Stire

?njurături, bătăi, urmăriri cu b?tele, pumni, picioare şi o maşină vandalizată! Rromii bătuţi ?l acuză pe primarul din Pilu

31.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Nici bine nu s-a stins zarva mediatică legată de primarul agresiv din Şeitin, Romulus Păcurar, cel ar fi agresat un angajat al primăriei, că, iată, iepurele bătăuş sare şi din Pilu. Nervoşi primarii noştri în vremuri de criză sau totul e doar o minciună bine ticluită pe o margine de adevăr?! Noi nu facem acum decât să redăm variantele celor două părţi, tinerii agresaţi vs. primar. 
Varianta primar DrăganDuminică seara, pe 28 martie adică, localitatea Pilu ar fi avut oarece eveniment în trafic, soldat cu oarecari cotonogeli. Locul faptei, o stradă pilană, probabil centrală. Protagonişti - o maşină cu cinci tineri de etnie rromă din Socodor care a(u) venit cu treburi de oameni tineri şi neliniştiţi prin zonă. Acuma, de ce rula maşina aia ca „pişatul boului”, din câte am înţeles - ar trebui să „egzâste o iesplicaţie” sau chiar mai multe. Cert este că aşa cum spunea primarul din Pilu - Dan Lucian Drăgan - „la un moment dat maşina a intrat în faţa mea şi s-a oprit, punând frână bruscă. Sigur că m-am dat jos din maşină şi l-am întrebat pe şofer de ce a acţionat astfel, dar el m-a înjurat. Mi-am dat seama că sunt nişte indivizi certaţi cu legea, astfel că l-am sunat imediat pe şeful de post, la faţa locului prezentându-se ajutorul său, Pop Mihai. Până la sosirea acestuia, indivizii au luat-o la fugă prin grădinile oamenilor, iar maşina au lăsat-o de izbelişte. Normal că cei care au văzut nişte fugari prin grădinile lor, i-au luat la bătaie. Au fost prinşi şi duşi la postul local de poliţie, unde s-a consemnat tot ce s-a întâmplat. Nu este adevărat că aş fi lovit pe cineva!”
Varianta SabăuContactat, Lucian Sabău (Socodor) proprietarul maşinii oprite de primarul Drăgan – zice: „am venit cu nişte treburi personale în Pilu. Era duminică seara şi am cam încurcat drumul. La un moment dat un Jeep vine puternic din spate şi intră în noi. Oprim şi îl vedem pe primar că vine nervos spre noi. Ne-a  spus că „nu vezi pe unde te bagi?!” sau cam aşa ceva, după care ne-a înjurat, s-a apropiat de geamul şoferului şi i-a dat doi pumni în faţă. Am coborât şi am vrut să chem poliţia, dar primarul mi-a smuls telefonul din mână şi a plecat cu maşina personală. Am luat atunci telefonul altui coleg, am format 112 şi l-am sunat pe primar pe telefonul meu. A zis că aduce telefonul imediat. Peste vreo juma’ de oră au venit trei maşini, dar nu ale poliţiei. S-au dat jos vreo 20 de bărbaţi cu bâte care voiau să ne ia la omor. Am fugit care-ncotro. Eu am ajuns în şanţ, unde am rămas pe burtă. Doi dintre colegi au fost prinşi şi bătuţi, apoi am fost prins şi eu şi aşa am ajuns la poliţie unde iar am luat bătaie. După o oră jumate a venit un echipaj din Criş şi ajutorul de şef de post de la Pilu care e din Grăniceri. Primarul m-a lovit chiar acolo la poliţie, doi mă ţineau, Groza Daniel şi Ciupilă Petru şi el dădea în mine. Cât am fost în şanţ am văzut cum mi-au spart parbrizul la maşină, au luat actele din torpedou şi cele două carduri şi cum mi-au împuns cu şurubelniţa cauciucurile roţilor. Au fost cei doi, Groza şi Ciupiulă!” Întrebându-l de unde îi cunoştea pe cei doi, Sabău a închis telefonul: „Eee, dacă mă luaţi aşa, atunci închid!”
Varianta LăcătuşPentru că Lucian Sabău nu are permis auto, acesta l-a angajat pe Ştefan Lăcătuş să conducă maşina spre Pilu. Zis şi făcut. Ajunşi în localitate, Lăcătuş spune că a ezitat de câteva ori, neştiind exact pe care stradă să o apuce. „La un moment dat un Jeep a intrat brusc în faţă, lovindu-ne. Apoi, omul s-a dat jos, adică primarul şi a venit nervos la noi, cerându-mi socoteală pentru felul în care conduceam. Ne-a înjurat urât, după care - pentru că geamul era deschis - m-a lovit cu pumnul în faţă. Ne-am dat jos, Lucian a vrut să cheme poliţia, dar primarul i-a luat telefonul din mână şi a plecat. Am chemat poliţia de la telefonul altui coleg, şi, peste vreo jumătate de oră au venit trei maşini din care s-a dat jos o grămadă de oameni cu bâte. Când am văzut noi asta am luat-o toţi la fugă! Pe mine m-au prins patru într-o grădină, apoi pe Florin Baba şi pe Lucian mai târziu. M-au rupt în bătaie până am ajuns la drum unde ne aştepta poliţia locală. Am ajuns la post, am dat declaraţii – trataţi ca nişte infractori, timp în care primarul ne-a mai lovit - pumni şi picioare iar poliţistul mi-a dat doi pumni în cap. Primarul se comporta ca la el acasă. Ăia toţi erau oamenii lui. Am stat de la ora 9 până al 12 noaptea acolo şi am dat pe declaraţii, voiau să scriem cum ne dictau ei! - aşa bătuţi. Când ne-am întors la maşină (doi dintre colegi au reuşit să scape fără bătaie) am văzut că era vandalizată: lovită, spart parbrizul, cauciucurile de roţi tăiate, torpedoul deschis şi actele, cardurile luate. Ne-am dus la poliţie la Arad unde am făcut toţi trei Plângere împotriva celor întâmplate la Pilu.”
* * * 
De la poliţia arădeană ni se confirmă că „duminică seara a avut loc un eveniment în trafic la Pilu în urma căruia este acuzat de agresiune împotriva a trei indivizi - primarul comunei. Unul dintre cei trei care au semnat plângerea are dosar penal pentru conducere fără permis (Lucian Sabău). În zilele următoare se va demara o anchetă în acest caz.” Cei trei tineri au fost la medicul legist urmând ca în urma concluziilor medico-legale să depună o Plângere şi la Parchet împotriva primarului Drăgan.

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R. Gheorghe ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro