Stire

Ştrandul Neptun, principalul beneficiar al primei rectificări bugetare pe 2010

19.04.2010 ⋅ 0 comentarii

Consilierii municipali ar putea aproba,  în sedinta de miercuri, prima rectificare a bugetului Municipiului Arad pentru anul 2010. Pe lângã bugetul de venituri si cheltuieli al municipiului va mai fi modificatã si repartizarea fondului de rulment, dar si bugetul Directiei de Dezvoltare si Asistentã Comunitarã Arad. Cele mai mari modificãri se regãsesc în cazul ªtrandului Neptun, urmând sã primeasã finantare mai multe investitii din acea locatie.

Studiu de fezabilitate pentru un nou tobogan mare
În privinta noii repartizãri a fondului de rulment pe anul 2010, în proiectul de hotãrâre ce va sta pe masa consilierilor locali se aratã cã suma de 450.000 lei va fi alocatã pentru realizarea proiectului tehnic si executia unei retele de apã la ªtrandul Neptun. La fel , suma de 500.000 lei va fi alocatã pentru obiectivul de investitii „Amenajare ªtrand Termal "Neptun" (amenajare portal intrare, foraj apã geotermalã-proiectare si executie, strand pentru copii -proiectare si executie, grupuri sanitare, proiectare si executie pasarelã).  De asemenea, tot referitor la strand, Primãria va sacrifica banii pentru achizitia unui tobogan pentru copii (25.000 lei) în favoarea realizãrii unui studiu de fezabilitate privind achizitia si montarea unui nou tobogan mare. La acelasi capitol de recreere intrã si achizitia unui gazon sintetic pentru...patinoar, fapt ce va face baza sportivã functionalã în afara sezonului rece.
 
Intrã în buget banii de la Ministerul Dezvoltãrii pentru strand
În privinta bugetului de venituri si cheltuieli al municipiului Arad, la capitolul venituri regãsim suma de 1.300 mii lei, pentru realizarea obiectivelor de investitii în turism. Aceastã sumã va fi repartizatã pentru realizarea obiectivului “Amenajare ªtrand Termal Neptun”, cu aceleasi componente specificate mai sus. La capitolul cheltuieli, modificãrile sunt destul de numeroase si vizeazã mai multe componente ale activitãtii Primãriei. De pildã, se vor cheltui
45 mii lei pentru perfectionarea personalului sau 1.500 mii lei pentru despãgubiri civile, onorarii pentru contracte de asistentã juridicã, taxe judiciare. Alte cheltuieli vizeazã achizitionarea de furnituri de birou (135 mii lei), existând si un capitol de numit simplu: “dotãri”, pentru care a fost alocatã suma de 734 mii lei. Vor mai primi finantare si câteva studii privind amenajarea unor zone ale orasului: concurs de solutii amenajare zone din municipiul Arad, 151 mii lei; revizuire PUZ si SF Parcul Reconcilierii Româno - Maghiare; Plan de amenajare a teritoriului periurban pentru municipiul Arad, 500 mii lei.
Primãria va mãri si unele finantãri ale sistemului educational, reprezentând chirii pentru anumite clãdiri retrocedate, subventii pentru completarea locurilor în internate/cantinate sau cheltuieli privind functionarea cabinetelor medicale scolare. De asemenea, vor mai fi cheltuite sume si pentru sport si recreere: 100 mii lei pentru reparatii curente baza sportivã Constructorul, 450 mii lei pentru amenajarea pistei de atletism cu 8 culoare la stadionul “Gloria”, precum si 5.000 lei pentru manifestãri legate de sãrbãtorirea Zilei Copilului.
La capitolul infrastructurã, notãm suma de 12.300 mii lei pentru “Reabilitarea zonelor urbane cu deficiente severe ale serviciilor de canalizare din municipiul Arad - inclusiv modernizarea sistemului rutier aferent”, 7.700 mii lei pentru reabilitare strãzi, 800 mii lei pentru iluminatul public sau 1.100 mii lei pentru reabilitarea retelei stradale fãrã îmbrãcãminti moderne din municipiul Arad, cartierele Grãdiste, Subcetate, Micãlaca.

În privinta altor cheltuieli, iese în evidentã o situatie de la Directia de Dezvoltare si Asistentã Comunitarã, care va primi 350 mii lei ca urmare a unei decizii pronuntate de Înalta Curte de Justitie si Casatie. De asemenea, se pare cã cei de la Politia Comunitarã au decis sã renunte la  munitia “de armatã”, relocând 150 mii lei de la acest capitol cãtre...cheltuielile de personal.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro