Stire

Peste 4.400 de preşcolari din judeţ vor merge ?n clasa I din anul şcolar 2010-2011

04.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Ieri dimineatã a început, oficial, înscrierea prescolarilor în clasa I. Ministerul Educatiei, Cercetãrii, Tineretului si Sportului a transmis o notificare inspectoratelor scolare judetene potrivit cãreia acestea vor informa pãrintii în legãturã cu necesitatea înscrierii copiilor în clasa I, pe cât posibil, pânã la data de 3 mai 2010. La nivel de judet însã majoritatea pãrintilor s-au interesat încã din anii trecuti pentru un loc în clasa I, în anul scolar 2010-2011.

Multi pãrinti au anumite preferinte în privinta învãtãtorului care va preda la clasa copiilor lor, precum si a scolii. Chiar dacã unii elevi ar fi arondati - în functie de stradã -  la o anumitã scoalã, unii pãrinti preferã sã îi ducã la o scoalã din alt cartier, tocmai pentru cã au auzit cã aceasta ar fi mai „bunã”. La nivel de Arad sunt 4.472 de copii cu vârsta optimã pentru înscrierea la scoalã. În clasa I se pot înscrie copiii care împlinesc vârsta de 6 ani pânã la data începerii anului scolar, precum si cei care împlinesc respectiva vârstã pânã la sfârsitul anului calendaristic, dacã dezvoltarea lor psiho-somaticã este corespunzãtoare. La cererea scrisã a pãrintilor, tutorilor sau sustinãtorilor legali, înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani pânã la data începerii anului scolar, va fi amânatã cu un an.
„Fiecare unitate de învãtãmânt a avut obligatia sã afiseze, pânã ieri, numãrul de clase disponibil, precum si felul claselor, în conformitate cu planul de scolarizare, iar de acum, sãptãmânal, situatia înscrierilor. Înscrierile se fac si în acest an în functie de arondarea strãzilor. Deci vor avea prioritate copiii care locuiesc în apropierea unitãtilor de învãtãmânt. Clase vor fi suficiente pentru copii deoarece, acestea nu se vor mai forma doar din 15-20 de elevi, ci vor functiona clase cu 30 de elevi”, ne explicã Mirela Aldescu, inspectorul scolar general al Inspectoratului ªcolar Judetean Arad.
Se pare cã cele mai cãutate unitãti de învãtãmânt sunt cele mai renumite precum ªcoala Generalã nr.5, ªcoala Generalã „Mihai Eminescu”, ªcoala Generalã „Aurel Vlaicu”, Colegiul National „E. G. Birta”, Liceul Pedagogic, unde pãrintii au venit sã-si înscrie copiii cu mult timp înainte de începerea oficialã a acestora.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro