Stire

Utiştii au bifat ?n linişte prima şedinţă de pregătire, iar la finalul săptăm?nii vor merge la Moneasa

13.07.2010 ⋅ 0 comentarii

Bătrâna Doamnă a dat, luni dimineaţă, startul pregătirilor. Cu o întârziere de o săptămână, utiştii au efectuat primul antrenament, sub comanda tripletei Nagy-Stupar-Ţapoş, supervizaţi de pe margine de organizatorul de competiţii, Dorin Stana. „Important este că am început pregătirea. Indiferent ce se va întâmpla, noi trebuie să ne antrenăm şi să fim pregătiţi pentru jocuri”, a declarat antrenorul principal de la UTA. * La primul antrenament au răspuns prezent următorii fotbalişti: Bodea, Pocuca, Pascariu, Draia, V. Botiş, Mutulescu, Bumbac, Roman, Apostol, Chindriş, Purece, Gâlcă, Polgar, Ţucudean, Pecarov şi Flavius Pavel. „În următoarele zile vom încerca să completăm lotul şi cu alţi fotbalişti”, a mai afirmat Roland Nagy. * George Ţucudean a venit la antrenament, la fel cum a făcut-o şi în urmă cu o săptămână la Gloria, cu o maşină de peste 150,000 euro. Dornici de mişcare, înainte de antrenament, mai mulţi utişti au jucat un tenis cu piciorul. Marius Chindriş se pare că va avea noroc tot sezonul, deoarece a călcat în treaba mare a unui câine. * Conducerea utistă depune eforturi pentru ca echipa să poată pleca încă din aceastră săptămână într-o pregătire centralizată. Cel mai probabil, sâmbătă sau cel târziu duminică lotul utist va face deplasarea la Moneasa, acolo unde va sta 10 zile, Hotel Parc devenind cartierul general al Bătrânei Doamne. Ionuţ Popa, aşteptat la echipăRoland Nagy a lăsat să se înţeleagă că Ionuţ Popa va reveni la echipă, după ce îşi va rezolva problemele în Italia. „Din câte ştiu eu, Mister nu a semnat cu Poli Iaşi. Îl aşteptăm să revină la UTA, pentru că echipa are nevoie de serviciile acestuia”, a recunoscut antrenorul principal al Bătrânei Doamne. Primul amical, după cantonamentUTA va susţine primul joc de verificare abia după terminarea cantonamentului de la Moneasa. Având un lot restrâns numeric şi valoric, Roland Nagy aşteaptă să mai vină fotbalişti la UTA, după care se vor perfecta şi jocuri de pregătire. Până la conturarea unui lot cu care să fie abordat noul campionat, utiştii se vor concentra doar asupra antrenamentelor şi jocurilor şcoală.
Flavius Pavel, din nou la UTAFlavius Pavel a fost prezent şi el la primul antrenament al Bătrânei Doamne. Atacantul arădean şi-a încheiat conturile cu Unirea Sânnicolau Mare şi în prezent este liber de contract, putând semna cu orice grupare doreşte. Pavel a mai fost dorit la UTA şi în urmă cu un an, pe când evolua la Naţional Sebiş, însă oficialii de acolo au cerut o sumă prea mare pentru posibilităţile utiştilor. Roland Nagy a mai lucrat cu Flavius Pavel în urmă cu mai multe sezoane, când era antrenor principal la Ineu, perioadă în care a cunoscut frumoase satisfacţii în Liga a II-a.
Doar un portar la primul antrenamentAntrenorii Bătrânei Doamne au avut la primul antrenament doar un singur portar. Roberto Bodea e încă junior şi în campionatul trecut nu a intrat în calcule la modul serios, Bălgrădean şi Bujor fiind cei pe care s-a contat. Cert este că UTA mai are nevoie de doi portari, pentru a-şi acoperi acest post. Altfel, Roland Nagy spune că sunt aşteptaţi la echipă şi jucătorii de la Atletico, Muţ, Cuedan şi Pantin. Nădăban a fost învoit la primul antrenament, iar pe serviciile lui Drida, căruia i-a expirat contractul cu UTA, nu se mai contează. Tot la capitolul sosiri, se aşteaptă clarificarea situaţiei fotbaliştilor Bujor, Toc, Copil şi Manea, aflaţi în probe de joc la FC Bihor. Dintre ei, Bujor şi Manea au şanse mari de a reveni la Arad.
Ţucudean vrea la UTAGeorge Ţucudean a fost prezent la reunirea Bătrânei Doamne. Acesta a primit acceptul conducerii de la Gloria, mai precis al lui Sandu Ion, de-a se pregăti alături de trupa utistă. De fapt, după aventura nefericită de la Bucureşti cu Dinamo, George vrea să îmbrace din nou tricoul Bătrânei Doamne. „George vrea să joace la UTA. Am înţeles că s-a vorbit cu domnul Sandu Ion, cu conducerea de la Gloria, şi nu e nici o problemă în privinţa lui Ţucudean”, a declarat Roland Nagy. Se lucrează la deblocarea datoriilorCu toate că s-au început pregătirile, UTA ar putea avea dificultăţi în a evolua în meciuri oficiale din cauza datoriilor avute. După cum se cunoaşte, conducerea Bătrânei Doamne va trebui să plătească 200,000 euro omului de afaceri Ion Pietraru, pentru transferurile din trecut ale lui Hidişan şi Dănălache, şi încă 230,000 euro la Vasiljevic. În plus, mai trebuie achitate salariile restante către fotbalişti, aceştia fiind neplătiţi de mai bine de trei luni. În acest sens, preşedintele Giovani Catanzariti va face un drum la Federaţia Română de Fotbal, pentru a căuta o modalitate de a rezolva problema datoriilor.
Nagy şi Stupar aşteaptă o propunere de contractConducerea Bătrânei Doamne mai are de rezolvat şi problema băncii tehnice. Atât Roland Nagy cât şi Dan Stuparu sunt deocamdată liberi de contracte, angajamentele cu UTA expirând la finalul campionatului trecut. Cu toate acestea, ambii îşi doresc să continue, drept dovadă fiind prezenţa lor la antrenamentul de ieri. „Ne dorim să continuăm şi aşteptăm o clarificare a situaţiei şi din punct de vedere financiar”, a spus Roland Nagy.

Sursa: Observator.info

Autor: D.B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro