Stire

Tinere talente din ţară şi străinătate şi-au dat concursul la Festivalul ?Ghiocelul de Argint?

13.04.2010 ⋅ 0 comentarii

Festivalul Internaţional de Muzică şi Dans „Ghiocelul de Argint” desfăşurat ieri la Arad a reunit aproximativ 500 de tineri din ţară dar şi din Elveţia, Ungaria, Bulgaria...
Concurenţii şi-au demonstrat talentul la una dintre cele trei secţiuni din concurs – dans sportiv, dans modern şi canto, fiind apreciaţi de un juriu format din specialişti în domeniu. Aflat la a XVI-a ediţie „Ghiocelul de Argint” este organizat de către Palatul Copiilor şi Elevilor din Arad în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Probele, pe secţiuni s-au desfăşurat în sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” (dans modern şi sportiv) şi în sala de spectacole a Palatului Copiilor (canto). Publicul, format din părinţi ai concurenţilor, prieteni sau colegi, a aplaudat reprezentaţiile micilor artişti, arătându-se foarte impresionaţi de prestaţia scenică. Bineînţeles că ultimul cuvânt l-a avut juriul care, după îndelungi deliberări a nominalizat câştigătorii. La secţiunile de dans participanţii au impresionat juriul cu prestaţii foarte interesante şi originale dar şi prin costumaţii spectaculoase. Inclusiv regele muzicii pop, Michael Jackson a fost omagiat prin dansul tinerilor concurenţi. Festivitatea de premiere a avut loc în jurul orei 18.   La secţiunea canto, concursul a fost organizat pe categorii de vârstă, din judeţul nostru putând fi ascultate tinere talente dintre care, unele au mai participat şi în anii trecuţi la Festival dar care au în palmares şi alte concursuri de nivel local, naţional sau internaţional. Astfel din Arad au participat: Mădălina Boroneanţ (categoria de vârstă 7-10 ani), Patricia Rus, Bianca Costea, Maria Jula şi Ana Jula (pentru categoria 11-14 ani), Francesca Filipi, Roxana Mancaş şi Raluca Dumitrescu (categoria 15-18 ani).
Patricia Rus, canto: „Sunt în clasa a VI-a la Şcoala Generală „Aron Cotruş” din Arad şi particip pentru prima dată la Festival, la secţiunea canto. Mi se pare foarte interesant şi sper să am o prestaţie bună. Am mai participat la concursuri de canto la Craiova şi Oradea unde am obţinut premiu special respectiv premiul I. Acesta este un festival foarte important mai ales că sunt concurenţi şi din alte ţări. Eu voi cânta melodia «One moment in time».”
Roxana Mancaş, canto: „Sunt elevă la Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” din Arad, în clasa a XI-a. Am mai participat şi anul trecut însă nu am ajuns decât la faza judeţeană. Acum particip cu melodia „It happens” şi sper să obţin un loc bun. Este un concurs foarte important unde participă tineri foarte bine pregătiţi iar jurizarea se face de persoane specializate în domeniu. Am mai participat şi la alte concursuri la nivel local.”
Mădălina Boroneanţ, canto: „Eu am participat şi în anii trecuţi la Festival şi am fost şi la alte concursuri de nivel naţional. Anul acesta m-am calificat la faza naţională de la „Mamaia Copiilor”. Aici particip cu melodia „Sunt artistă” şi sper că bunul Dumnezeu să mă ajute să obţin un loc bun. Sunt foarte mulţi tineri talentaţi aici.”
Bianca Cristea, dans modern: „Particip de nouă ani la acest festival împreună cu trupa „Stil 1”. Este un Festival foarte important pentru oraşul nostru fiind de nivel internaţional. În concurs avem două dansuri şi sper să ne descurcăm foarte bine. Am urmărit şi ceilalţi concurenţi şi a fost foarte interesant. Eu sunt elevă în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Vasile Goldiş” din Arad.”
Diandra Dârbovan, dans modern: „Sunt elevă în clasa a VII-a A la Şcoala Generală nr.6 din Arad şi sunt de nouă ani în trupa „Stil1”. Îmi place foarte mult să dansez şi sper că obţinem un loc cât mai bun la concurs. Sunt foarte mulţi participanţi care s-au descurcat foarte bine dar cred că şi noi am avut o prestaţie bună.”
Anda Maruşca, dans modern: „Învăţ la Şcoala Generală din Şagu, în clasa a VII-a dar îmi fac timp să vin şi la Palatul Copiilor pentru repetiţii cu trupa. Vin de şapte ani şi de atunci am participat la fiecare ediţie a Festivalului. Este un concurs foarte important pentru că participă trupe din toată ţara dar şi din străinătate.”
Andra Demeter, dans modern: „Mi-a plăcut foarte mult această ediţie a concursului. Sunt foarte mulţi participanţi şi foarte talentaţi. Eu sunt elevă în clasa a VII-a la Şcoala Generală „Aurel Vlaicu” şi dansez în trupa „Stil1” de şapte ani. Cred că toţi am dansat foarte bine şi sperăm să luăm un loc bun.” 
Claudia Mocan, dans modern: „Mă bucur că am participat la acest concurs foarte interesant şi foarte bine organizat. Sunt elevă la Şcoala Generală „Ioan Slavici”, în clasa a VII-a iar la trupa „Stil1” am intrat acum cinci ani. Împreună cu trupa am participat în fiecare an la secţiunea de dans modern dar şi la alte concursuri în domeniu. Cred că ne-am descurcat bine, acum aşteptăm rezultatele.”  
Câştigătorii celei de a XVI-a ediţii a Festivalului „Ghiocelul de Argint”, secţiunea canto:Premiul I – Larisa Giurgiu, (cat. 7-10 ani); Andreea Cândea (cat. 11-14 ani); Francesca Filipi, Arad (cat. 15-18 ani)Premiul II – Teodora Socaciu şi Mădălina Boroneanţ, Arad (cat. 7-10 ani); Maria Ciolte (cat. 11-14 ani); Raluca Dumitrescu (cat 15-18 ani) Premiul III – Miruna Mureşan (cat. 7-10 ani); Ana Jula, Arad (cat.11-14 ani); Nemeth Ibolya şi Roxana Macoş (cat 15-18 ani).

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro