Stire

?Cupa Crisius? ? valorosul festival al sportului tehnic r?vnit de peste 1800 de elevi a fost c?ştigat de Palatul Copiilor din Arad

10.05.2010 ⋅ 0 comentarii

  A XXXI-a ediţie a „Cupei Crisius” organizată de Chişineu-Criş a umplut oraşul de culorile proaspete ale tinereţii. Peste 1800 de elevi din diferite cluburi arădene, interjudeţene şi din străinătate (Ungaria, Serbia, Franţa, Germania, Spania) au fost oaspeţii unui spaţiu citadin în plină dezvoltare economică, dinamic - în care accentul se pune nu numai pe continua dezvoltare a localităţii, dar şi pe atenta supraveghere a perfecţionării procesului de învăţământ. Festivalul sportului tehnic a fost iniţiat acum...31 de ani de către inimosul profesor Eugen Gagea, director al Clubului Copiilor din Criş şi totodată preşedintele comisiei de cultură şi învăţământ din cadrul consiliului local. O bucurie a jocului şi întrecerii concomitent cu atingerea unui scop precis. Descoperirea de noi talente şi valori în promovarea celor 12 discipline de concurs. Două zile pline de culoare, debordând de energie şi optimism în prezenţa acestor flori ale tinerei generaţii. 
Concursul sportiv din Chişineu-Criş s-a desfăşurat pe parcursul a două zile 7-8 mai şi a cuprins 12 discipline: tenis de masă, navomodele, aeromodele, karting, mini fotbal, şah, baschet, informatică, handbal, judo, gimnastică aerobică, karate-shotokan la care se adaugă valorosul catalog al expoziţiei internaţionale de artă plastică şi fotografică intitulat „Sportul în imaginaţia copiilor” – 500 de lucrări de pictură, grafică, pastel, ulei, design vestimentar, ceramică. Au participat elevi din 70 de unităţi şcolare, cluburi, palate ale copiilor şi licee. Pe lângă Arad şi Chişineu Criş au intrat în concurs elevi din Mehedinţi, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Sălaj, Hunedoara, Bihor, Timiş, Vâlcea, Prahova, Olt, dar şi elevi din străinătate. Ca o noutate, în acest an s-a instituit şi Premiul Special al festivalului, câştigat de către aceia care acumulează cele mai multe puncte de-a lungul anilor. La încheierea celor două zile de concurs, câştigătorii Premiului I şi a „Cupei Crisius” sunt elevii de la Palatul Copiilor Arad (62 puncte), Locul II – Palatul Copiilor Reşiţa (42 puncte) şi Locul III - Şcoala Elementară din Alibunar, Serbia. De menţionat că Palatul Copiilor Arad a câştigat de 9 ori această preţioasă cupă, şi, datorită punctelor acumulate până acum va intra şi în posesia premiului special la următoarea ediţie. Concursul a fost sponsorizat de către Primăria Criş, Consiliul local şi U.V.V. Goldiş Arad.    

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R.Gheorghe, Foto: T. Dumitrescu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro