Stire

Valabilitate mai redusă pentru noua tranşă de vouchere a programului ?Rabla?

18.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Sute de arãdeni asteaptã ca Executivul sã aloce noi fonduri pentru a-si putea casa masinile, prin programul de reînnoire a parcului auto. Cei interesati, si sunt sute de persoane, întreabã în fiecare zi, la centrele de colectare, dacã se mai pot preda masini sau când se primeste urmãtoarea transã de tichete valorice. Este important de stiut cã aceste tichete primite în schimbul rablelor casate pot fi folosite doar pânã pe 23 noiembrie 2010.
O noutate de ultimã orã, pe care ne-a dezvãluit-o managerul si proprietarul reprezentantei Dacia-Renault din Arad, Mihai Verbitã, se referã la valabilitatea acestor noi vouchere: „Chiar astãzi (n.r.-ieri) am vorbit cu directorul comercial de la Dacia, si mi s-a comunicat faptul cã aceastã nouã transã de vouchere ce urmeazã a fi distribuitã, nu se stie încã data exactã, va avea o valabilitate de doar trei luni. Este un lucru bun, pentru cã s-a ajuns la un adevãrat trafic al bisnitarilor de vouchere“. În altã ordine de idei, de la demararea Programului Rabla, la dealer-ul Verbitã existã un numãr de 249 de aconturi pentru cumpãrarea unei Dacii, iar pe partea de Renault 21 de bucãti. De asemenea, mai existã discutii cu alti 180 de potentiali clienti.
Astfel, sute de arãdeni dornici sã-si cumpere o masinã nouã, marea lor majoritate optând pentru Logan, trebuie sã astepte ca Guvernul sã aloce o nouã transã de tichete valorice, prima transã terminându-se la aproape o lunã de la demararea programului „Rabla“.
 „Vin zeci de oameni zilnic la noi la sediu, ca sã nu mai spun de telefoanele pe care le primim, sute pe zi. Avem trei linii telefonice disponibile si sunã în continu arãdenii sã ne întrebe dacã am mai primit tichete, dacã stim care este situatia. Pânã acum am eliberat 500 de vouchere, dar cererea este mult mai mare”, ne explicã secretara unei companii de colectare.
„Am fost acum douã zile la REMAT sã îmi duc Dacia. Chiar am o cunostintã acolo care mi-a spus cã este nebunie si sã revin în altã zi cã nu mai au vouchere. O sã încerc la începutul sãptãmânii viitoare“, ne-a declarat Nicolae P., un arãdean care vrea sã scape de masina veche.
ªi în cazul celei de a doua companii de colectare a fierului vechi din Arad, care a primit omologare pentru a prelua autovehiculele uzate, situatia este similarã. Dupã ce au reusit sã dea celor interesati aproximativ 260 de tichete valorice, acum societatea se vede în imposibilitatea de a mai casa alte autovehicule.

Sursa: Observator.info

Autor: Anca Păscuţiu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro