Stire

UTA: Drum lung şi complicat spre promovare după prestaţia din prima etapă

09.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Bătrâna Doamnă a suferit la toate capitolele în confruntarea de la Oradea. A fost însă un prim meci într-o formulă incompletă, nereuşit dar încheiat favorabil arădenilor, care au ocazia să se reabiliteze şi să-şi pună jocul la punct   UTA a ajuns pe poziţia a treia în clasamentul provizoriu al seriei Vest din Liga a II-a, însă un succes în restanţa cu FC Baia Mare (ori unul la masa verde, în funcţie de hotărârea FRF) ar readuce trupa arădeană pe primul loc. O posibilă revenire a Bătrânei Doamne n-ar însemna deocamdată mare lucru, eventual o doză suplimentară de moral şi un plus de motivaţie pentru decisivele etape care urmează. Trupa arădeană este înscrisă în lupta pentru promovare, cu toate că, cel puţin după ce-a arătat sâmbătă, la Oradea, drumul e foarte lung şi complicat, UTA arătând mai degrabă ca o echipă de pluton, decât ca una cu pretenţii, însă meciurile următoare vor fi cele care vor scoate în relief adevărata faţă a echipei, când va beneficia şi de absenţii de la Oradea şi după ce va apuca să se îndrepte spre un vârf de formă, deşi nu-i va fi uşor, campionatul fiind cu multe întreruperi.  
Şubrezime îngrijorătoare în defensivă Aşteptările erau mai mari faţă de UTA, sâmbătă, la Oradea, chiar dacă echipa n-a beneficiat de patru jucători. Batin, Pocuca, Nădăban şi Eze ar fi fost titulari dacă erau disponibili şi cu siguranţă au provocat o scădere în calitate, însă cu toate acestea, UTA a fost dezamăgitoare per ansamblu, fiind extrem de şubredă în apărare, moale la mijloc şi ineficientă în atac. Era de aşteptat ca UTA să sufere în defensivă, fără Predrag Pocuca şi Dino Eze, doi titulari în condiţii normale, dar apărarea Bătrânei Doamne a fost deseori depăşită de situaţie, în special în repriza secundă, în care nici n-a mai beneficiat de sprijinul liniei de mijloc, care a acţionat mai degrabă haotic. Dacă în prima repriză i-a fost mai uşor, acoperind bine spaţiile de joc în condiţiile în care nici adversarul nu juca nimic, după pauză, când orădenii au mărit viteza de joc, fiind mai agresivi, defensiva s-a clătinat uşor, oferindu-le gazdelor multe situaţii de poartă şi ocazii de gol. În plus, pe parcursul reprizei secunde, Mihuţ, Pascariu şi Manea erau deja avertizaţi, cu toţii fiind mai ezitanţi în intervenţii, de teama de-a nu fi eliminaţi. Cert este că UTA a resimţit, în special, absenţa lui Predrag Pocuca, a cărui revenire se apropie, fundaşul fiind restabilit din punct de vedere medical şi aproape pus la punct cu pregătirea fizică. 
Fără plusuri din partea noilor achiziţii, un mare minus pentru M. Mitu Poate cea mai mare dezamăgire a UTA-ei în meciul de sâmbătă a fost Marius Mitu, fotbalist de la care aşteptările erau mari. Mitu a fost extrem de şters şi total neinspirat la debutul său în tricoul alb-roşu, neavând practic realizări. A şi beneficiat de o atenţie specială din partea adversarilor, însă un fotbalist cu experienţa sa ar fi trebuit să găsească mijloacele necesare pentru a-şi etala calităţile. Probabil că posibilităţile actuale ale lui Marius Mitu sunt mult mai mari, dar asta rămâne de văzut în partidele următoare. În rest, dintre noile achiziţii, Georgian Tobă a fost utilizat doar pe parcursul primei reprize, fără realizări deosebite, dar cu un joc mai curat decât al înlocuitorului său, Marius Roman. Bogdan Toc a jucat doar în ultimele minute ale partidei. 
Atacul, ineficient şi lipsit de susţinere. Batin, principalul absent UTA a avut un atac slab la Oradea, absenţa golgeterului Paul Batin fiind evidentă. În primele 45 de minute, în care trupa arădeană a evoluat într-un sistem 4-1-4-1, George Ţucudean a fost izolat în atac, rupt de mijlocaşi, obligat să joace mereu cu spatele la poartă, flancat mereu de doi fundaşi, motiv pentru care Bătrâna Doamnă n-a avut nici o ocazie. În repriza secundă, Ionuţ Popa l-a avansat şi pe Deian Pecarov în atac, însă UTA a avut aceleaşi dificultăţi din prima parte în a aduce mingea în preajma careului, motiv pentru care atacanţii au avut câte o ocazie. Una produsă de Ţucudean şi ratată tot de el, printr-un şut uşor alături, în cross, singur cu portarul şi alta provocată de Drida şi irosită de Pecarov, dintr-o poziţie asemănătoare cu a lui Ţucudean, mingea trecând peste poartă. În rest, Drida a mai avut o lovitură liberă scoasă greu de portar, iar Mihuţ un şut bun din afara careului - acestea fiind ocaziile arădenilor. Puţine, în comparaţie cu ale bihorenilor, care atunci când nu s-au dovedit imprecişi în faţa porţii s-au lovit de un excelent Bălgrădean.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro