Stire

Mircea Purcaru, preşedinte PC Arad: ?Ştiţi ?n Arad vreo instituţie desfiinţată sau care a scos oamenii ?n şomaj??

24.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele filialei PC Arad, Mircea Purcaru,  consideră că aparatul de stat este supradimensionat, atât la nivel central, cât şi la nivel local. Acest lucru s-ar întâmpla din cauza „încăpăţânării lui Emil Boc în a nu lua măsuri organizatorice pentru a eficientiza aparatul bugetar atât de complex. Este nevoie de atât de mulţi funcţionari, controlori, susţinuţi de mediul privat care este şi aşa în picaj? Emil Boc doar spune că a restructurat agenţiile, dar nu a făcut-o” – arată liderul conservatorilor arădeni. Chestionat despre anumite exemple la nivel local de instituţii cu angajaţi mult prea mulţi, Mircea Purcaru a ales să răspundă la rândul său prin două întrebări. „Ştiţi în Arad vreo instituţie desfiinţată? Ştiţi vreo instituţie care a scos oameni în şomaj? Eu nu ştiu, poate sunt prost informat”, a declarat preşedintele PC Arad. Mai departe, Mircea Purcaru a criticat Guvernul pentru că nu foloseşte „fondul european de globalizare” pentru a sprijini şomerii. Revenind la personalul din instituţiile  publice, Purcaru a arătat că „există funcţionari publici care nu ştiu să utilizeze calculatorul sau programele informatice, introduc greşit datele şi astfel nici 10% din sistemele informatice de interconectare a agenţiilor nu sunt folosite”. 
Mai bine la un spital privat, decât la JudeţeanLiderul conservatorilor arădeni a mai făcut lobby şi pentru spitalele sau şcolile private. „Nu este nevoie să avem sistem de sănătate majoritar de stat. Timid am început să-l privatizăm. Mergi la un Spital, cum este cel Judeţean, unde condiţiile nu sunt aşa cum ar trebui să fie. Nu mai bine mergi la un spital privat unde pe aceleaşi cheltuieli decontate de  Casa de Asigurări ai alte condiţii şi este totul pus la punct la detaliu?”- a întrebat din nou liderul conservator. Conform acestuia, sistemul public din România, inclusiv cel spitalicesc, ar fi văduvit de „cheltuielile supradimensionate şi licitaţiile date cu dedicaţie”. 
Paradoxul românesc al preţulului la carburanţiPreşedintele PC Arad a arătat şi spre noile creşteri de preţ ale carburanţilor. „Cât timp opinia publică este preocupată de cazul Voicu, benzina sare de 5 lei. Întrebarea este cum poate creşte preţul la benzină dacă barilul este la jumătate faţă de anul trecut? Companiile petroliere profită de scandalurile de pe scena politică şi de comun acord cresc preţurile”, a arătat Mircea Purcaru.Ţinta politică a PC Arad, în 2012: 10%Din punct de vedere politic, liderul conservatorilor arădeni a reafirmat dorinţa filialei de a avea candidaţi proprii la alegerile locale din 2012. Deşi încă nu s-au hotărât în privinţa candidaturilor, este clar că „noi preferăm să mergem singuri. Aşa este firesc, atunci putem să vedem dacă am fost eficienţi sau dacă va trebui să lăsăm locul altora. Dacă în 2008, din cauza situaţiei interne nu am putut atinge pragul de 10%, în 2012 avem obligaţia să facem acel prag”, a spus preşedintele PC Arad. Mircea Purcaru a mai dat de înţeles că de la Bucureşti s-a hotărât ca cei din teritoriu să decidă dacă vor avea candidaţi proprii la alegeri, sau dacă vor susţine candidaţii PSD sau PNL. 
Prefectura spune că s-au redus posturi, dar nu s-au făcut disponibilizăriDe la Prefectură am aflat că s-ar fi operat reduceri de posturi în cadrul instituţiilor deconcentrate arădene, numai că acestea nu au însemnat neapărat şi disponibilizări. „Un exemplu concret ar fi la Agenţia de Prestaţii Sociale, unde s-a redus personalul cu 30%, în anul 2009. În rest, s-au redus posturile, dar erau vacante, nu au fost daţi efectiv oameni afară”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Ramona Creţu.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro