Stire

Vacanţe de vis, flori ornamentale şi produse de uz general ? toate ?n cadrul celor trei t?rguri organizate la Expo Arad Internaţional

23.04.2010 ⋅ 0 comentarii

Târgurile „Primăverii”, „Gardenia” şi „Estival” pot fi vizitate în acest sfârşit de săptămână la Complexul Expo Arad Internaţional. Este vorba despre cea mai complexă manifestare organizată în acest an la Expo, la care participă peste 100 de firme din România Ungaria şi Serbia. Târgul „Primăverii” se desfăşoară în premieră la Expo, înlocuind practic Târgul de „Paşti”. Acesta este conceput ca un târg de bunuri generale – îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, bijuterii, jucării, dulciuri.... În Pavilionul B, destinat acestui târg s-a amenajat şi un spaţiu de joacă pentru copii, în jurul căruia pot fi găsite standuri cu diferite jucării. Nu lipsesc nici articolele vestimentare de sezon, la preţuri promoţionale. Din cadrul aceluiaşi târg pot fi cumpărate produse tradiţionale din ţară şi din Ungaria, de la pita de Pecica până la diferite mezeluri. 
„Gardenia” ne propune flori exotice, păsări decorative, aparatură şi mobilier de grădină Aflat la a XI-a ediţie, târgul de flori şi amenajări peisagistice, Gardenia, vine cu variate soluţii de amenajare şi transformare a grădinii într-o oază de verdeaţă şi relaxare. Vizitatorii pot achiziţiona diverse soiuri de plante, flori de grădină, flori exotice, flori de apartament, arbori şi arbuşti, unelte, utilaje, statuete şi pitici, sisteme de irigaţie, piatră ornamentală, păsări ornamentale, pavaje, gazon şi chiar mobilier pentru grădină. O noutate pentru acest târg sunt margaretele africane care „prind” la vizitatori. Un ghiveci cu asemenea flori poate fi cumpărat cu 8 lei. Muşcatele englezeşti se găsesc la 9-10 lei, cactuşii la preţuri începând cu 6 lei, gama de specii fiind foarte variată. „Avem foarte multe specii pe care le cultivăm la noi acasă. Preţurile nu sunt foarte mari raportate la munca şi cheltuiala pe care o avem. Avem flori cărora le place la soare, altele sunt indicate pentru umbră. Clientul vine şi ne spune de ce are nevoie şi noi îi recomandăm”, ne spune Lucia Morar din Vladimirescu. La târg este prezentă şi familia Szabo care cultivă flori de cinci generaţii. „Pentru noi este deja tradiţie. Am păstrat această îndeletnicire din moşi-strămoşi. Încercăm să cultivăm flori în funcţie de cerinţele clienţilor. De obicei cumpără plantele cu care sunt obişnuiţi. Este foarte mult de muncă, dar vrem să păstrăm tradiţia”, ne spune doamna Szabo.
Vacanţa de vis poate fi planificată la Târgul „Estival”Târgul de turism „Estival” aflat în acest an la a VIII-a ediţie vine cu diferite oferte de vacanţă în ţară sau în străinătate. Din cele spuse de expozanţi cei mai mulţi arădeni optează în acest an pentru Turcia, dar nici Grecia, Italia sau Croaţia nu au fost uitate. De la standurile Agenţiilor de Voiaj nu lipsesc nici ofertele pentru litoralul românesc, deşi nu se prea înghesuie lumea la ele. Şi reprezentanţi ai Biroului de Informare Turistică din Arad sunt prezenţi la târg aceştia spunând că în ultimul timp oraşul nostru e vizitat de mulţi turişti. „Vine foarte multă lume la Biroul de Informare. Avem grupuri din Ungaria, Franţa, Italia, Austria, Serbia dar chiar şi din Statele Unite care vin la noi să întrebe ce obiecte turistice are oraşul. Noi le putem oferi detalii dar şi broşuri informative şi hărţi ale oraşului”, ne spune Elena Benka. În fiecare zi, în cadrul târgului de turism se organizează un adevărat festival folcloric, eveniment la care vor performa ansambluri folclorice de renume, după fiecare reprezentaţie având loc parada portului popular specific zonelor din care provin. Cele trei târguri pot fi vizitate azi şi mâine între orele 10-20 iar duminică între 10 şi 16.
În aceste zile la Expo Arad Internaţional se desfăşoară trei târguri dedicate primăverii –  „Estival”, „Gardenia” şi „Primăverii”. În cadrul târgului „Gardenia” alături de nenumărate aranjamente florale, idei de amenajări grădini, plante exotice şi ornamentale – îşi expune ofertele - în premieră -  şi Pepiniera Gospodăriei Comunale Arad. Cei interesaţi pot cumpăra material dendrofloricol (arbori, arbuşti, conifere, gard viu, diferite specii de trandafiri) având totodată posibilitatea achiziţionării de mobilier de grădină – bănci, mese, coşuri stradale, hinte şi balansoare din lemn sau metal, vaze din beton de diferite mărimi şi nuanţe. Preţurile sunt accesibile iar produsle de cea mai bună calitate.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro