Stire

Boc: Salariul minim răm?ne 600 lei, pensia socială minimă va fi de 350 lei, indemnizaţia pentru creşterea copilului scade cu 15%

27.05.2010 ⋅ 0 comentarii

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că salariile şi pensiile vor fi diminuate de Guvern, fără a scădea sub nivelul salariul minim pe economie de 600 lei, respectiv sub pensia socială minimă garantată de 350 lei, în timp ce venitul minim garantat va fi restrâns şi destinat doar persoanelor aflate în situaţii financiare dificile."Am decis în Coaliţie să nu fie afectate: salariul minim pe economie, de 600 de lei. Niciun salariu nu va coborî sub 600 de lei. Am decis să nu fie afectată pensia socială minimă garantată de 350 de lei. Nicio pensie nu va coborî sub nivelul de 350 de lei şi această măsura va fi asigurată prin buget. Nu va fi afectat venitul minim garantat, dar el va fi restrâns şi aplicat doar acelor persoane care sunt în nevoi", a declarat Boc. 
 De asemenea, liderii Coaliţiei au decis ca indemnizaţia de creştere a copilului să fie diminuată cu 15%, reducere care să fie aplicată temporar, până la reluarea creşterii economice, a anunţat preşedintele UNPR, Marian Sârbu.Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pentru două proiecte de lege, dintre care unul va conţine măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, iar al doilea proiect va reglementa recalcularea pensiilor conform principiului contributivităţii şi reevaluarea pensiilor de invaliditate. Proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor bugetare va stabili în mod distinct că măsurile de austeritate sunt aplicate până la 31 decembrie 2010, în condiţiile în care din 2010 vor fi aplicate Legea pensiilor şi modificările la Legea salarizării. "Pentru 2011, în condiţiile Legii bugetului de stat, Legii salarizării unitare şi Legii pensiilor aflată în Parlament se creează premisele pentru a reveni la o creştere sănătoasă a pensiilor şi salariilor", a spus Boc.Proiectele de lege vor fi transmise Parlamentului după avizul CES.

Sursa: Observator.info

Autor: Obs ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro