Stire

UTA pare pregătită de start, deşi nu şi-a rezolvat toate problemele

01.03.2010 ⋅ 0 comentarii

UTA a terminat la egalitate, 1-1, meciul amical pe care l-a disputat, sâmbătă la prânz, pe teren neutru, la Borş, în compania formaţiei Silvania Şimleul Silvaniei. Ionuţ Popa a optat, ca formula de start, pentru: Bujor - Toc, Manea, Pascariu, Buican - Nădăban, Copil, Apostol, Tobă - Mitu - Batin. De cealaltă parte, Silvania a început meciul cu: Gabor - Oară, Crişan, Mureşan, Muntean - Văscan, Ianc, Paşcalău, Gavrilescu - Codoban, Dănilă. Prima parte a fost în general echilibrată, cu un joc disputat mai mult la mijlocul terenului, arădenii având două situaţii bune, irosite de Batin şi Mitu. După pauză, trupa arădeană i-a avut în teren pe Bălgrădean - Mihuţ, Pascariu, Manea, Buican - Drida, Mitu, Apostol, Roman - Pecarov, Batin, iar pe parcursul reprizei au mai intrat Pocuca, Toc şi Copil. Formaţia din Şimleul Silvaniei a deschis scorul prin Ianc în minutul 50, iar UTA a replicat abia cu zece minute înainte de final, printr-un gol marcat de Deian Pecarov cu capul. Între cele două goluri s-au produs ocazii la ambele porţi, cea mai mare aparţinându-i lui Batin care a nimerit bara.

Revin juniorii de la lot, iar Nădăban, Pocuca şi Batin sunt suspendaţi

Formulele utilizate de Ionuţ Popa în jocul de verificare cu Şimleul Silvaniei nu se vor regăsi în partida de la sfârşitul acestei săptămâni, de la Oradea, cu FC Bihor. În primul rând, pentru partida din campionat tehnicienii utişti îi vor avea la dispoziţie pe principalii juniori ai lotului. Marius Chindriş, George Ţucudean şi Florin Purece şi-au încheiat, ieri, acţiunea la lotul naţional de juniori U19, iar de luni vor fi din nou sub comanda antrenorilor, astfel că ei intră în calcule pentru jocul de la Oradea, Ionuţ Popa nefiind obligat să improvizeze cu portarul de 16 ani Bodea ori cu fundaşul Draia, pe care ar fi trebuit să-i folosească dacă meciul cu FC Baia Mare s-ar fi jucat la sfârşitul săptămânii trecute. 

În plus, Cornel Nădăban, Predrag Pocuca şi Paul Batin nu au drept de joc în meciul cu FC Bihor, fiind suspendaţi, prin urmare Ionuţ Popa va fi obligat să alcătuiască o echipă de start fără ei.

Pocuca, aproape refăcut: a jucat 30 de minute sâmbătăÎn ceea ce-l priveşte pe Predrag Pocuca, recuperarea lui după intervenţia chirurgicală suferită la începutul anului la muşchii abdominali decurge foarte bine. Fundaşul UTA-ei a intrat, săptămâna trecută, în două jocuri amicale susţinute de „alb-roşii”, evoluând câteva minute în cel cu Bătania şi o jumătate de oră, sâmbătă, la Borş cu Şimleul Silvaniei. Pocuca nu va fi 100% apt pentru jocul cu FC Bihor de la sfârşitul acestei săptămâni, însă el va reintra în calcule după acel joc.

Posturi acoperite cu excepţia celui de fundaş stângaUTA are în general posturile dublate, cu o excepţie, pe flancul stâng al apărării, acolo unde absenţa lui Dino Eze - aflat în Nigeria, în aşteptarea unei noi vize pentru România -  Ionuţ Popa trebuie să improvizeze, soluţia găsită fiind Doru Buican, un fundaş central de picior stâng, care poate să evolueze în banda stânga ca „plombă”. Ca fundaşi dreapta, UTA îi are pe Mihuţ şi Toc, cu menţiunea că ultimul poate să evolueze şi fundaş central, mijlocaş dreapta sau mijlocaş central defensiv - la nevoie. În zona centrală a apărării soluţiile sunt Pascariu, Manea, Buican (când nu joacă în banda stângă), Mutulescu (când va fi apt de joc). Ca mijlocaşi dreapta, Ionuţ Popa a insistat cu Nădăban, Drida şi uneori chiar Tobă, deşi fotbalistul împrumutat până la finalul sezonului de la Drobeta Turnu Severin se simte mai bine ca mijlocaş stânga. „Închizătorii” Bătrânei Doamne vor fi Chindriş, care este momentan juniorul nr. 1 al echipei şi Apostol, în timp ce mijlocaşii ofensivi sunt Mitu, Copil, Purece, însă este posibil ca şi Drida să evolueze în centrul liniei de mijloc. Tobă şi Roman vor concura pentru locul de pe banda stângă a liniei de mijloc, în timp ce pentru atac la dispoziţia antrenorilor sunt Batin, Pecarov şi Ţucudean.

UTA îşi va amâna minim două meciuri din cauza juniorilor care vor face naveta club-lotul U19Deoarece cei trei juniori utişti de la lotul U19 vor mai avea parte de acţiuni la reprezentativă, UTA nu va putea să beneficieze de serviciile lor aşa cum şi-ar dori pe parcursul returului de campionat. Lotul U19 al României se pregăteşte pentru turneul de elită care desemnează echipele participante la Campionatul European din vara acestui an. Din acest motiv, Chindriş, Purece şi Ţucudean vor mai avea parte de convocări de-a lungul returului. Într-o primă fază, acţiunile vor avea loc pe parcursul a trei-patru zile, juniorii urmând să fie convocaţi în zilele de luni şi eliberaţi către cluburi joi, astfel că nu vor rata meciuri. În schimb, din a doua jumătate a returului, stagiile de pregătire la lotul U19 al României vor fi mai lungi, motiv pentru care oficialii utişti vor fi nevoiţi să amâne cel puţin două meciuri. „Din ce am calculat până acum, vom fi obligaţi să cerem reprogramarea a două partide, una dintre ele fiind cea cu Universitatea Cluj-Napoca, dar e posibil să fie mai multe, deşi nu ne dorim, dacă programul lotului se va schimba”, a declarat directorul executiv al FCM UTA, Alexandru Meszar. Utiştilor nu le convine să amâne prea multe partide din retur, deoarece nu-şi doresc să comprime programul Bătrânei Doamne, care va fi nevoită să-şi susţină meciurile reprogramate în cadrul unor intermediare.

Acord cu SpiruÎn prima parte a săptămânii, oficialii clubului arădean vor trebui să rezolve două dintre litigiile în care este implicată UTA: cu Marian Spiru şi Cosmin Văsâie. Arădenii ar trebui să-i plătească lui Spiru suma de 16,000 de euro, ca ultimă rată dintr-un total de 36,000 euro - sumă care a reprezentat clauza de reziliere a contractului său cu UTA. În urma unor discuţii între preşedintele utist Giovanni Catanzariti şi Marian Spiru, se pare că există posibilitatea unui nou acord între părţi, Spiru urmând să accepte plata celor 16,000 de euro în trei rate, una de 10,000 şi două de 3000 euro. Cazul Văsâie nu este complicat, pentru închiderea lui fiind necesari 1200 de euro.

Benzar costă 20,000 de euro plus 20% din primul transfer. UTA nu are baniPână la mijlocul săptămânii se va decide şi situaţia juniorului Romario Benzar, care s-a pregătit sub comanda antrenorilor utişti pe aproape tot parcursul perioadei de iarnă. Proprietarul jucătorului a solicitat Bătrânei Doamne, pentru un transfer definitiv, suma de 20,000 de euro şi 20% din valoarea următorului transfer al jucătorului de 17 ani. „Nu ştim încă ce facem cu Benzar. E adevărat că preţul lui este de 20,000 de euro cu un procent de 20%, dar deocamdată nu avem aceşti bani şi nu vom putea plăti. Dacă am dispune de bani, l-am lua, dar în condiţiile actuale încă nu ştim, ne mai gândim la o soluţie”, a declarat Giovanni Catanzariti.

Trei meciuri din opt în seria Vest a Ligii a II-aSâmbătă au avut loc primele meciuri din returul Ligii a II-a. În seria Vest s-au disputat doar trei din opt meciuri. CFR Timişoara s-a retras din campionat în tur, astfel că CSM Râmnicu Vâlcea a stat. Apoi, partidele FCM Târgu Mureş - FC Argeş şi Mureşul Deva - CS Otopeni vor avea loc în 3 martie, de la ora 15:00. Jocul UTA - FC Baia Mare a fost reprogramat pentru 10 martie, ora 13:00. Meciul Jiul Petroşani - FC Bihor nu s-a disputat, echipa gazdă fiind neprogramată pentru neplata unor datorii. Rezultatul meciului va fi 3-0 pentru FC Bihor. Întâlnirea Drobeta Turnu Severin - Silvania Şimleul Silvaniei nu a avut loc, deoarece Drobeta Turnu Severin s-a retras din campionat. Deoarece a făcut-o după terminarea turului, va pierde toate meciurile din retur, la masa verde, cu scorul de 3-0. Prin urmare, sâmbătă, în Seria Vest a Ligii a II-a au avut loc meciurile: Dacia Mioveni - Fortuna Covaci 0:0; Arieşul Turda - Minerul Lupeni 1:3 (Cristea 47 / Hebga 45, Itu 58, Ciolca 85); Universitatea Cluj-Napoca - Gaz Metan CFR Craiova 0:0, iar meciurile Jiul - FC Bihor şi Drobeta - Silvania vor fi omologate cu scorul de 0-3.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Șiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro