Stire

Lumina de la Sf?ntul Morm?nt, adusă s?mbătă la Patriarhie de episcopul vicar Varsanufie Prahoveanul

31.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Lumina Sfântă va fi adusă, sâmbătă, de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special, de către o delegaţie a Patriarhiei condusă de episcopul vicar PS Varsanufie Prahovenul, iar apoi va fi împărţită credincioşilor, a spus purtătorul de cuvânt Constantin Stoica.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oferi clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală Lumina Sfântă adusă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special, la fel ca anul trecut.
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va oficia Slujba Învierii Domnului de la miezul nopţii în pridvorul Reşedinţei patriarhale, înconjurat de soborul slujitorilor de la Catedrală.
Pentru a doua oară, în calitate de Patriarh, PF Daniel va oferi clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim.
"Este pentru a doua oară când Lumina Sfântă de la Ierusalim este adusă în România cu binecuvântarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române. Credincioşii din Bucureşti şi din ţară, care vor fi prezenţi la Catedrala patriarhală în noaptea Sfântului Paşti, vor avea posibilitatea să urmărească Slujba Învierii pe un ecran amplasat între altarul Catedralei patriarhale şi clopotniţă, în apropierea baldachinului de pe Dealul Patriarhiei", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro