Stire

Administrator de firmă, arestat pentru evaziune fiscală de aproape trei milioane de lei

20.05.2010 ⋅ 0 comentarii

Administatorul unei firme a fost arestat la cererea procurorilor arădeni, după ce au stabilit că patronul înfiinţa societăţi comerciale pe numele unor oameni nevoiaşi, fără studii, prin intermediul cărora achiziţiona, vindea marfă şi ridica din conturile bancare sumele rezultate din tranzacţii.
Judecătoria Arad a decis, în 11 mai, arestarea preventivă a administratorului Paul Marian Mişcoiu, pe care anchetatorii arădeni îl acuză de evaziune fiscală, prejudiciul estimat de aceştia fiind de aproape trei milioane de lei, informează, miercuri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Astfel procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au început urmărirea penală faţă de Paul Marian Mişcoiu pentru evaziune fiscală, iar la propunerea acestora, magistraţii Judecătoriei Arad au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile.
Probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, au relevat faptul că patronul, în perioada august 2008 - septembrie 2009, ar fi desfăşurat activităţi comerciale în numele unei societăţi al cărei administrator era, fără a evidenţia în contabilitatea societăţii şi în celelalte documente legale toate veniturile realizate.
Ca modalitate de operare, mai notează sursa citată, Mişcoiu înfiinţa societăţi comerciale pe numele unor persoane ce aveau o situaţie materială precară şi o pregătire şcolară minimală prin intermediul cărora achiziţiona, vindea marfă şi ridica din conturile bancare sumele de bani rezultate în urma vânzărilor efectuate, fără ca persoanele pe numele cărora se înfiinţau societăţile să desfăşoare efectiv vreo operaţiune.
Administratorul nu declara realitatea operaţiunilor efectuate ori veniturile realizate, ceea ce i-a permis să se sustragă în acest mod de la plata unor taxe şi impozite, cauzând astfel bugetului de stat un prejudiciu de peste 2.734.634 de lei.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro