Stire

Suporteri clujeni atacaţi şi bătuţi după meciul de la Arad

21.05.2010 ⋅ 0 comentarii

La circa o oră şi jumătate după finalul partidei UTA - "U" Cluj-Napoca, într-o benzinărie aflată pe raza comunei Şimand, s-au produs incidente serioase, provocate de un grup format din circa 30-35 de arădeni, care au ţinut să plătească poliţe mai vechi clujenilor. 

"Am oprit în benzinărie acolo unde se afla şi unul dintre autocarele cu care suporterii clujeni au venit la Arad. La scurt timp au oprit mai multe maşini, cred că erau peste 10, din care au coborât indivizi mascaţi, înarmaţi cu bâte şi lanţuri. A fost o bătaie generală, iar în zonă nu se afla nici măcar un poliţist. După ce s-a terminat totul, am observat că am rămas fără gecile din maşină, dar şi alte obiecte importante", a declarat purtătorul de cuvânt al Universităţii Cluj-Napoca pentru Ziua de Cluj.

La faţa locului se aflau şi jucătorii Universităţi Cluj, alături de patronul clubului şi alţi oficiali, însă atacul a fost îndreptat doar spre suporterii clujeni, bannerul grupării Fanatics fiind capturat, mai fiind luate şi o serie de steaguri de gard şi tricouri. Clujenii mai acuză că li s-au furat obiecte personale, precum telefoane mobile, geci sau laptopuri. Până joi la prânz, nu s-a depus nici o sesizare la Poliţia Arad. 

Tensiunile dintre galeriile formaţiilor UTA şi Universitatea Cluj-Napoca s-au format în ultimii ani, după o perioadă lungă în care suporterii celor două echipe aveau relaţii bune. Arădenii aveau „pata pusă” pe membrii peluzei clujene, în special pe Fanatics, din urmă cu trei ani, când ardelenii s-ar fi coalizat cu timişorenii, participând la atacul cu pietre de la staţia OMV, aflată lângă stadionul „Dan Pălinişanu”. De asemenea, tensiunile s-ar fi amplificat la meci direct din turul campionatului, când în grupul de arădeni prezent pe arena „Clujana” s-a aruncat cu torţe.

UPDATE: Nici pe adresa jandarmilor arădeni nu a sosit, până joi după-amiază, nici o sesizare legată de incidentele dintre suporteri de miercuri seară. Jandarmii au precizat că datoria lor era de-a asigura securitatea oaspeţilor până la ieşirea din municipiul Arad. În schimb, o echipă a Jandarmeriei Arad s-a deplasat la benzinăria LukOil din Şimand, pentru investigaţii. Forţele de ordine s-au autosesizat şi vor efectua o anchetă, care presupune interogarea martorilor şi consultarea înregistrărilor video de pe camerele de luat vederi ale staţiei de carburanţi, în cazul în care ele există.

Sursa: Observator.info

Autor: S.Ş. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro