Stire

Proiect ?n valoare de un milion de euro pentru extinderea ambulatoriilor de la Maternitatea Arad

19.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Conducerea Maternităţii din Arad a finalizat un proiect în valoare de un milion de euro, prin intermediul căruia urmează să beneficieze de fonduri europene pentru extinderea şi modernizarea ambulatoriilor.
Conducerea Spitalului Matern Arad a anunţat, joi, că a finalizat un proiect prin intermediul căruia se vor derula lucrări de modernizare şi extindere a ambulatoriilor, dar şi achiziţionarea de aparatură medicală nouă.
"Proiectul a fost depus pentru obţinerea finanţării din fondurile structurale europenene şi a obţinut primele avize necesare. Lucrările pe care le vom derula sunt extrem de necesare pentru a reaşeza actul medical în conformitate cu normele europene", a declarat directorul spitalului, Sorin Prişcă.
Conform sursei citate, spitalul are acum un singur ambulatoriu, care integrează obstetrica şi ginecologia. În urma lucrărilor de extindere, unitatea ar urma să aibă trei ambulatorii de specialitate, respectiv unul de ginecologie, unul de obstetrică şi altul de neonatologie. Cele trei ambulatorii vor avea acces direct în stradă, acum existând acces doar din curtea unităţii.
În afara lucrărilor propriu-zise de amenajare, proiectul prevede şi achiziţia de tehnică medicală, printre care aparate ecograf.
Maternitatea din Arad este prima construită în Transilvania, datând din anul 1920. Recent, unitatea a primit certificarea de "Spital prieten al copilului", oferită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de UNICEF, în urma unei evaluări a unor experţi internaţionali.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro