Stire

Sindicaliştii din ?nvăţăm?nt vor reorganizarea Consiliului de Administraţie, micşorarea numărului de elevi la clasă dar şi păstrarea unor drepturi

08.04.2010 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele Sindicatului Democratic din Învăţământ, Arad - Dănuţ Ieneşescu - a participat la şedinţa liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, la o dezbatere pe tema proiectului Legii Educaţiei Naţionale. Ieneşescu a strâns propuneri şi păreri din rândul şcolilor arădene, afiliate la sindicatul pe care îl reprezintă pentru a afla problemele cu care se confruntă dascălii arădeni în privinţa noii Legi.  La întâlnire au participat lideri din întreaga ţară care, după lecturarea legii şi după şedinţele purtate la nivel local au făcut cunoscute nemulţumirile lor. „În zilele următoare vom centraliza propunerile, trimise în scris, de modificare a proiectului de Lege. La nivel naţional principalele nemulţumiri sunt faţă de componenţa Consiliului de Administraţie. Considerăm că majoritatea membrilor ar trebui să fie dascăli, iar în cazul directorului, în articolul în care se precizează că în lipsa acestuia conducerea va fi preluată de un membru al CA noi cerem ca înlocuitorul să fie ori directorul adjunct ori un dascăl şi nu cineva din administraţia locală”, ne explică Ieneşescu.      Un alt aspect discutat în şedinţa FSLI se referă la semnarea contractelor de management care, spun sindicaliştii, ar trebui semnat cu Inspectoratul Şcolar şi nu cu Primăria. „Au existat discuţii şi pe marginea numărului maxim de elevi dintr-o clasă, de 30. Considerăm că sunt prea mulţi elevi şi orele s-ar desfăşura mai greu”, mai precizează liderul SDÎ, Arad.  De asemenea, sindicaliştii susţin că unele articole din cadrul proiectului de Lege se contrazic cu cele din Statutul personalului didactic, „nu se mai regăsesc drepturi care au funcţionat până acum chiar şi în Statutul personalului didactic. Cât despre faptul că educaţia va avea 6% din PIB, sperăm că acest 6% să fie acordat şi în realitate nu doar în scris”, consideră Dănuţ Ieneşescu.
Se consultă!Săptămâna aceasta filiala arădeană a Sindicatului Democratic va trimite la FSLI o informare exactă cu privire la părerile şi nemulţumirile cadrelor didactice din judeţul nostru.  Ieri, liderii federaţiilor sindicale s-au întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei unde au explicat că proiectul de lege conţine o serie de greşeli gramaticale. Reprezentanţii FSLI au dat drept exemplu Titlul II care se numeşte „Alternative educaţionale” deşi corect era „Alternativele educaţionale” sau, un alt caz, „Forme de organizare” în loc de „Formele de organizare”.
Vrem ca, măcar drepturile existente în prezent să rămână în vigoare - Dănuţ Ieneşescu, lider sindical

Sursa: Observator.info

Autor: (S.R.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro