântare, cam pe la ora 1 amiaza. Încă domnul a dus sicriul mortului, aşa mi-a spus doamna. La scurt timp după ce au ajuns acasă, dânsa a venit la magazin şi a făcut cumpărături. Am vorbit ca de obicei, nu părea deloc tulburată sau supărată. Nimeni nu a auzit niciun sunet, nimic, deşi suntem la două case de ei... apoi am auzit tragedia...” 

Date preliminare ale anchetei
L-am văzut pe fiu, am văzut-o pe fiică, neamuri. Nimeni nu scoate o vorbă, toţi par de piatră. Singurele discuţii se poartă cu procurorul de caz. Iată ce aflăm de la Florin Roman, procuror criminalist de pe lângă Tribunalul Arad „Bărbatul spânzurat se numeşte Ş. Ioan (67 ani), iar soţia sa, Ş. Anuţa (64 ani) pensionari. Oamenii sunt veniţi din Maramureş de multă vreme (1968) şi au doi copii, ambii născuţi în Zimand Cuz. Fiul cel mare are 40 de ani, iar fiica 35 de ani.” Aceste date s-au scris în timp ce procurorul audia copiii celor doi soţi; informaţiile sunt puţine, iar ancheta înregistrează primii metri. Totuşi, fiul celui decedat spune că tatăl său a lucrat la vagoane la secţia Turnătorie şi suferea de boala profesională a celor care şi-au tăbăcit plămânii în praf - silicoză. Mai spune că era o fire destul de irascibilă. Cât despre mamă, aceasta a lucrat la Sere. Cu privire la caz, procurorul revine cu constatările inerente unei anchete preliminare: „din primele cercetări ar reieşi că bărbatul şi-a bătut crunt soţia (în împrejurări încă neelucidate care vor fi stabilite ulterior, pe măsura derulării anchetei) apoi s-a spânzurat. Vom vedea însă dacă s-a întâmplat aşa şi nu vor ieşi la iveală alte date asupra celor întâmplate. Femeia a fost găsită de fiu într-o baltă de sânge, iar tatăl său a fost descoperit spânzurat în magazie. Nu s-a găsit deocamdată niciun obiect însângerat care ar purta urmele lovirii femeii. Aşteptăm ca victima să-şi revină, credem că sunt şanse - ca să poată da amănunte despre ceea ce s-a întâmplat.” Dramă inimaginabilă, absurdă în casa unor oameni linştiţi şi buni gospodari. Revenim cu date noi pe măsura înaintării anchetei criminalistice.

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R.Gheorghe, Foto: T. Dumitrescu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro