Stire

Liceul German - Nota 10 clasei XII B. Adolescenţii au donat s?nge iar bonurile de masă au fost oferite familiei sărace din Sintea Mare

10.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Cazul familiei din Sintea Mare care şi-a pierdut casa şi capul familiei în incendiul izbucnit în octombrie anul trecut a impresionat mulţi arădeni. Atât localnicii, primăria – care a recondiţionat fosta pălincărie din comună pentru a putea fi locuită - Crucea Roşie din Arad cât şi mulţi anonimi au ajutat văduva cu cei patru copii rămaşi acum doar în grija mamei. Fiecare a ajutat cum şi cât a putut – de la alimente, la saci cu îmbrăcăminte, aragaz nou cu butelie, frigider, jucării, rechizite. În afară de acestea, lumea adună bani pentru ca familia Cârpaci să-şi poată ridica o căsuţă modestă în care să poată locui decent. Cel mai impresionant ajutor, însă, a fost cel al elevilor de la Liceul German din Arad care au donat sânge pentru ca bonurile de masă primite să fie date apoi familiei nevoiaşe din Sintea.
Dimineaţa de ieri a debordat de energie şi emoţie. Un grup de 15 tineri de la Liceul German (Aradul-Nou) sub îndrumarea profesorului de educaţie-fizică Adrian Apătean au răspuns cu entuziasm acţiunii organizate de către inimosul profesor – adunându-se ieri la Centrul de Transfuzie Sanguină pentru a dona sânge. „Am hotărât să facem acest lucru pentru ajutorarea familiei Cârpaci din comuna  Sintea-Mare. Bonurile de masă pe care elevii le vor primi vor fi donate acestei familii necăjite. Copiii sunt foarte entuziasmaţi şi consider că gestul de mare omenie pe care-l fac pentru prima dată în viaţa lor le va întări sentimentul de generozitate şi milă faţă de semenii aflaţi în suferinţă. Acţiuni de acest fel în scop umanitar au avut loc în fiecare an cu elevii de clasa a XII-a. De exemplu, anul trecut şi acum doi ani, bonurile de masă primite în urma donării de sânge au ajuns la copiii cu dizabilităţi severe din cartierul Subcetate din Arad.”Plini de emoţii, elevii au donat sânge pentru prima dată în viaţă, şi, în mod sigur, acest gest preţios nu va fi uitat de nimeni cu atât mai mult cu cât s-a petrecut în sfântul Post al Paştilor. Chiar dacă vor rămâne anonimi pentru această familie nenorocită, măsura omeniei lor va străluci pe chipurile copiilor sărmani. „Am venit dis-de-dimineaţă la Centrul de Transfuzie sanguină, în total fiind 15 persoane. Sigur că toţi au avut emoţii dar au fost extrem de bucuroşi, dovadă pozele! – spune „proful de edu’”. Din 15 elevi au fost acceptaţi 10, restul având diferite probleme. Au fost doi elevi sub 50 de kg, altora nu li s-a găsit vena, dar treaba a ieşit până la urmă foarte bună. Cei admişi au donat fiecare câte 400 ml, inclusiv eu, adunându-se în total 10 pungi cu sânge. Toate bonurile de masă au fost strânse şi donate familiei Cârpaci.” Gest de extremă omenie cu atât mai mult cu cât sunt făcute de nişte adolescenţi. Cum am spus, cinste părinţilor şi celor care i-au educat şi instruit. Din asemenea tineri nu pot ieşi decât oameni de nădejde, cinstiţi, harnici şi omenoşi. Iată şi numele celor care s-au îmbogăţit cu laurii omeniei: Paula, Robert, Paul, Cristian, Ancuţa, Marc, Renate, Adela, Mihai, Lucian şi Miruna!

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R. Gheorghe ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro