Stire

Femeia bătută de soţ şi-a revenit şi ?şi iartă bărbatul, dar nu ştie că s-a sp?nzurat

04.03.2010 ⋅ 0 comentarii

A doua sãptãmânã a postului Pastilor, vineri, 26 februarie a.c. funerarã - tocmai avusese loc o înmormântare în Zimand Cuz. Era ora prânzului si clopotele rãsunau a jale pentru cel plecat spre odihna vesnicã. Sotii Ioan si Anuta ª., pensionari, oameni de treabã si foarte gospodari, vecini lângã care îti era drag sã stai - si-au petrecut consãteanul pe ultimul drum ca un gest final de pretuire. Apoi s-au întors acasã. Femeia s-a dus la cumpãrãturi la alimentara aflatã în apropiere de casa lor si a schimbat câteva cuvinte cu fetele de-aici. Totul a fost în ordine ca de obicei. Peste jumãtate de orã s-a produs tragedia: Anuta fusese gãsitã de fiu zãcând într-o baltã de sânge, iar bãrbatul spânzurat în magazie. Imaginile macabre au zguduit tot satul.

În momentul în care vestea a înconjurat seara ca un trãznet funebru, nimeni, dar nimeni nu a  crezut cã este adevãrat. Masina politiei, a Ambulantei, Medicinei legale si a procuraturii au contrazis, însã, speranta cã totul este o glumã sinistrã, de prost gust. Oamenii au încremenit în fata portii cu numãrul 247 - nevenindu-le sã îsi creadã ochilor: femeia a fost dusã de urgentã în stare de soc si comã semiprofundã la Spitalul Judetean Arad, în timp ce pentru bãrbat nu s-a mai putut face nimic. Folia în care a fost învelit l-a trimis spre morga aceluiasi spital, pentru autopsie. O soartã teribilã i-a despãrtit crunt si brusc: doi oameni care s-au iubit si respectat o viatã, binecuvântati cu doi copii buni si nepoti frumosi, cunoscuti de toti ca gospodari de nãdejde - si-au sfârsit lunga cãsnicie într-un mod cumplit. În timp ce medicii se luptau pentru viata Anutei, la doar câtiva metri, trupul inert al bãrbatului ei a intrat pe mâna medicilor legisti.

Este imposibil de descris uluiala si durerea copiilor, faptul cã nu au putut întelege ce s-a întâmplat cu pãrintii lor. Am relatat chiar în seara tragediei cele câteva date primite din partea procurorului criminalist Florin Roman de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Arad. „Din ancheta preliminarã am retinut cã ar fi avut loc o altercatie între soti în urma cãreia femeia a fost lovitã de mai multe ori cu un obiect dur, dupã câte se pare, astfel cã în urma loviturilor primite aceasta a cãzut la pãmânt în stare inconstientã, într-o baltã de sânge. Realizând probabil cã a comis o crimã, bãrbatul a luat decizia finalã si s-a sinucis”.

Cei doi copii, fiica si fiul sotilor ª. au oferit date noi anchetei criminalistice, dar, conform opiniei procurorului, „cazul va fi clarificat în momentul în care victima îsi va reveni”.

Imediat dupã ce a fost stabilizatã, femeia a fost transportatã de urgentã la Spitalul Clinic Judetean Timisoara la Neurochirurgie, unde a fost supusã unei interventii chirurgicale.


Victima si-a revenit, îsi iartã sotul, dar cine sã-i spunã despre moartea lui?!

Noutãtile acestui caz dramatic ne sunt aduse de cãtre procuror. „În urma interventiei chirurgicale, victima si-a revenit. Nu este tocmai în cea mai bunã formã, dar a putut oferi câteva lãmuriri copiilor care au vegheat la cãpãtâiul ei despre ceea ce s-a întâmplat în acea searã fatalã. Rãmâi îndurerat si uimit auzind „motivul” pentru care pot muri doi oameni în câteva fractiuni de secundã. Femeia a spus cã la un moment dat, dupã ce s-a reîntors de la alimentara, discutiile dintre ea si sot au pornit din cauza unui program vizionat la televizor. Bãrbatul si-a iesit din sãrite si a aruncat brusc cu telecomanda în ea. Probabil speriatã, Anuta a iesit imediat din camerã, fugind în curte si încercând sã iasã pe poartã la stradã. Din pãcate, bãrbatul a reusit sã o ajungã si a lovit-o puternic cu un „leat” în cap. Femeia a cãzut, fiind în continuare lovitã cu brutalitate. Nu a mai miscat, intrând în comã, iar cimentul curtii, în locul în care cãzuse - s-a umplut de sânge. Aici se opreste povestea Anutei care nu mai stie nimic despre ce s-a întâmplat dupã aceea. Cãzând în comã, nu avea sã mai stie cã bãrbatul ei, probabil extrem de speriat de ceea ce fãcuse, crezând cã si-a ucis sotia - s-a spânzurat. Atât fiul, cât si fiica au ascultat înlãcrimati si îndurerati cuvintele mamei lor care a soptit cã îsi iartã sotul pentru ceea ce fãcuse. Cine, atunci sã mai aibã curajul sã-i spunã cã Ioan al ei s-a spânzurat si cã este deja si înmormântat?! Medicul le-a interzis dezvãluirea, astfel cã femeia este în continuare la spital în convalescentã postoperatorie, nestiind cã acasã, acolo unde s-a petrecut cea mai absurdã dramã - nu-si va mai întâlni bãrbatul niciodatã. Ancheta procurorului criminalist se apropie de concluziile finale, dacã nu vor mai apãrea si alte date în dosar.

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R. Gheorghe ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro