Stire

Parlamentarii PDL şi UDMR, puşi la colţ şi arătaţi cu degetul de societatea civilă şi de opoziţie pentru scăderea pensiilor

17.06.2010 ⋅ 0 comentarii

Faptul că cei opt parlamentari arădeni-membri ai partidelor aflate la putere, au votat împotriva căderii Guvernului Boc şi implicit pentru aplicarea măsurilor de reducere a pensiilor şi salariilor din sectorul bugetar, a stârnit nemulţumirea sindicatelor şi a partidelor de opoziţie.  "Felicitări, doamnă şi domnilor parlamentari"Sindicatele arădene, împreună cu unele organizaţii civice, au semnat o scrisoare deschisă adresă celor opt parlamentari arădeni de la putere, dar şi primarului Gheorghe Falcă sau preşedintelui PDL Arad, Gheorghe Seculici. Scrisoarea este semnată de filialele arădene ale principalelor organizaţii sindicale: BNS, Cartel Alfa, CNSLR Frăţia, CSDR, SDI, dar şi de următoarele organizaţii civice: ULALA, Alternativa Civică, AradID, Liga Pensionarilor. Semantarii au folosit în mod repetat formula „Felicitări, doamnă şi domnilor parlamentari”, sau „Felicitări domnule Falcă/Seculici”. Iată câteva pasaje din scrisoarea deschisă a sindicatelor. „Aţi reuşit să demonstraţi că votul uninominal nu înseamnă să-i reprezentaţi şi să-i respectaţi pe cei care v-au ales exact în acest scop. Aţi reuşit să demonstraţi că alegătorii dumneavoastră şi problemele lor nu înseamnă nimic. Aţi reuşit, cu cinism, să îi lăsaţi pe bolnavi fără medicamente, pe bătrâni şi pe pensionari fără surse de venit. Aţi reuşit să schilodiţi democraţia. Stăpânul dumneavoastră nu mai este bunul simţ sau respectul pe care îl datoraţi, ca parlamentari, arădenilor. Plata dumneavoastră sunt privilegiile pe care le aveţi şi pentru care, spre a le putea păstra, aţi făcut ceea ce nimeni din Europa nu a îndrăznit să facă. Acum vă cunoaşte şi vă apreciază toată lumea, toţi arădenii şi toţi alegătorii din colegiile dumneavoastră. Şi, în numele lor, vă mulţumim doamnă Boghicevici, domnule Marian, domnule Niţu, domnule Cionca, domnule Igaş, domnule Gondor, domnule Riviş-Tipei,  domnule Farago”. Mai departe, semnatarii scrisorii îi reproşează primarului Falcă faptul că  „nu vă puteţi opune democraţiei arădene decât recurgând la forţă şi la încălcare a drepturilor cetăţenilor. Aţi reuşit să demonstraţi, întocmai parlamentarilor dumneavoastră, că nu vă pasă de nimeni şi de nimic. Aţi reuşit să arătaţi cât de mult iubiţi, ca şi naşul dumneavoastră, statul poliţienesc.” Lui Gheorghe Seculici i se reproşează „pasivitatea” prin care „aţi girat şi susţinut activ politica PDL de batjocorire a arădenilor.”
PNL face reclamă "listei ruşinii"Încă din timpul votului asupra moţiunii de cenzură, opoziţia a întocmit o „listă a ruşinii”, în care au fost incluşi parlamentarii care nu au votat împotriva Guvernului. Dacă deputatul PSD, Ciprian Luca, a lucrat în timpul votului la confecţionarea listei (în Parlament a fost sub formă de panou), liberalii arădeni ne îndreaptă atenţia spre siteul www.lista-rusinii.org. „Cu dezamăgire şi regret, liberalii constată că Aradul a avut un rol negativ istoric marţi, 15.06.2010. Opt voturi au lipsit ca pensionarii să aibă o şansă la o viaţă şi aşa foarte grea. Opt voturi au lipsit ca bugetarii să aibă dreptul la o viaţă de minimă normalitate. Ne este ruşine că aceşti oameni reprezintă judeţul Arad în Parlamentul României. P.N.L. Arad va susţine orice pensionar arădean în demersul de a recâştiga în instanţă  dreptul la o pensie bine-meritată şi muncită. Nu ştim cum vor putea aceşti oameni să se mai uite în ochii cetăţenilor Aradului. Prin votul lor au condamnat la moarte chinuită mii de oameni din întreaga ţară”, se arată în comunicatul PNL Arad. Deputatul PSD, Ciprian Luca, spune că a rămas dezamăgit pentru că „toţi cei opt parlamentari de la putere au votat împotriva moţiunii şi pentru reducerea salariilor şi a pensiilor. Am intrat în dictatura lui Traian Băsescu, nu mai putem vorbi de democraţie în România”, a mai afirmat deputatul social-democrat.Parlamentarii puterii se apărăÎn faţa acestor atacuri furibunde, parlamentarii PDL şi UDMR încearcă să se apere. „Nu am făcut un secret din faptul că nu voi vota moţiunea PSD-ului. Opoziţia speculează acum situaţia dezastruoasă a ţării şi încearcă să învrăjbească acum pensionarii şi funcţionarii publici împotriva celor care au ales să reducă cheltuielile bugetare pentru că pur şi simplu nu sunt bani la buget. Cei care mă cunosc ştiu că nu am luat această măsură împotriva lor, pentru a le face rău. De la întâi ianuarie, odată cu legea salarizării unitare şi noua lege a pensiilor, salariile şi pensiile vor creşte, mai ales cele mai mici”, a spus deputatul PDL Iustin Cionca.  Singurul deputat UDMR de Arad, Petru Farago, afirmă că parlamentarii puterii nu merită să fie introduşi în „lista ruşinii”. „Cu toţii simţim o anumită ruşine, suntem conştienţi că vor fi probleme sociale foarte mari. Sper că Guvernul să vină în cel mai scurt timp cu măsuri care să contrabalanseze situaţia celor afectaţi acum”, a declarat deputatul Farago.

Sursa: Observator.info

Autor: (L.C.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro