Stire

Concepţii de confort şi relaxare de la jacuzzi de zeci de mii de euro la control automatizat al casei de la distanţă

15.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Expo Arad a găzduit unul dintre cele mai interesantetârguri – „Confort Construct&Instal” aflat la a XVI-a ediţie. Directorul deprogram Cimi Enache este mulţumit de modul în care s-a desfăşurat aceastăediţie: „sunt prezente în cadrul târgului peste 120 de firme expoziţionaledintre care 30 străine iar restul româneşti. Am avut zile pline, mulţivizitatori interesaţi de produsele oferite de expozanţi, mai ales noutăţilecare au atras ca un magnet. Lumea a fost mulţumită, la fel şi expozanţii cares-au bucurat de un număr impresionant de vizitatori.” Una peste alta, un târgreuşit, lume bună, interesată, produse de cea mai bună calitate, preţuri, câtde cât, accesibile şi mai ales, noutăţi de lux!

La Expo Arad International, cea de-a XVI-a ediţie a Târgului„Confort Construct& Instal” a însemnat prezenţa a peste 120 de firmeexpozante dintre care 30 de firme venite din străinătate. Au fost ocupate douăpavilioane transformate în zone dinamice în care toţi cei care şi-au prezentatprodusele au fost mulţumiţi atât de modul în care şi-au putut aranja standuldar şi de felul în care produsele prezentate au fost căutate şi apreciate devizitatori. Într-adevăr, scopul major al târgului a constat în atragerea declienţi interesaţi de realizarea unui ambient personal ultramodern - a cărui ţintăfinală îl constituie confortul, relaxarea, siguranţa – folosindu-se produse deînaltă calitate şi rezistenţă şi nu în ultimul rând ecologice. Ne-am bucuratprivirile plimbându-ne printre standurile prezente – şi, cu mâna pe inimă –chiar că ai fi cumpărat din toate câte ceva. Fiecare firmă a prezentat ce aremai bun şi mai util, mai eficient şi mai economic – acesta fiind şi dezideratultârgului:mai bun, mai simplu, mai economic, mai curat, mai modern, mai sigur.Arădenii au avut ocazia să viziteze cele mai frumoase şi inedite standuriinspirat amenajate de design interior (proiectare, amenajare, decorare), designstudio (mobilarea spaţiilor interioare/ exterioare) pentru hoteluri,restaurante, cafenele, pardoseli industriale, mochete pentru trafic intens,tâmplării pvc, panouri solare, diverse instalaţii termice şi sanitare, ofertedeosebite pentru blocuri ceramice, programul de produse Bosch – centraletermice murale, încălzitoare instantanee de apă, cazane pe combustibil solid –izolaţii metalice, fier forjat (porţi, balustrade, mobilier, schelete metalice,uşi garaj rezidenţiale, etc.) izolaţii termice. Un interes deosebit s-a adresatfirmelor cu brand-uri de succes pentru realizarea unei case la cheie (soluţii,idei, finisaje, renovări), coşuri de fum, materiale de construcţii, uşi,ferestre, pvc şi accesorii, confecţii metalice, sisteme de încălzit şi aercondiţionat.

Gustul pentru lux uită de criză!

Nu ştii la ce să te uiţi, ce să atingi, ce să întrebi.Expozanţii sunt surâzători, cei mai mulţi. Ediţia din acest an le-a adusvizitatori din plin, iar pliantele au fost insuficiente. Vizitând fiecarestand, îţi vin tot felul de idei şi soluţii pentru casa ta, fie că urmează să oconstruieşi, fie că e în curs de renovare. Ne-am oprit şi la atracţiile de lux,dar, subliniem - totul era de admirat şi... de dus acasă. Deci: v-aţi doripiscine (de exterior cu 8.800 lei) jacuzzi-Spa?1 Ok, nicio problemă, o firmă din Budapesta vine înîntâmpinarea dorinţei voastre de relaxare supremă cu o ofertă de bazin de hidromasajultradotat la doar...23.940 Euro! Opt locuri asigură orele unor relaxări delux; dar sunt bazine cu patru locuri, iar preţul este cam la jumătate. Am maivăzut produse pentru bucătării, trepte, placări şi monumente funerare, totuldin piatră sau granit şi marmură pentru pervaze, şeminee, pulturi, etc.prelucrată de-ţi ia ochii... Şemineu pe aer şi tip centrală racordat lacalorifere şi hornuri – preţul de la câteva mii de euro în sus sau doar...12-13 milioane lei (promoţie). Vrei să-ţi amenajezi şi îngrijeşti grădina cucele mai performante utilaje? – pompe cu motor, maşină de cosit, de tuns iarbaetc.? „Makita” îţi sare în ajutor. Am remarcat produsele firmei elveţiene„Korff” – plăci izolatoare prin care se realizează economii serioase laîncălzire, eliminarea definitivă a igrasiei şi a petelor, o firmă care a avutun real succes şi poate fi contactată în Arad. Pentru copii, tobogane de lacele se curte şi până la dotarea ştrandurilor şi parcurilor. „Atracţia fatală”  a târgului l-a constituit sistemul decontrol automatizat de interior prezentat de firma ProActive M&D -materiale electrice Timişoara. Astfel, aflându-te în faţa unui panou general,dar şi telefon (fix, mobil) laptop, etc. – îţi poţi controla şi dirija sistemulde iluminat din interiorul apartamentului, vilei, sistemul de încălzire,funcţionând şi pentru interfon, sistem multimedia, audio, telefon, etc. cu altecuvinte, fie că eşti în casă sau la distanţă, oriunde – aceste sisteme pot ficontrolate doar aflându-te în faţa unui simplu panou electronic... Prezentareaşi oferta au avut – conform celor spuse de prezentator – cel mai mare succes detârg deşi preţul pleacă de la câteva mii de euro în sus...

Târgul „Confort Construct& Instal” a prezentat o ediţieinteresantă cu multe noutăţi, evident, neţinând cont de criză. Pentru câtevaore şi vizitatorii au uitat de acest „amănunt”.   

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R. Gheorghe, Foto: T. Dumitrescu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro