Stire

T?rgurile "Universitas" şi "Educaţiei" oferă elevilor şi studenţilor posibilitatea de a studia ?n ţară sau ?n străinătate

05.05.2010 ⋅ 0 comentarii

Expo Arad Internaţional îşi deschide astăzi porţile, începând cu ora 10, pentru a V-a ediţie a târgului Universitas – târg specializat de oferte educaţionale, adresat absolvenţilor de liceu. În paralel cu Universitas, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Arad organizează, pentru elevii din clasele a VIII-a, Târgul educaţiei – ediţia X, eveniment important pentru învăţământul preuniversitar prin care se oferă posibilitatea informării, luării deciziei şi orientării elevilor către o carieră europeană. 

În cadrul evenimentului, 30 de instituţii de învăţământ preuniversitar îşi vor prezenta oferta educaţională pentru absolvenţii claselor a VIII-a, având standuri special amenajate pentru a-şi promova imaginea. Tot în scopul orientării şcolare, consilierii şcolari vor organiza ateliere de lucru, în care elevii pot completa chestionare pentru a-şi identifica profesia adecvată şi vor împărţi pliante cuprinzând informaţii referitoare la modalităţile de optimizare a învăţării precum şi modalităţi de a preveni stresul dinaintea examenelor şcolare. Pentru vizitatori, echipa de organizatori a pregătit un program artistic care se va desfăşura pe parcursul celor 3 zile susţinut de copii şi elevi provenind de la  31 unităţi de învăţământ din municipiu şi judeţ. „Elevii claselor a VIII-a din municipiu şi judeţ, părinţii acestora, cadrele didactice şi alte persoane interesate sunt aşteptate zilnic, între orele 9-16. Elevii din municipiu  beneficiază de transport gratuit de la unitatea şcolară la Expo Arad International, conform unui grafic comunicat unităţilor şcolare”, ne explică Angela Plăcintar, director CJRAE..
Oferte de studiu în ţară şi în străinătateLiceele arădene, universităţile locale şi din ţară, dar şi reprezentanţi ai marilor universităţi europene precum şi din Statele Unite ale Americii îi aşteaptă pe elevi şi studenţi cu o bogată ofertă educaţională preuniversitară, universitară, dar şi pentru studii de masterat şi doctorat. Elevii şi studenţii interesaţi de continuarea studiilor în cadrul Academiei de Poliţie Bucureşti, Academiei Tehnice Militare Bucureşti, Academiei Forţelor Terestre din Sibiu sau Academiei Navale din Constanţa au posibilitatea de a se informa în cadrul târgului „Universitas” la standul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad. „Oferta de licee şi universităţi va fi completată de prezenţa în cadrul târgului a Centrului de Formare Profesională al Camerei de Comerţ şi Industrie Arad, care oferă celor interesaţi posibilitatea de a se specializa într-unul din următoarele domenii: contabilitate, IT, resurse umane, cofetărie, patiserie, comerţ, comunicare, limbi străine...”, ne spune Nicolae Groşan, directorul Expo Arad.„Modalitatea aceasta de a realiza orientarea şcolară a elevilor este deosebit de atractivă şi dinamică, antrenându-l pe elev direct în procesul de informare şi luare a deciziei personale. Întâlnim reprezentanţi ai fiecărei unităţi de învăţământ liceal, cadre didactice şi elevi, care se întrec anual în prezentarea ofertelor de educaţie, a activităţilor şcolare şi extraşcolare, în cadrul standurilor special amenajate în acest sens. Un alt punct de atracţie îl reprezintă şi Târgul Regional al Firmelor de exerciţiu în cadrul cărora fiecare unitate de învăţământ cu profil economic prezintă oferta de servicii şi oferta de produse”, afirmă Mirela Aldescu, inspector general, IŞJ Arad.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro