Stire

Dă vina pe el: studenta de la Ineu acuzată că a ucis un bărbat spune că prietenul ei a comis crima şi a tranşat cadavrul!

07.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Studenta ineuanã Carmen Bejan, trimisã în judecatã alãturi de Sergiu Florea, pentru uciderea si transarea unui bãrbat, într-o camerã a Cãminului 2 Medicinã din Timisoara, a pledat nevinovat, vineri, în fata magistratilor Tribunalului Timis, sustinând cã Florea a comis crima si a transat cadavrul victimei.

La Tribunalul Timis a avut loc, ieri, un nou termen în procesul în care studentii Carmen Bejan si Sergiu Florea sunt acuzati cã au ucis si au transat un bãrbat într-o camerã a unui cãmin al Facultãtii de Medicinã, instanta audiind mai multi martori.
Sergiu Florea si Carmen Bejan, ambii în vârstã de 20 de ani, studenti la Universitatea de Medicinã din Timisoara, au fost arestati, în 2 august 2009, în cazul bãrbatului al cãrui cadavru transat a fost gãsit într-o masinã aflatã în fata unui cãmin studentesc.
Sergiu Florea a fost arestat sub acuzatia de omor, iar Carmen Bejan pentru complicitate la omor. În urma audierilor, încadrarea juridicã pentru studenta arestatã a fost schimbatã în omor.
Cei doi au fost supusi unei expertize psihologice la Institutul de Medicinã Legalã "Mina Minovici", care sã ateste dacã au avut sau nu discernãmânt în momentul în care au comis crima.
Sergiu Florea si Carmen Bejan au fost trimisi în judecatã, în luna noiembrie 2009, pentru omor deosebit de grav si profanare de morminte, ultima încadrare fãcând referire la faptul cã cei doi l-au transat pe bãrbatul pe care l-au ucis. Tribunalul Timis a prelungit apoi mandatele de arestare în cazul celor doi.
Florea a fost transferat din arestul IPJ Timis la Penitenciarul din Timisoara, iar Carmen Bejan la Penitenciarul de Maximã Sigurantã Arad.
Carmen Bejan a declarat în fata instantei cã prietenul ei Sergiu Florea a aplicat loviturile mortale de cutit si a transat corpul victimei.
"Îmi pare rãu foarte rãu pentru ce s-a întâmplat si pentru familiile distruse. Nu sunt vinovatã de omor, ci doar de faptul cã nu am anuntat politia. (...) Din moment ce nu am participat la transarea victimei nu mã consider vinovatã nici de profanare de cadavre", a afirmat Bejan.
Ea a relatat cã l-a cunoscut pe bãrbat, Trifu Schroth, în data de 22 iulie 2009, în timp ce se plimba pe un pod din Timisoara, iar acesta a oprit masina în dreptul ei si a început sã îi facã avansuri si i-a promis cã o "va sustine financiar".
"Mi-a spus cã sunt frumoasã si mi-a promis cã mã va ajuta, cã îmi va da bani. M-a întrebat unde studiez si i-am spus cã la Medicinã si atunci mi-a zis cã am nevoie de bani cu atât mai mult. Mi-am dat seama cã în schimbul banilor o sã vrea ceva", a spus Bejan.
Ea a sustinut cã, initial, nu i-a rãspuns la avansuri, însã acesta a urmãrit-o si s-a dat jos pentru a discuta cu ea. Dupã ce au schimbat câteva vorbe, Bejan sustine cã i-ar fi spus bãrbatului cã se grãbeste acasã si au fãcut schimb de numere de telefon. Carmen Bejan a afirmat cã, în aceeasi searã, l-a sunat pe prietenul ei Sergiu Florea si i-a spus întreaga întâmplare, iar acesta i-a spus cã ar fi foarte bine sã se întâlneascã cu bãrbatul deoarece acesta îi va da bani si ambii vor putea sã îsi plãteascã examenele restante si îsi vor putea achizitiona o masinã. Ea a sustinut cã, în lunile anterioare, mai avusese discutii cu Sergiu Florea legate de posibilitatea ca ea sã se prostitueze si de aceea rãspunsul sãu nu a luat-o prin surprindere.
"Pentru cã îmi tot repeta (sã se prostitueze - n.r.), m-am obisnuit cu ideea si de aceea nu m-a surprins ce mi-a spus în seara aceea", a afirmat Carmen Bejan.
Tânãra a spus cã, dupã ce s-a rãzgândit de câteva ori, câteva zile mai târziu a sunat-o pe victimã si au convenit sã facã sex contra 500 de euro, suma fiind stabilitã chiar de prietenul ei, care a ascultat întreaga discutie.
"În timpul unei convorbiri,
i-am spus victimei cã nu voi face sex cu ea. Sergiu a auzit si s-a enervat. M-a insultat. M-a fãcut zdreantã si curvã. Mi-a spus sã îl sun (pe Trifu Schroth - n.r.) si sã îi spun cã sunt de acord sã mã întâlnesc cu el. El (Sergiu Florea - n.r.) a stabilit si pretul", a mai spus Bejan.
Bejan a afirmat cã, în 30 iulie 2009, împreunã cu prietenul ei, s-au cazat la un hotel din Timisoara si, initial, au convenit sã o cheme pe victimã acolo, însã s-au rãzgândit dupã ce au observat cã receptionerul era foarte atent la toate persoanele care intrau în hotel. A doua zi, cei doi s-au cazat la unul din cãminele Facultãtii de Medicinã din Timisoara, iar Carmen si-a dat întâlnire cu victima. Dupã aceea, i-a spus lui Sergiu Florea sã plece din camerã pânã la finalul întâlnirii.
"L-am asteptat (pe Trifu Schroth – n.r.) în fata gheretei portarului si ne-am dus în camerã. Nu am încuiat usa pentru cã în acel cãmin nimeni nu îndrãznea sã intre peste tine. Când am intrat, victima s-a asezat pe un pat si a rãmas doar în cãmasã, iar eu m-am dezbrãcat de tot. Eram cu capul între picioarele lui si mi-a cerut sã îi fac... Eu am refuzat si i-am cerut sã îmi arate banii. El mi-a împins capul spunând cã o sã fie bine. Eu i-am cerut din nou sã îmi arate banii si dupã aceea am tipat. Atunci a intrat Sergiu în camerã", a povestit Carmen Bejan.
Aceasta a sustinut cã prietenul ei a luat un spray lacrimogen care se afla pe o masã din camera de cãmin si l-a pulverizat în fata victimei, iar de fricã ea a fugit la geam. Apoi, spune Bejan, Sergiu Florea l-a lovit cu pumnul în fatã pe bãrbatul de 65 de ani, pânã când acesta a fugit spre usã urlând.
"Când a fugit spre usã a scos un rãcnet. Atunci l-a lovit cu pumnul în ceafã si s-a prãbusit pe spate. A continuat sã îl loveascã cu picioarele si cu cãlcâiul în cap, pânã când nu a mai miscat. Eu i-am spus sã îi dea pace. M-am speriat si am luat o fustã pe mine si am vrut sã fug. (...) L-am vãzut (pe Sergiu Florea - n.r.) când a scos cutitul dintr-o geantã si s-a dus spre victimã. L-am întrebat ce vrea sã facã cu cutitul. L-a lovit de mai multe ori cu cutitul în piept", a povestit Carmen Bejan.
Când a vãzut acest lucru, Carmen Bejan sustine cã a fugit din camerã, s-a plimbat prin oras, iar apoi s-a întors în camera de cãmin pentru a vedea ce se întâmplase. Acolo l-a gãsit pe Sergiu Florea, însã victima nu mai era. În acel moment, povesteste Carmen Bejan, prietenul ei i-a arãtat cã bãgase cadavrul "cu picioarele în sus" într-un dulap.
"Când m-a întors în camerã, victima nu mai era, iar Sergiu mi-a arãtat cã este în dulap cu picioarele în sus si cu capul în jos. Atunci mi-am dat seama ce s-a întâmplat. M-a amenintat cã o sã sfârsesc ca el dacã nu scãpãm de cadavru", a sustinut tânãra.
Întrebatã de judecãtor de ce nu a raportat crima la politie, atunci când s-a plimbat prin oras, Carmen Bejan a rãspuns cã l-a iubit pe Sergiu Florea, acesta fiind primul si singurul bãrbat din viata ei si cã ulterior nu s-a dus la politie "de teamã" fatã de acesta.
Tânãra a mai povestit cã, ulterior, împreunã cu prietenul ei, s-au dus la un supermarket din Timisoara unde au cumpãrat saci si un geamantan.
Bejan a spus cã dupã ce s-au întors în camerã Sergiu Florea l-a transat pe bãrbat, iar ea doar l-a tinut pe iubitul ei de mânã în timp ce fãcea acest lucru. Ea a recunoscut însã cã a doua zi dimineata, în 1 august 2009, l-a ajutat pe acesta sã ducã resturile bãrbatului la masina acestuia, care era parcatã în fata cãminului.
"Eu am cãrat un picior si el restul", a spus Bejan.
Ulterior, cei doi s-au despãrtit, iar Carmen Bejan sustine cã s-a plimbat toatã ziua si toatã noaptea prin Timisoara, iar apoi, în 2 august, s-a predat la politie.
Ea a mai sustinut cã, din cele patru declaratii pe care le-a dat anchetatorilor, doar trei sunt conforme cu realitatea, una dintre aceste declaratii, pe care a dat-o în 5 august 2009, si în care a recunoscut cã a aplicat loviturile mortale de cutit si cã a ajutat la transarea cadavrului, fiind datã deoarece a fost "constrânsã" de Sergiu Florea si avocatii acestuia.
Urmãtorul termen în acest proces a fost fixat pe 12 aprilie.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro