Stire

UTA - Baia Mare, un meci extras din regulamente

14.04.2010 ⋅ 0 comentarii

Bătrâna Doamnă are ocazia să revină în fruntea seriei Vest din Liga a II-a la capătul confruntării de miercuri, ora 19:00, cu FC Baia Mare 
UTA va înfrunta pe FC Baia Mare, miercuri, de la ora 19:00, într-un meci restant din etapa a 18-a, halucinant reprogramat de Federaţia Română de Fotbal. Înscrisă serios în cursa promovării, trupa arădeană nu are decât varianta victoriei în faţa unui adversar care doar pare modest, ultimele rezultatele ale băimărenilor anunţând o confruntare destul de dificilă. Bătrâna Doamnă nu-i va avea pe Ţucudean, Buican şi Bălgrădean, toţi suspendaţi, pe lista absenţilor fiind şi Dino Eze, aflat în Nigeria, tot fără viză pentru România. 
Jucăm noi cu Baia Mare? În regulă, dar să joace şi Clujul, de ce să fie ei favorizaţi?Ionuţ Popa nu e încântat de reprogramarea meciului cu Baia Mare. „Nu reuşeşte nimeni să mă determine să înţeleg cum a fost reprogramat acest meci. L-am sunat pe Ionuţ Lupescu, să-l întreb. Nu ştia. Omul, foarte civilizat, s-a interesat, m-a resunat şi mi-a spus doar că meciul cu Baia Mare este reprogramat, fără să ştie în baza căror paragrafe din regulament. Ni s-a dat o explicaţie, care nu se regăseşte însă în regulament. Cică noi jucăm cu Baia Mare, pentru că meciul a fost amânat pentru 10 martie, iar ei au anunţat FRF că şi-au plătit datoriile în 8 martie. Clujul nu mai joacă cu ei şi câştigă la masa verde pentru că meciul lor era în 6 martie. Cică Baia Mare a plătit înainte de 6 martie, dar cei de acolo nu au ştiut că trebuie să anunţe federaţia, iar federaţia i-a pedepsit că n-au anunţat. Deci meciul lor cu Clujul nu se consideră neprezentare, ci pedeapsă că n-au anunţat FRF la timp, o porcărie, care nu e în regulament”, spune Ionuţ Popa. Directorul tehnic al Bătrânei Doamne a subliniat că nu i-a lipsit acest meci, chiar dacă echipa arădeană va sta în următoarele două săptămâni, ca urmare a retragerilor formaţiilor Jiul Petroşani şi Drobeta Turnu Severin. „Eu vreau să fie dreptate, să se respecte regulamentele. Jucăm noi cu Baia Mare? În regulă, dar să joace şi Clujul, de ce să fie ei favorizaţi, nu e deloc corect”, a adăugat Ionuţ Popa. 
Lot redus, dar cu posibilităţi de „jonglerii” tacticeDeşi lotul disponibil pentru meciul cu FC Baia Mare este redus numeric, staff-ul utist are la dispoziţie variante pentru „jonglerii” de ordin tactic, dar în mod normal Bujor, Mihuţ, Pocuca, Pascariu, Roman, Chindriş, Tobă, Drida, Mitu, Batin şi Pecarov sunt favoriţii la titularizare. „E mai puţin important cine joacă. Vrem să câştigăm, să ne îmbunătăţim jocul, să corectăm erorile. Cel mai mult mi-aş dori să se regăsească în jocul nostru cât mai mult din ceea ce exersăm. La antrenamente facem de toate, dar în jocuri apar foarte puţine, aici trebuie să lucrăm”, adaugă Ionuţ Popa. 
Ionuţ Popa: „De ce ne arbitrează un timişorean?”Meciul dintre UTA şi FC Baia Mare va fi arbitrat la centru de timişoreanul Sorin Tarcea. Delegarea unui arbitru din oraşul vecin n-a fost deloc pe placul lui Ionuţ Popa, care consideră că Bătrâna Doamnă a fost, constant, victima arbitrajelor de-a lungul acestui sezon. „Având în vedere câte ni se întâmplă, nu-mi convine că ne-au dat arbitru din Timişoara. Dau în paranoia de câte am pătimit până acum, aşa că pentru mine un arbitru din Timişoara e deja suspect. E rivalitatea care e între UTA şi Poli, nu ştiu dacă arbitrul are sau nu treabă cu rivalitatea, dar e şi el om, cine ştie. Adevărul este că nu am deloc încredere în arbitraje, am pătimit prea multe deja, s-a umplut paharul încă din tur, ce să mai vorbesc despre retur”, a declarat Ionuţ Popa.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro