Stire

Guvernul taxează bonurile de masă, tichetele cadou şi de benzină. Cine scapă, cine nu scapă de impozitul forfetar?!

25.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Guvernul intră în linie dreaptă cu impozitul forfetar. El va viza doar sectoarele economice predispuse evaziunii fiscale, precum industria hotelieră şi restaurantele. Acesta ar fi trebuit să intre în vigoare, potrivit declaraţiilor premierului Emil Boc, până la sfârşitul lunii martie. Între timp, Finanţele au pregătit o formă a forfetarului, pentru a cărui introducere trebuie modificat Codul Fiscal.
În documentul de lucru al Executivului se specifică faptul că veniturile firmelor vizate nu vor trebui să fie mai mari de "35.000 (100.000) euro", potrivit Mediafax. Mai mult, Cabinetul Boc vrea să includă în categoria veniturilor impozabile şi bonurile de valoare care se acordă cu titlu gratuit persoanelor fizice. Acestea pot fi tichete de masă, cadou sau cele de carburanţi.
Care vor fi antreprenorii români afectaţi de noua formulă de impozit? Mai exact, în lista pregătită de Ministerul Finanţelor sunt cuprinse 28 de servicii care mai de care mai variate. Astfel, de la transportul cu taxiuri, spălătoriile auto şi interpretarea artistică şi până la vulcanizări, forfetarul nu va "ierta" sectoarele economice considerate "gri".
Alte servicii nou introduse, clasificate după codul CAEN, pentru care se va plăti impozit forfetar sunt transporturile urbane, suburbane şi metropolitane de călători, alte transporturi terestre de călători, activităţi de întreţinere peisagistică. Nici artiştii nu vor scăpa de această taxă. Guvernul va taxa spectacolele, activităţile de creare artistică şi de gestionare a sălilor de spectacole.
În listă mai figurează şi serviciile hoteliere, parcurile pentru rulote, campingurile şi tabere, cât şi alte servicii de cazare. Nu în ultimul rând, forfetarul se va aplica şi pentru restaurante, firmele de catering şi alte activităţi de alimentaţie, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor, dar şi pentru servicii de rezervare şi asistenţă turistică.
Microîntreprinderile sunt, de asemenea, taxate de stat. Printre acestea figurează firmele care se ocupă de repararea dispozitivelor de uz gospodăresc şi a echipamentelor pentru casă şi grădină, cizmăriile şi marochinăriile. Repararea articolelor de uz personal şi gospodăresc, spălarea şi curăţarea (uscată) articolelor textile şi a produselor din blană, coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, activităţile de pompe funebre dar şi cele de întreţinere corporală se numără, la rândul lor, pe lista serviciilor care vor plăti forfetarul.
Există şi câţiva întreprinzători norocoşi. Guvernul s-a răzgândit în privinţa celor care se ocupă de repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, repararea ceasurilor şi a bijuteriilor, bâlciurile şi parcurile de distracţii.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro