Stire

Se scumpeşte RCA-ul!

01.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Scumpirea ar putea surveni în plin scandal între companiile de asigurări care nu mai plătesc reparaţiile şi service-urile şi care au ajuns să sechestreze maşinile aduse pentru lucrări.
Brokerii spun că luna viitoare asiguratorii ar putea majora tarifele pentru a se apropia de valorile practicate în Uniunea Europeană.
Potrivit noilor norme, asiguratorii pot modifica preţurile din trei în trei luni şi nu o dată la jumătate de an cum era până acum. Majorarea ar putea fi cam de 40 de lei. Asiguratorii au lucrat până acum pe tarife mici pentru a câştiga cota de piaţă, iar acum vor să recupereze profitul pierdut, potrivit brokerilor de asigurări.
Şoferii care au încheiat deja poliţe RCA pentru un an de zile nu vor fi afectaţi. Ei sunt feriţi de scumpiri în 2010. Reprezentanţii Comisiei de Supravegheri a Asigurărilor spun însă că nu au primit încă nicio notificare oficială de la asiguratori prin care să anunţe noi scumpiri.
În România, poliţa RCA este mai ieftină decât în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, însă costul reparaţiilor în service concurează cu Cehia ori Italia, de exemplu. Dacă în Cehia schimbatul şi manopera pentru bara unei maşini de valoare medie costă 150 de euro, la noi tariful ajunge aproape de 400 de euro.
Asta, în contextul în care venitul mediu al unui român este de cinci ori mai mic decât cel al unui italian şi de trei ori mai mic decât al unui ceh. Asta face ca RCA-ul şi o eventuală reparaţie în service să îi coste pe români peste 8 la sută din venitul pe un an, cu mult peste ce scot din buzunar străinii.
Dintre toţi, asiguraţii vor avea cel mai mult de pierdut, în condiţiile în care mulţi au maşinile blocate în service pentru că asiguratorii întârzie să deconteze reparaţiile. Ultima scumpire a RCA-ului s-a înregistrat la sfârşitul anului trecut.

Sursa: Observator.info

Autor: (A. P.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro