Stire

Dacă dăr?mi o casă iar zidul unuia din pereţi deschide curtea vecinilor, tot ei trebuie să-şi rezolve problema găurii!

18.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Primim o reclamatie de pe strada Unirii nr. 2 din partea locatarilor acestui imobil. Oamenii au parte de vreo 5-6 ani încoace de imaginea respingãtoare a unui peisaj cu zid demolat, moloz, mizerii – care atrag ca un magnet animale de „companie” – soareci, sobolani, pisici. Spatiul gol si plin de cãrãmizi a rezultat din demolarea unei case de pe terenul cumpãrat de proprietar.
 
Am ajuns în curtea imobilului în urma insistentelor celei care poartã „ jalba” tuturor locatarilor, Floare Coman. Oamenii sunt gospodari, totul este curat, mai putin spatele curtii care pare desprins dintr-o secventã seismicã. „Priviti în ce hal ne tin oamenii ãstia de ani de zile! – spune locatara Coman. Au cumpãrat terenul aflat vizavi de curtea noastrã, au demolat o casã si astfel a rezultat acest spatiu gol plin de mizerii. Dar de ce mã mir când si pe terenul lor e murdar si deja se adunã gunoaiele?!” Locatara spune cã proprietari ar fi Liviu Cirin si fosta sa sotie, actualmente purtând numele de ªtrengar Mariana. Am încercat un dialog cu aceasta dar rezultatul a fost concis si negativ: „nu este terenul meu si nici problema mea ci a fostului sot. Eu nu am niciun amestec aici si nici nu mã intereseazã”. Atât a fost rãspunsul si nu mai era nimic de insistat. În schimb, locatara revoltatã continuã: „sunt ambii oameni de afaceri si au multe proprietãti. De aceea au divortat pentru ca fiecare sã-si ia partea lui. Numai aici în zonã au câteva spatii pe care sunt proprietari!” Totodatã, locatarii imobilului sunt hotãrâti ca în aceastã primãvarã sã scape de mizerie, chiar dacã asta presupune demersuri pe la diferitele institutii. „La început, atunci când a cumpãrat terenul, Cirin a spus cã va ridica din nou zidul cãzut în urma demolãrii casei. Au trecut  de-atunci ani de zile! Nu e posibil ca cineva sã-si batã joc de noi atâta amar de vreme, doar pentru cã sunt oameni de afaceri si dispun de bani!”

Iatã si pozitia lui Liviu Cirin: „am cumpãrat acel teren (strada Unirii nr.4) în urmã cu 6 ani când am demolat si casa. În urma demolãrii a rezultat un spatiu gol care dã în curtea locatarilor de la numãrul 2. Este problema lor dacã vor sã-l delimiteze de terenul meu cu un gard sau orice altceva. Eu am obtinut autorizatie de constructie anul trecut si este valabilã doi ani. Nu stiu când am sã ridic acolo o constructie, dar nu cred cã am de gând sã mai fac ceva pentru locatari dacã asa se pune problema.” Calm, apoi încrâncenat acest Liviu Cirin care spune cã în acest caz altfel se pune problema din punct de vedere juridic. A promis totusi o discutie cu locatarii, în special voind sã stie cine a dat cu pliscul la presã. Pare un subiect minor, asa cum îl trateazã cetãteanul Cirin, dar nu e si chiar va avea de constatat pe bazã de lege acest lucru. 

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R. Gheorghe ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro