Stire

Primăria va plăti despăgubiri de ?ncă 450 000 de euro pentru Parktronic!

02.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Serviciul Juridic al Primăriei Municipiului Arad a solicitat completarea bugetului pe anul 2010 cu suma de 1,8 milioane RON (aprox. 450 de mii de euro) constând în despăgubiri civile acordabile firmei Belsirim Automotive. Pentru cei care nu îşi mai amintesc, este vorba despre societatea de la care primăria a preluat sistemul de parcare cu plată Parktronic, devenit ulterior Parkar. Este vorba despre unul dintre cele mai scumpe sisteme publice de parcare din România, în cadrul căruia o zi de parcare costă 30 de lei.

Obiectul litigiului dintre Primărie şi Belsirim Automotive SRL l-au constituit pretenţiile societăţii respective faţă de municipiul Arad privind plata unor sume de bani asupra cărora s-a convenit în prealabil de către cele două părţi, plus dobânzile legale. În cauză s-a pronunţat în primă instanţă Judecătoria Arad, Tribunalul Arad, în sensul admiterii acţiunii şi obligarea municipiului la plata sumelor indicate de reclamant, la care urmează să fie adăugată dobânda legală începând cu data de 11 decembrie 2008, până la data plăţii. Asupra cauzei s-au pronunţat între timp şi Curtea de Apel Timişoara şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ambele în favoarea societăţii comerciale.

În anul 2006, Belsirim Automotive a vândut municipalităţii sistemul de parcare cu plată pentru suma aproximativă de un milion de euro. Afacerea parcărilor cu plată din Arad a fost cercetată de procurorii DIICOT,  care au convocat la declaraţii consilierii locali. 

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro