Stire

UTA răm?ne ?n fundul gol de luna viitoare: şase jucători mai sunt ai clubului

28.05.2010 ⋅ 0 comentarii

Situaţia nu e nouă şi nici provocată de datorii şi de neplata salariilor. Ea a fost generată de criza din perioada 2008-2009, când clubul a acumulat datorii, actuala conducere fiind obligată să compună un lot din jucători împrumutaţi şi liberi de contracte, cărora le-a oferit angajamente pe un sezon. Vine vremea scadenţei!
 UTA va avea parte de o vară infernală şi complicată, indiferent dacă îşi rezolvă sau nu problema bugetului pentru viitorul sezon. Practic, resursele financiare necesare viitorului campionat reprezintă problema nr. 1 a clubului, iar de ea e strâns legată cea a lotului de jucători. Teoretic, Bătrâna Doamnă va rămâne fără trei sferturi din componenţii lotului actual peste două săptămâni. În vara anului trecut, în lipsa altor soluţii, presată şi de datoriile moştenite pe care trebuia să le achite, conducerea clubului a ales unica variantă de care dispunea: să formeze lotul din jucători împrumutaţi şi jucători liberi, cărora să le ofere contracte pe un sezon, în ideea de-a evita alte posibile complicaţii. De teamă că nu-şi va putea onora obligaţiile financiare, oficialii utişti le-au oferit celor mai mulţi dintre jucătorii liberi de contracte angajamente pe un an. De asemenea, neavând forţă financiară şi fiind într-o situaţie extrem de delicată, clubul nu şi-a permis să solicite procente în cazul jucătorilor împrumutaţi. În scurt timp vine vremea scandeţei şi totul este în ceaţă, deocamdată.  Portari: rămâne doar BodeaCei doi portari de bază, Cristi Bălgrădean şi Cătălin Bujor joacă la UTA sub forma unor împrumuturi de la Gloria Arad. Ei vor redeveni jucătorii formaţiei care se luptă acum pentru menţinerea în Liga a III-a, dar e greu de crezut că vor rămâne acolo în sezonul viitor, ambii având nevoie de continuitate, cel puţin în Liga a II-a. Este foarte posibil ca pe adresa lui Bălgrădean să sosească oferte, pe care le va negocia Gloria, dar teoretic ambii ar putea să rămână la UTA, dacă situaţia clubului arădean va fi normală. Până la clarificarea situaţiilor lor, Bătrâna Doamnă va rămâne cu un singur portar, Roberto Bodea, junior de 17 ani care aparţine clubului. În calcule ar putea să intre portarul junior Cioară, un jucător al clubului Atletico, care a apărat în Liga a III-a la Sebiş şi care recent a fost testat la Academia de juniori a clubului Liverpool. 
Fundaşi: Pocuca, Mutulescu şi Draia mai sunt ai UTA-eiDintre fundaşi, Dorin Mihuţ, Claudiu Pascariu şi Dino Eze sunt la finalul contractelor, ei semnând înţelegeri care expiră în iunie 2010. Pe de altă parte, Bogdan Toc şi Alexandru Manea redevin jucătorii Gloriei Arad, de unde au fost împrumutaţi, iar Doru Buican se va întoarce la Gaz Metan Mediaş, club de care aparţine şi care l-a trimis gratuit la Arad. UTA-ei îi vor rămâne Predrag Pocuca, Andrei Mutulescu şi juniorul Darius Draia, ei aflându-se sub contracte pe termen mai lung. 
Mijlocaşi: Roman şi Apostol, atât!Nici la capitolul mijlocaşi nu stă UTA grozav. La finalul sezonului, Cornel Nădăban, Adrian Drida şi Marius Mitu devin jucători liberi, în timp ce Dumitru Copil, Marius Chindriş, Florin Purece şi Georgian Tobă se vor întoarce la cluburile de care aparţin, Gloria Arad, respectiv Drobeta Turnu Severin. În aceste condiţii, Bătrâna Doamnă va rămâne cu Marius Roman şi Valentin Apostol, aflaţi sub contracte. În privinţa lui Nădăban şi Drida, o decizie privind eventuale oferte de prelungire a contractelor se va lua în funcţie de ceea ce-şi va dori şi permite clubul în viitorul sezon. Probabil, Marius Mitu nu va mai intra în discuţie pentru o prelungire, iar situaţiile lui Copil, Chindriş, Purece şi Tobă sunt greu de anticipat.
Atacanţi: zero!În privinţa atacanţilor, situaţia este simplă: UTA rămâne descoperită complet. Batin redevine jucătorul echipei CFR Cluj, care va dispune de el începând de luna viitoare, Ţucudean se întoarce la Gloria Arad, iar Pecarov devine liber de contract. Batin va fi încercat de CFR Cluj în perioada de pregătire şi vară, Ţucudean va susţine probabil probe de joc în ţară sau străinătate, dar şi UTA ar putea fi o destinaţie pentru el, iar Pecarov ar fi disponibil în funcţie de ce îşi va dori clubul. 

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro