Stire

Angajaţii Oficiului de Cadastru au ieşit ?n stradă şi ameninţă, să nu le scadă salariile cu 600 de lei!

12.04.2010 ⋅ 0 comentarii

Angajaţii OCPI Arad sunt în curs de organizare a sindicatului propriu şi au ameninţat că în perioada următoare vor demara o serie de acţiuni de protest. Printre aceste acţiuni se numără propunerea, susţinută de marea majoritate a angajaţilor, ca eliberarea actelor în regim de urgenţă care se făcea în 2-3 zile, să se realizeze în 30 de zile. De asemenea, eliberarea actelor simple, care se efectua în 21 de zile, să se facă în 6 luni Aproximativ 40 de angajaţi Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad au pichetat duminică, între ora 10,45 şi 11,45, sediul instituţiei ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern prin care au devenit funcţionari publici. Asemenea acţiuni au avut loc şi la filialele din Ineu, Chişineu-Criş şi Gurahonţ ale Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Arad. Oamenii sunt nemulţumiţi că prin transformarea lor în funcţionari publici salariile li se vor reduce la jumătate. „Guvernul a promis că nu vor scădea salariile. Iată că nu este aşa. Mai mult decât atât, în timp ce reprezentanţii Guvernului negociau cu liderii noştri pe această temă, a transformării noastre în funcţionari publici, s-a dat această hotărâre. Practic, nici nu mai aveam ce negocia din moment de hotărârea de Guvern era dată”, au precizat surse din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad.  „Întâlnirea nu a constituit un protest, o pichetare a instituţiei, motiv pentru care s-au strigat lozinci, nu s-au utilizat pancarte, fluiere nici alte instrumente care să producă zgomote cu scopul de a atrage atenţia trecătorilor şi locatarilor din zona întâlnirii. Fiind o zi de duminică, nu a existat posibilitatea obţinerii unei autorizaţii din partea Primăriei şi a semnării unui protocol de asigurare a ordinii publice încheiat cu Jandarmeria“, ne-a declarat Puiu Bucur, liderul angajaţilor şi al sindicatului din cadrul Oficiului de Cadastru, Rovest, în curs de constituire, dar şi şeful filialei OCPI Ineu. Participanţii la întâlnirea de protest au primit fluturaşi prin care li se sugera să nu semneze noile contracte. „Conducerea ne-a chemat pe rând, pe fiecare dintre angajaţi, în birou, unde am fost informaţi despre această modificare legislativă, fără însă a avea un cuvânt de spus. Nu am avut nicio informare prealabilă, nici o negociere. Am venit la această întrunire cu ceilalţi colegi pentru a vedea ce se întâmplă cu noi“, ne-a declarat Stela Dudric, angajată a OCPI Arad. Angajaţii prezenţi în faţa sediului duminică spuenau faptul că au fost sunaţi sâmbătă şi rechemaţi din concedii de odihnă pentru a fi prezenţi luni la serviciu în vederea exprimării unei opţiuni cu privire la reîncadrarea corespunzătoare unor funcţii nespecifice funcţiilor din cadrul ANCPI. 
Le scad salariile!Principala nemulţumire a celor aproximativ 80 de angajaţi ai acestei instituţii importante este faptul că odată cu transformarea angajaţilor în funcţionari publici vor scădea drastic salariile, cu un procent cuprins între 10 şi 50 la sută. Mai trebuie precizat faptul că salariul mediu în Oficiul de Cadastru Arad este de 1.800 lei, (cu aproximativ 80 de angajaţi) iar după transformarea personalului contractual în funcţionari publici va ajunge la 1.200 lei.
„Unii dintre noi, care la încadrare au absolvit studii superioare, au fost chemaţi sâmbătă şi puşi să semneze o cerere prin care solicită reîncadrarea la categoria de studii medii, deşi până acum se solicita a se pregăti continuu profesional“, a mai spus un alt participant la protest.

Sursa: Observator.info

Autor: Anca Păscuţiu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro