Stire

Pecica: buget de 20,4 milioane lei, orientat spre investiţii

18.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Bugetul orasului Pecica a fost votat în ultima sedintã a Consiliului Local, acesta cifrându-se la 20,4 milioane de lei. Primarul Petru Antal spune cã, desi este un an greu pentru toatã lumea, s-a încercat alocarea unei sume cât mai mari pentru a continua investitiile demarate deja si a continua dezvoltarea orasului.

Astfel, modernizarea centrului va continua si în 2010 cu strãzile 113 si 123, unde se vor pava trotuarele si vor fi refãcute scurgerile pentru apa pluvialã. Se va amenaja zona din jurul Monumentului Eroilor, situat în parc si va fi pavatã curtea blocurilor din zona centralã. Pentru toate acestea s-au prevãzut 380 000 de lei. Continuarea lucrãrilor de la IRIL va costa 500 000 de lei, din care se vor asfalta partial strãzile 217, 218 si 222 si se va finaliza pavarea si reamenajarea zonei. În acest an va demara si înfrumusetarea zonei Juncanu. Autoritãtile locale vor sã amenajeze locuri de parcare, trotuarele si o pistã de biciclete pânã la Sala de Sport, dar si sã paveze curtile blocurilor.
„Pentru început, am alocat 100 000 de lei si vom moderniza zona pe etape. Va fi o lucrare mare, dar vrem ca Pecica sã arate ca un adevãrat oras” explicã primarul.
200 000 de lei este fondul destinat plombãrilor si pietruirii strãzilor, 60 000 de lei fiind destinati pavãrii curtii Grupului ªcolar „Gheorghe Lazãr”.
În bugetul pe 2010 au fost cuprinse si cofinantãrile necesare proiectelor câstigate în cursul anului trecut: 337 000 pentru baza sportivã multifunctionalã din Pãdurice si câte 120 000 pentru terenul sintetic de lângã Sala de Sport si  parcul de la IRIL.
Ca de fiecare datã, Primãria va sprijini organizarea de evenimente artistice, cultural-distractive, sportive si religioase în oras si satele apartinãtoare. S-au alocat în total 172 000 de lei pentru cele cincizeci de manifestãri anuntate pentru acest an.
Schimbarea aspectului pietei agroalimentare va continua prin achizitionare de noi mese si construirea unei hale moderne în vecinãtatea Sãlii de Sport. Aceasta le va oferi spatii adecvate si delimitate vânzãtorilor de produse lactate, ouã, miere etc. si va feri produsele de conditiile meteo nefavorabile, cumpãrãtorii având siguranta calitãtii.
Hala va fi ridicatã în vecinãtatea Sãlii de Sport si va beneficia de toate utilitãtile, dar si de un sistem performant de ventilatie si încãlzire. Pentru demararea acestei investitii s-au alocat 200 000 de lei. Momacul Unguresc va oferi apã de calitate mai bunã dupã ce putul va fi adâncit de la 104 metri, cât are în prezent, la 270 de metri, iar din primãvarã se va continua pavarea zonei din jur, suma destinatã acestui obiectiv fiind de 27 000 de lei. Odatã cu cresterea presiunii apei, vor putea fi repuse în functiune si celelalte robinete, în prezent functionând unul singur.
Va continua si bransarea institutiilor publice la reteaua de gaz: s-au alocat 50 000 de lei pentru finalizarea bransamentului de la Casa de Culturã si câte 25-25 000 de lei pentru Grupul ªcolar „Gheorghe Lazãr” si ªcoala Generalã nr. 2.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro